Korlátozott szólásszabadságról írnak, pedig Romániában fasizmus van!!!

NIF: A cikk fogalmazása merő önmérséklet a sajtószabadságra való korlátozásokra tekintettel. Igy néz ki egy egészséges meghunyászkodás, nem mernek már kritikát sem megfogalmazni, csak közreadni az ilyen-olyan wics-vaccs nemzetközi szervezetek puha megfigyeléseit! Ide süllyedt a Háromszék nevű újság is, ahonnan ezt a cikket átvettük.

Pedig Romániában fasizmus van. A fasizmus 14 jellemzőjéből 8 kapásból talál Romániára! További hatot a fasizmus legmodernebb változatainál kell keresnünk! Habermaas német filozófus leleplezte ezeket és az ö segítségével még további fasizmus jellemzőket is meg lehet Romániában találni! S mindez az EU vezetőit nem érdekli, csak a ránkvándorlók pátyolgatása!!! A magyarországi PT tagjaiból alakuló kormányokat mindez pedig nem izgatja!

Ma felvonulás székely lobogókkal, holnap büntetés!
Ma felvonulás székely lobogókkal, holnap félévi fizetésnek megfelelő összegű  büntetés!

A hatóságok az előző évhez hasonlóan tavaly is több ízben próbálták korlátozni a magyar közösség szólásszabadságát, és időnként sikerrel is jártak – állapította meg az ActiveWatch nevű bukaresti civil szervezet, amely tegnap tette közzé a romániai sajtószabadságról készült legfrissebb jelentését.
A 120 oldalas dokumentum a magyar közösségnek szentelt ötoldalas fejezetben felidézte, hogy a Székelyföldnek autonómiát követelő tüntetőket, a kétnyelvű utcanévtáblák kifüggesztőit és a magyar közösségi jelképek kitűzőit is bírságokkal sújtották, magyar nyelvhasználatot korlátozó törvénytervezetek kerültek a parlament elé, Klaus Iohannis államfő pedig olyan kijelentéséért fosztotta meg Tőkés László EP-képviselőt román állami érdemrendjétől, amely a véleményszabadság keretei közé illeszkedik.
Kitér a jelentés arra is, hogy a kolozsvári városháza egy Autonómiát Erdélynek feliratú hirdetőtáblát tiltott be, Nagyváradon pedig a székely zászló magántulajdonú épületekre történt kitűzését is törvénytelennek nyilvánították.
Az ActiveWatch szerint ezen esetek közös jellemzője, hogy a hatóságok az – országot egységes és oszthatatlan nemzetállamként meghatározó – alkotmányra hivatkozva próbálják a magyar közösséget megfélemlíteni, szólásszabadságát korlátozni.
A román médiafigyelő szervezet szerint a magyar közösség nyelvi jogokra és területi autonómiára irányuló politikai célkitűzéseit az állam és a sajtó egy része is megbélyegzi, és ezzel megakadályozza, hogy azokról közvita bontakozzon ki. A törvényeket sok ízben rosszhiszeműen alkalmazzák a hatóságok, amivel a magyar jelképek használatát még a magánszférában is korlátozzák – olvasható a jelentésben.
Az ActiveWatch a hatóságoknak azt javasolja, hogy kezdjenek valós párbeszédet a magyar közösséggel minden őt érintő kérdésről a közös megoldások kidolgozása az etnikai feszültségek megelőzése érdekében. A szervezet a sajtót arra figyelmezteti: ellenőrizzenek le minden, a magyar közösséggel kapcsolatos információt, akkor is ha „hivatalos” forrásból származnak, és magyar ügyekben mindig kérjék ki a közösség egy képviselőjének álláspontját is.
A szervezet jelentése szerint a romániai szólásszabadságot számos egyéb jelenség is csorbítja. A dokumentum szerzői úgy látják, a hírszerző szolgálatok beszivárgása a szerkesztőségekbe, valamint hogy a romániai sajtót a tulajdonosi szféra korrupt finanszírozási mechanizmusok révén jelentős mértékben kiszolgáltatta a politikának, azt eredményezték, hogy a médiát propagandaeszközként használják és befolyásolni tudják a közbeszédet.
A Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet nemzetközi összehasonlításban Romániát idén a tavalyihoz képest három hellyel előbbre, a 49. helyre rangsorolta a sajtószabadság tekintetében.

forrás: 2016. május 4., szerda, Közélet

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Egy gondolat a(z) “Korlátozott szólásszabadságról írnak, pedig Romániában fasizmus van!!!” című bejegyzésnél

Hozzászólások lezárva.