Disszidensek – Buja szeretők (18+)

DISSZIDENSEK BUJA SZERETŐK

Rubóczki László regénye I-II.

Valódi, rázós utazás a hatvanas évek vége, és a hetvenes évek elejéről!

A kétkötetes regény ára 4990Ft helyett 4500Ft (plusz postaköltség) utánvétellel és ajándék verseskötettel!

A kétkötetes regény most utánvétellel megrendelhető. A megrendeléshez  adja meg az elérhetőségét és a rendelés példányszámát az alábbi űrlapon!

Megrendelő űrlap

Vörösbábel

A “Vörösbábel a Kárpátok alatt külön is megrendelhető itt

Ára 990Ft + utánvét

Egy disszidens nagykamaszt a vizsgálati fogság brutalitásában rettegett napjai ébresztik rá, hogy a kommunista-diktatúra az ördög játszótere – valóban vörös.

Pereg a múlt vetítője fejében, mint cellája salétromos falairól az olajfesték. Megélt rémálmai próbálják darabokra szaggatni a félelemben fogant szerelmet ugyanúgy, mint a vasfüggöny mögött átélt lüktető, szexualitásba menekülő élményeit.  Odaadó bájos lányok, szeretetre vágyó, csalódott asszonyok repítik gyönyörország felé szerencsefiát, Rugót!

E partner után vágyakozó, s önfeledten szeretkező sorok Prüdéria kapuját ostromolják – tán be is dőlt azóta…

– A kor kendőzetlen kórképét tragikus sorsú lélekben hontalanná lett disszidens barátok, s rokonok megrázó történetei teszik fájón élményszerűvé. Ahogy minden magyar, illetve a keleti blokkban élt ember számára ismerős – déjá vu érzést kelt… Velem is… Velem is megtörtént…

DISSZIDENSEK BUJA SZERETŐK

A két háború, Trianon, és 1956 lánctalpak tiporta árnyai kísértik vissza-visszatérve e regény szereplőinek sorsát.

Könnyek a múltért, a széttépett országért! – Szégyenérzet, a magyarság többségének nemzeti öntudatát vesztett, közöny szülte megalkuvó gyávaságáért, tudatlanságért! – Mégis hála a hazatéréshez vezető út felismerésért magyarságunkhoz!

Hatalom kontra disszidensek…

A gyilkosok „vörösdémona” 56-ban magyar vérben őrjöng, s a katarzis olykor lovas kocsin érkezik, ám elszánt harcost nevel a szívekben rejtőző tiltott nemzeti öntudat, légy akár idős vagy forrófejű fiatal.

EMIGRÁCIÓ…

Van kit egy kanadai óriásfenyő visszacsapódó ága – összezúzva, s van akit a honvágy tör össze, mint rosszcsont gyermek a perecet, s végül mindkettőt hazarepíti az ébredés orkánja.

Erőszak, és szerelem – a halál itt sorszámot oszt, s tán közel a feltámadás…

Egy bohóc meséje a rég elrabolt nemes erényekről / hitről, öntudatról, becsületről… /

Fiatalságunk olykor bukdácsoló humorának, s napjainkban is bőrünket égető drámájának koktélját ízlelhetik meg, Hölgyeim, és Uraim akik megtisztelnek figyelmükkel, s megvásárolják, majd elolvassák ezt a regényt.

Joggal kérdezheti az olvasó, hogy fér meg egymás mellett az erény, illetve a szabad-szerelem, miféle paradoxon ez?

A meghamisított múlt köntösében ficánkoló diktatúra – közönyt, a hatvanas évek nyugatról beszivárgó forradalmi szellemisége – “szabad-szexualitást” szült. Hiszen a Kádárérában sárba taposott magyarságtudat nélküli világunk alig befolyásolta élni akarásunkat, s hormonjaink fiatalkori túltengését.

Alig húsz éve jött el történelmünk és talán önmagunk megismerésének valós lehetősége. Így mindenki, a nemzeti kisebbségek is meglelhették benne öntudatukat, nota bene magyarságukat, már aki kereste azt! –

Ilyenek voltunk…

Igen, talán lesz aki meggyűlöl, ám remélem a legtöbben, ezt az élet útvesztőiben olykor megtévedt fiút megkedvelik, tán meg is szeretik, hiszen a felnőtté válás rögös útja, nagy pofonokkal van kirakva!Találkozzunk személyesen a két könyv bemutatóján, ahol,ha lehetőséget adnak rá, a regény részleteiből Kádária 60-70-es évek béli kórképét festeném le Önöknek, ahogyan láttam, s tapasztaltam. A kor zenéi, dalai, Wass Albert, Márai Sándor, József Attila néhány verse lesz ebben segítségemre. S türelmüket megköszönve, a Vörösbábel a Kárpátok alatt című verses kötetemből pár gondolat hazánk egy Orwell vázolta világ felé rohanásáról, s a kiútról, mely egy pohár jó villányi vörösbor mellett tán fogyaszthatóvá lesz! – Beszéljük meg…

Adjon az Isten szebb jövőt  szeretett honfitársaim – Rubóczki László, átutazó…

A kétkötetes regény most megrendelhető. A megrendeléshez klikkeljen IDE, adja meg az elérhetőségét és a rendelés példányszámát!

A SZERZŐ ÖNMAGÁRÓL:

Életút:

Ratkó gyerekek sorakoztak fehér ágyacskában, a Kútvölgyiben 1953. április havában,

Kihúztam a nyerő napot, huszonegyedike volt. – Első gyerekként kopogtattam szüleim szívének ablakán, közvetlen a pártkönyvük alatt – azért is szeretem őket! Unokaként, második voltam mindkét ágon, ám nem kellett izgulnom, hogy lemaradok az örökségemről!

Három dolgot hagytak rám, amit nem tudok meghálálni tán soha: a szeretet az első, mely végigkísérti az életemet, s itt van velem ma is, s éveim számával növekszik bennem!

A második, hogy örömmel tölt el mások sikere, hite a munkában, s az emberben, nevezetesen, hogy nem ültették belém az irigység rákfenéjét. A jól végzett munka öröme, hogy adhatok, s hogy van kinek, nagy boldogság. –

A harmadik, a későn ébredő, ám mára szikla szilárddá lett hazaszeretetem, magyarságom.

Apai nagyanyám, Szilágy lány, a Szilágyságból. – Anyai nagyapám Akasztó, Csengőd környéki hétszilvafás nemes vagy hétpróbás? Bocs, az én vagyok!

Anyai nagyanyám Bécsből származó zsidó lány, negyven évig focilabdát vart, s a csikó mellől ment nyugdíjba, de nem árral a kezében. 95-ödik évét tapossa, s még ki tudja nevetni önmagát!

Félig kissebségiként is, töretlen Magyarságtudatom, s katolikusként, a hitem.

Igaz, nem sűrűn járok templomba, imádkozni bárhol lehet. Általa vagyunk, s ő bennem él. Kiváló iskolakerülő lesz a gyerekből, mondta Rubóczki nagyapám, s nevetve pödörte meg hófehér, kackiás bajszát.

Igaza lett, bár a tudásszomj, ugyan csak szabad keretek közt, de vályúhoz szólít nap, mint nap, „s nem nyugszik meg végleg soha tán.”

Hol kirúgtak, hol leléptem, rakoncátlan vagyok, akár a műkorcsolyázó, aki gyűlöli a kötelezőt, s így a szabadon választottban elért pontok, kevesek a győzeleméhez.

Igen, mert azt hazudják, hogy ez egy verseny! – Az élet harc, és győz a képzettebb, tanultabb, tehetségesebb, az életre valóbb. Mindez igaz a hit, a szeretet, és a szolidaritás világában! Ám a mai Magyarország pártparadicsomában ez a harc, a Nemzet, és az ország vesztét, a nem látok, nem hallok, nem beszélek, a félelemében bűnös értelmiség rémálmait hozza el, nekünk!

1971-ben disszidáltam, s alig több mint fél év után, honvágytól megfogyva tértem haza.

Viseltem terheit. – 1973-ban megnősültem, s a következő évben született meg László fiam.

Dobállt az élet, mint Balcsi a papírhajót, s így 1975-ben behívtak katonának, a gerincrombolókhoz… Megszámlálhatatlan dobbantás, és büntetés után is, kiváló katona lettem! Köszönhetem a sportnak, ha rám néznek, láthatják, hogy a Botond FC. Labdarúgója voltam Budaörsön, a Szekula Laci bácsinál, és a fiánál.

Voltam kutas – akasztani való, parkettcsiszoló kómában, takarító, az ablakok réme, büntetett szatócs, s bohém zöldséges, taxisofőr, de hivatásos, pöttyös karton – s textilkereskedő, valamint textilnyomó, s birtokoltam antik bútor és műtárgykereskedést.

Telt az idő, s egy huncut napsugár fényében ragyogva, 1991-ben megszületett Márkó fiam! – Egy rossz döntés után, elúszott a fényes lokál! – Rettegett a kobzos…

Házépítésre adtam a fejem, s otthon lett belőlük.

Tavaly, dühömben írtam egy verseskötetet, Vörös Bábel a Kárpátok alatt címmel, de ez maradjon köztünk. Azután, nekifogtam a Disszidensek Buja Szeretőknek, mivel elkészült, sok szeretettel ajánlom figyelmükbe.

Leányfalu, 2008. június 12.

Rubóczki László

A kétkötetes regény most megrendelhető. A megrendeléshez klikkeljen IDEadja meg az elérhetőségét és a rendelés példányszámát!

A kétkötetes regény ára 4500Ft (plusz postaköltség) utánvétellel 

és ajándék verseskötettel!

Reklámok

Hírek, politikai elemzések, értekezések, interjúk belföldről és külföldről

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogger ezt kedveli: