30-as évekbeli vírustörzsből készült a magyar vakcina

Beláthatatlan következményei lehetnek a H1N1-oltásnak

Nem a WHO-tól kapott új H1N1 vírustörzsből készült el az új influenza elleni magyar védőoltás, hanem egy korábbiból, amely még az 1930-as években Amerikában bukkant fel. Vagyis az oltóanyag nincs rászabva a jelenlegi vírusra – mondta Dr. Tóth Kálmán.

A gyermekorvos és infektológus szerint az orvosok többsége aggódik a szer miatt. A vakcinát ugyanis kevés emberen, és nem elég hosszú ideig tesztelték – így nem tudni, milyen hosszú távú veszélyes mellékhatásai lehetnek.

Befejezett klinikai vizsgálatok híján, 18 éven aluliaknak egyébként sem javasolt még a vakcina, sőt, állapotos nők vonatkozásában sem állnak rendelkezésre adatok – mondta a Vasárnap Reggelnek Dr. Tóth Kálmán. Az orvosok attól félnek, hogy nem várt problémák és mellékhatások esetén ők lesznek a bűnbakok, mivel az államot nem lehet perelni – az oltás ugyanis nem kötelező.

(hírTV)

Egy gondolat a(z) “30-as évekbeli vírustörzsből készült a magyar vakcina” című bejegyzésnél

  1. Ennek a hatalmi garnitúrának mindegy, hogy miből készül az oltóanyag, hogy mekkora károkat tud okozni. Csak az számít, hogy megfelelő média propagandával, pánikkeltéssel, minél többet el tudjanak adni, 1500-1800 forintért. A kulisszák mögött nagyon nagy mocskosságok zajlanak.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.