Orosz Igazságügyi Minisztérium: Petőfi Sándor Szibériában raboskodott

Minden MAGYAR EMBER tisztelt figyelmébe ajánlom az alábbiakat:
KSM

From: MVSZ Sajtószolgálat [mailto: sajtoszolgalat@mvsz.hu]
Sent: Friday, June 17, 2016 11:50 AM
To: MVSZ Sajtószolgálat
Subject: Petőfiért! – Orosz Igazságügyi Minisztérium: Petőfi S. Szibériában raboskodott

Alekszej Vasziljevics Tyivanyenko_Petofi-kutato1

Tegnap a Magyarok Világszövetségének székházában megtartotta könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóját Alakszej Vasziljevics Tyivanyenko, korunk egyik legismertebb Petőfi-kutatója. A magyar sajtó egyetlen képviselője sem jelent meg. Miként a Magyar Tudományos Akadémia és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakemberei úgyszintén távol maradtak.
Pedig Tyivanyenko professzor könyvében olyan információ látott napvilágot, amelybe alighanem beleremeg a hivatalos magyar tudományosság. Kíváncsian várjuk, milyen magyarázkodásba kezd most Hermann Róbert…

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke Fuksz Sándor elnökhelyettes, az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának koordinátora és Kiss Endre József, a Sárospataki Református Kollégium Nagykönyvtárának igazgatója, az MVSZ Elnökségének és Petőfi Sándor Bizottságának tagja társaságában fogadta a Burjátországból érkezett orosz professzort.

Alekszej Vasziljevics Tyivanyenko_Petofi-kutato

Alekszej Vasziljevics Tyivanyenko ünnepélyesen átadta a Magyarok Világszövetsége elnökének azt a föld-ereklyét, amelyet Barguzinból, Petőfi Sándor sírjáról hozott.

Ezt követően A.V. Tyivanyenko bemutatta idén,
<http://www.egipatrona.hu/mvsz/index.php/2731-petofiert-meghivo-sajtotajekoztatora-tyivanyenko-professzor-uj-konyvenek-bemutatoja>  orosz nyelven megjelent könyvét, melynek címe: A titokzatos idegen Szibériában, alcíme:
Petőfi Sándor rabként Barguzinban.

A könyv részletesen ismerteti Petőfi Sándor szibériai életszakaszát, és egy olyan információt közöl, amely minden valószínűség szerint új fejezetet nyit a magyar állam és szakosított intézményeinek életében. Legalábbis a Petőfi Sándor életének és halálának kutatásáért felelős intézmények, valamint a magyar hadifoglyok sorsának követéséért, emlékük ápolásáért közpénzből fenntartott állami intézmények életében.

A.V. Tyivanyenko könyvében közli – és mi is itt megtesszük – az Orosz
Föderáció Igazságügyi Minisztériuma hivatalos honlapjának (www.minjust.ru <http://www.minjust.ruu> ) azon világhálós címét, amelyen a Bajkálon túli területek büntetésvégrehajtási intézeteinek történetét ismertetik, és ahol tételesen ez az állítás szerepel: 1849-ben deportáltak magyar
szabadságharcosokat Szibériába, és közöttük volt a neves magyar költő, Petőfi Sándor is.

A szóban forgó világhálós cím: http://to75.minjust.ru/node/4144

Az ott olvasható tanulmány címe:

История пенитенциарной системы тесно связана с Забайкальем

(A Bajkálon túli terület büntetővégrehajtási rendszer története)

A fent hivatkozott, és a magyar „tudományosságot” súlyos kihívás elé állító mondat pedig ez:

В 1826 году в Забайкалье прибыли декабристы, положившие начало почти столетней истории политической каторги.  Вскоре за ними последовали участники польского национально-освободительного движения, борцы за свободу Венгрии (в Баргузин был сослан известный венгерский поэт Ш. Петефи), а позже петрашевцы, революционеры-демократы, народники, представители различных социалистических партий.

(1826-ban érkeztek a Bajkálon túli területre a dekabristák, és ezzel
kezdődött a politikai büntetőtáborok évszázados története.

Hamarosan következtek a lengyel nemzeti felszabadító mozgalom részvevői, a magyar szabadságharcosok (Barguzinba száműzték az ismert magyar költőt Petőfi S.-t), és később Petrashevszky követői, forradalmi demokraták, populisták, a különböző szocialista pártok képviselői.)

Kíváncsian várjuk az MTA hivatalos megszólalását. Nem kevésbé érdekes a Hadtörténeti Intézet és Múzeum elvárható megszólalása is. Elsősorban parancsnok tudományos-helyettesének, Dr. Hermann Róbertnek a megszólalása, aki eleddig a legádázabb tagadója volt annak, hogy 1849-ben a cári orosz intervenciós csapatok magyar hadifoglyokat hurcoltak volna magukkal. Talán, tudóshoz méltóbb lett volna a tagadás helyett kutatni az igazságot.

MVSZ Sajtószolgálat, 8912/160617

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

9 című bejegyzés “Orosz Igazságügyi Minisztérium: Petőfi Sándor Szibériában raboskodott” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. ,,Kíváncsian várjuk az MTA hivatalos megszólalását.”

    Leírni kellene már ezt a zsidó intézményt, nem a véleményüket kikérni.

    Kedvelés

  2. Az hogy mostmar tisztazuk mar le ,mi is az igazsag, kb 3 eve mar megtalaltak, petofi foldi maradvanyait, most kiderul hogy nem mert csak meg most, derult arra feny espedig az oroszok vittek magukal hadifogojkent, de akkor ki az a szerencstlen idegen akit petofi helyet vettek ki sirjabol petofi helyet, es mikor tesszuk ot vissza es kerunk tolle bocsanatott, es nem e megint csak tevedes es vissza az egesszet, es hogy lehet az hogy errol a habszburgog nem szereztek tudomast. En magam egy megbizhatobb tortenetrol hallottam, ill olvastam, az 1990-es evekben, a melbourni magyar ujsagban, ahol is egy magyar szarmazaasu tortenesz, publikalt, sajnalom de okkor nem tulajdonitottam tulnagy hirt es nem jegyeztem meg a neveket, es nem is oriztem meg az ujsagot sem,de az ujsag neve a magyarszo ujsag volt es ott talan megtalalhato?. Az esemeny valahogy igy szolt, ket honved a sulyos sebet kapot petofivel egy segesvartol nem tul messze betertek egy szekely paraszt tanyaban es probaltak megszuntettni a verzest, de a paraszt eszrevette oket es kizavarta oket a tanyabol, igy kenytelenek voltak tovabb menni es magukkal vinni petofi ornagyot, aki egy nagy koronas fa allatt meghalt ket honved, deszkabol csinaltak egy koporsot es bakancsszoggel vertek ra petofi, ornagy nevet, az ujsag maga hivatkozik a ket honved nevere akik ismerte, valtak mivel levelben tudatjak mindezt a csaladjukal, es ez a level ma is megvan, hogy magyarhonban vagy valahol, a menekult honvedek fellelheto helyeken, azt nem tudom, bar bevalom ez kozelebb all az igazsaghoz, szerintem mint ez az orosz verzio,nem hiszem hogy az oroszok tudhatak, petofi nevet es nem hiszem hogy petofi a sajat nevet hasznalta volna, hisz o volt az eggyesszamu kozellensege a hubsburgoknak, meg az1867 kiegyezes utan is kerestek petofit,hat csak ennyi tisztelettel nimcsovics gergely.

    Kedvelés

  3. Meg vagyok gyözödve, hogy a majdnem II. evszazada, magyargyülölö habsburgista szellemben, föleg magyar törtenelemhamisitassal foglalkozni köteles , un.”MTA”, fökolomposai, ebben az esteben is, a plutokratak kivansaganak megfelelöen, hallagatni fognak!!!
    Mindaddig, ameddig onnet öket, egy tenyleg Magyar Kormany, el nem zavarja!!!
    Velemezi az 56-os Veteran es Koppanyivadek.

    Kedvelés

  4. Nem hiszem,hogy az akkor hatalmon lévő zsidó vezetők nem tudták és szerintem a maiak is tudják ezt érzékelni lehet a hozzáállásukból.
    H.B.

    Szőrnyű idő…

    Szőrnyű idő,szőrnyű idő!
    S a szőrnyűség mindegyre nő.
    Talán az ég
    Megeskűvék,
    Hogy a magyart kiirtja.
    Minden tagunkbol vérezűnk,
    Hogy is ne? villog ellenűnk,
    A fél világnak kardja.

    És ott elől a háboru
    Csak a kisebb baj: szomorubb,
    Mi hátul áll,
    Adőghalál,
    Be kijutott a részed
    Isten csapásibol,o hon,
    Folyvást arat határidon
    Két kézzel az enyészet.

    Egy szálig elveszűnk-e mi?
    Vagy fog maradni valaki,
    Leirni e
    Vad fekete
    Időket a világnak?
    S ha lesz ember,ki megmarad,
    El tudja e gyászdolgokat
    Beszélni,mint valának?

    S ha elbeszéli ugy ,amint
    Megértűk ezeket mi mind:
    Akad-e majd,
    Ki ennyi bajt
    Higgyen,hogy eztőrtént?
    És e beszédet nem veszi
    Egy őrűlt,réműlésteli
    Zavart ész meséjének?

    Petőfi Sándor 1849.

    Kedvelés

  5. A Barguzinban talált Petőfi Sándor feltételezett földi maradványai és édesanyja Hrúz Mária földi maradványainak DNS vizsgálata még ebben az évben meg fog történni!
    Ennek a DNS vizsgálatnak 27 éve tartó megtagadása,elszabotálása
    a legmeggyőzőbb bizonyíték, hogy Petőfi Sándor földi maradványait
    találták meg Barguzinban!

    Kedvelés

    1. Kedves Attila! Gondolod, hogy akik eddig tagadták, nem fogják elcsalni a vizsgálatot?

      Kedvelés

  6. Kedves Nimcsovics Gergely, maga nagyon dislexiás! A cikk azt a tényt közli, hogy a korabeli dokumentumok bizonyítják, hogy vittek a Bajkálon-túli lágerekbe magyar politikai foglyokat is, más nemzetiségűek mellett. Az is kiérthető a cikkből, hogy Barguzinban a magyarokkal nyitották meg a lágert, s őket a lengyel forradalmárok, majd az orosz dekabristák követték. A börtöniratokból, fogoly-jegyzékekből kiderült, hogy a 49-es segesvári csata elhurcolt foglyai között volt Petőfi Sándor. Tehát, a cikk új tényközlése az, hogy a fogolylistában találták meg Petőfi Sándor, a költő nevét.
    Nos, ezek után mit nem ért? Magánál hol van ez ellentmondásban azzal, hogy a Morvai-expedíció megtaláta és feltárta Petőfi hamvait? Maga nagyon dislexiás, írja már ide, hogy honnan veszi, hogy kb. 3 éve találták meg Petőfi hamvait? Mert 3 éve ugyebár, egy temetési szertartás volt, – maga szavazati jogú polgár.

    Kedvelés

    1. Sok ellentmondást hallottam. Pld., hogy női holttestet találtak. De úgy tudom, a hamvak egy részét Amerikába vitték, nehogy elsumakolják Petőfit. Bizonyosságot az adhatott volna, ha a Kerepesi temetőben lévő Petőfi sirból DNS-t tudtak volna venni, de ezt nem engedélyezték. Úgy vagyok ezzel, hogy ameddig nincs DNS bizonyiték, senkinek nem hiszek semmit. Kár lenne a tudatlanság homályában veszni hagyni az igazságot.

      Kedvelés

  7. Keverjék csak a szart !….. Addig amig a hivatalosan biràskodo’ személyek nem hazafiak, hanem zsido’k – akiknek a kezében a tudomànyos vilàg …- valamint az orszàgunk – irànyitàsa !….. addig hogyan képzelhetö el, hogy ezek hozzà fognak jàrulni ahoz, hogy az ö érdekeiket sértö magyar igazsàg a napfényre kerüljön ???….Ahogy mondani szoktam: lehet a szart kovàcsolni, hengerelni, fém-edzeni….abbo’l acél sohasem lessz !

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.