Mire képes a Nyugat a krími népszavazás megzavarásához?

© Fotó: blacksea-crimea.comMár csak egy hét van hátra a krími népszavazásig. Az autonómia sorsdöntő lépés előtt áll: csatlakozzon Oroszországhoz vagy maradjon Ukrajna része és terjessze ki a hatáskörét.

Továbbá Szevasztopol a népszavazást követően Oroszországhoz csatlakozhat külön egységként. Eközben Julia Timosenko volt ukrán miniszterelnök kész gerilla háborút folytatni a félszigeten, a nyugati országok pedig szankciók bevezetésével fenyegetik Oroszországot.

Krím és Szevasztopol javában készül a népszavazásra: felállítják a szavazóhelyiségeket, ellenőrzik a szavazók listáit, másfél millió szavazólapot nyomtatnak ki. A félsziget egy különálló város sorsa március 16-án dől el.

Eközben Ukrajnában komoly harc folyik az orosz nyelvvel szemben már az interneten is. A parlament által kinevezett ügyvezető elnök, Alekszander Turcsiniv elrendelte az összes ukrán állami hatóságnak, hogy blokkolják a honlapjaik orosz nyelvű változatait.

A közvélemény-kutatások szerint Krím és Szevasztopol lakosainak többsége Oroszországhoz szeretne csatlakozni. Amennyiben a referendum megerősíti ezt, úgy egy hónapon belül egyből két térség kerül orosz joghatóság alá – közölte Vlagyimir Konsztantyinov, az Autonóm Köztársaság Legfelsőbb Tanácsának elnöke:

Biztos vagyok ebben: végeztünk közvélemény-kutatást ebben az irányban: a krími lakosok már másik ország állampolgárainak érzik magukat, a szülőhazájuk állampolgárainak. Sehova se utazva, újra hazatértünk. Az Ukrajnában eltöltött 22 év alatt folyton a függetlenségünkért harcoltunk, a nyelvünkért, a kultúránkért, a hőseinkért.

Orosz ajánlásra az autonómia nemzetközi megfigyelőket hívott a referendumra, hogy meggyőződhessenek a szavazás átláthatóságáról és törvényességéről. A külföldi megfigyelők azonban sajnos így is torzíthatják a valós helyzetet a Krím-félszigeten – jegyezte meg Vlagyimir Konsztantyinov.

A népszavazás megakadályozására szólítja fel a Nyugatot Julia Timosenko volt ukrán miniszterelnök. Ő ragaszkodik ahhoz, hogy fokozott nyomást gyakoroljanak Moszkvára és már össze is állította azokat a gazdasági szankciókat, amelyeket az EU-nak és az USA-nak, véleménye szerint, be kell vezetniük Oroszországgal szemben. Timosenko emellett gerilla háborúval fenyegetőzik a Krím-félszigeten, amennyiben a régió Oroszország mellett dönt.

A hagyományok szerint Washington ürügyet vár a háború kirobbantásához. John Kerry amerikai külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott telefonos beszélgetése során kijelentette, hogy Krím Oroszországhoz való csatlakozása bezárja a diplomácia ajtaját.

Oroszország Hangja

4 című bejegyzés “Mire képes a Nyugat a krími népszavazás megzavarásához?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Elég érdekes az eu hozzá állása! Amikor a szőröstalpúak Gyulafehérváron csinálták a az elszakadási nagygyűlésüket a Magyar Államvasút szállította a bocskorosokat a helyszínre most meg tűzzel-vassal megakarják akadályozni a demokrácia kiteljesedését! Azóta se állították helyre az egységét és függetlenségét! Érdekes ez valamilyen oknál fogva nem számít a demokrácia helyre állításának, a megszállás nem zavarja őket! A demokrácia addig tart a “művelt” nyugatnál amíg gyarmati sorba való “önkéntes” belépésről szól! Utálom a ruszkikat, de jelen esetben nekik szurkolok a kannibál eu-val szemben! AZ eu ezerszer aljasabb mint a kgst volt!
    kató rudi

    Kedvelés

  2. Érdekes, hogy az “új kormány” első intézkedései közt a magyar nyelv betiltása volt Kárpátalján és most fő feladat az orosz nyelv betiltatása Ukrajnában. Úgy tűnik, hogy első sorban etnikai feszültségek keltése a “kormány” célja. Ez a “forradalom” rendkívüli módon hasonló a szíriai, líbiai stb. “forradalmakhoz” – ahol a fennálló államrend megingatása vagy megdöntése után káosz következett: százezrek haltak meg a nyugat által pénzelt “forradalmi harci játékokban”, majd nagy tömegek veszítették el mindenüket, országaikat romba döntötték és kifosztották.
    Sikerülni látszik az amerikai “buli”: megszerezni Ukrajnát szőröstül bőröstül, természeti kincseit, földjét, javait. Nem sok jó vár az ukrán népre. Ők egy olyan dologhoz csatlakoznak, még mit sem sejtve, amiről mi már a bőrünkön kitapasztaltuk, nem igazán az, amit szerettünk volna… Mi már tudjuk, hogy ez még annál a rossznál is lényegesen rosszabb, mint ami volt. Csöbörből vödörbe kerültünk, miközben maradék javaink egésze kivándorolt hazánkból és gyarmattá váltunk… Szerintem Ukrajnára sem vár sokkal derűsebb jövő.
    Nagy Péter

    Kedvelés

  3. ID: Mire képes a Nyugat a krími népszavazás megzavarásához?
    Vajon mit takar a nyugat kifejezés?
    Ez olyan kifejezés mint a nemzetközi nagytőke?
    Mert azt már tudjuk kit takar.
    Tehát a hír:
    A zsido GYARMAT USA ELLOPTA UKRAJNA ARANYTARTALÉKÁT

    Március 6-ről 7-ére virradó éjszaka leple alatt, – egyszerűen ellopták az amerikaiak, Ukrajna utolsó aranytartalékát.

    Az alábbi eseményekről a kijevi repülőtér dolgozói tájékoztatták az “Iskra News.info” szerkesztőségét:

    “Kijevben, a “Boriszpol” repülőtéren, március 7-én, hajnali 2 órakor, – egy előre kijelölt kifutópályára érkezett egy regisztrált amerikai szállító repülőgép. Itt már várta a gépet 4 páncélozott furgon és 2 Volkswagen tehermikrobusz, – melyek rendszáma hiányzott.

    A hír valóságtartalmát az NCK sem megcáfolni, sem pedig megerősíteni nem tudja!

    A gépjárművekből 15 fekete egyenruhás, testpáncélt és maszkot viselő fegyveres szállt ki, némelyiküknek gépfegyvere is volt. – Ezek a fegyveresek, a két várakozó gépjárműből a beálló repülőgép gyomrába pakoltak át 40, azaz; negyven, – súlyos ládát melyek, mint később kiderült; Ukrajna végső aranytartalékát rejtették.

    Mikor végeztek, ezt követően egy titokzatos férfi érkezett a géphez. Mire a rendszám nélküli autók sietve elhagyták a kifutópályát, majd a gép azonnal szabad jelzést kapott a toronytól, – s rögtön fel is szállt.

    A kijevi repülőtér dolgozói, – akik látták ezt a titokzatos “speciális műveletet”, – azonnal jelentették ezt a Boriszpol repülőtér vezetésének – melyre azt a választ kapták; “Erősen ajánlatos nem beavatkozni mások dolgaiba!”

    Később a szerkesztőséget arról tájékoztatta egy egykori magas rangú minisztériumi tisztviselő, hogy; Ukrajna “új vezetői” az ország teljes aranytartalékát, – az Egyesült Államokba szállíttatták.”

    Finoman persze így is lehet nevezni azt a szemérmetlen lopást, mellyel az USA eltulajdonította az ukrán nemzeti vagyon utolsó tartalékát. – A magukat “új kormánynak” nevezett latrok segítségével, – kik biztosan megkapják ezért júdáspénzüket.

    De nem biztos, hogy ezt a 30 ezüstöt élvezni is tudják majd, – mert ha ha beköszönt az éhínség, melyet a maradék arany egy időre mérsékelhetett volna, – saját népük fogja őket ízekre tépni.

    Eddig a hír.

    De egy bizonyos a forgató könyv nem változik, a gyarmatosítás levezénylésében Magyarországon is így kezdték itt surányi györgynek hívták a júdást Ukrajnában meg tyimosenkonak.
    REMÉLEM júdás SORSA VÁR MINDKETTŐJÜKRE!!!
    A felbujtó parazitákra és sábeszgojaikra meg nem különben!!!
    Hagymási Zsuzsanna

    Kedvelés

  4. Lám a soviniszták mincenütt egyforma idióták, a mi sovéneink ezt csak akkor veszik észre, ha ellenünk követik el.

    Kaldi Jóuzsef

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.