Fidesz: A magyar gazdaság túl gyenge az európai bérekhez

A magyar gazdaság nem elég erős az európai bérek kifizetéséhez, nem tudjuk kitermelni az osztrák, német béreket – tudtuk meg fideszes politikusoktól, akik a Jobbik egyenlő munkáért egyenlő bért kezdeményezését nem támogatják.

N1TV

Reklámok

16 című bejegyzés “Fidesz: A magyar gazdaság túl gyenge az európai bérekhez” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. mégha elég ritka is, ebben a Fidesz-nek teljesen igaza van. Mo. még így sem képes nyugat felé eladnia a termékeit …, mi lenne akkor,
  ha a munkabéreket felemelnék Mo-on !?
  viszont akkor miért nem használja ezt ki a Fidesz vezetésu kormányzat !?

  szeretettel

  Kedvelés

 2. Ja igen mikkor Mészáros Lőrinc zsebébe vándorolnak az EU és állami támogatások, és a legszarabbul fizeti dolgozóit mik közbe milliárdos bevételeket reklámoz! Szégyen ez a Fidesz-KDNP maffia rabszolga piac!

  Kedvelés

   1. Már elnézést, de ilyesmire nincsenek hivatalos szervek? Sem az ellenőrzésre, sem a rendezésre? Az állampolgárnak véleménye lehet, de számonkérni rajta, hogy miért nem a bíróságon adja elő már egyenesen gúny.

    Kedvelés

   2. Akkor nem kellene alaptalan vádaskodásokkal véleményt nyilvánítani , Miért ne lennének hivatalos szervek ? -ott a nyomozó hivatal aztán meg az ügyészség ,, csakhogy oda már elfogy a bátorság — Könnyebb így kifejteni a negatív nézeteket

    Kedvelés

  1. na akkoriban kezdték felvenni a kölcsönöket épp. Na a gulyás-szocializmus maga is többnyire kölcsönökbol volt fenntartva. Na
   a rendszerváltás óta ez még rosszabb (NAGYON !) lett. Nem,
   hogy megpróbálták volna az államadóságot egy picit legalább csökkenteni, ez valami annak 7-8 -orosa lett (nem ismerem pontosan a számot). Ma ezért egy munkás odahaza a ledolgozott 8 órájából
   6 -ot azért dolgozik, hogy a kamatokat, a kamatos-kamatokat
   fizesse …
   na itt álltok ma Istvan !

   na nem csak, az államadóságok notek föl, hanem közben a
   minden eladhatót eladtak a magyarok. Ma már a termoföldön
   van a sor. Otthonukban zsellérek lesznek …, mert mindezt
   megengedték … történni …
   szeretettel, L

   Kedvelés

  2. Tisztelt “Bátor” úr!
   Jó lenne, ha bővebben kifejtené Kádár alatt milyen valós gazdaság volt? Arra emlékszem, hogy, akinek 31 nap után nem volt bejelentett állása kmk-ért börtön járt. A munkahelyeken tényleges termelés helyett, dagonyázás folyt, vagyis az emberek többségét leszoktatták a munkáról, a legkisebb kezdeményező készséget csirájában elfojtották, s a hiánygazdaság közepette ment a mutyizás. Egy lopott radiátorért a másik loptt 10 kg festéket stb.

   Kedvelik 1 személy

  3. Csak éppen kivégeztek érte pár ’56-ost, és terrorizálták az egész országot.

   Az igaz, hogy volt iparunk, mezőgazdaságunk, lehetett bántatlanul járni egyedül is éjfélkor az utcán, nem mi éltünk rácsok mögött, hanem a rabok, de külföldi piacunk nem volt. Jó, most akad az is. Külföldi kereskedőkön keresztül.

   Kedvelés

 3. És mindig megfeledkezünk arról hogy a nyugat nem szenvedett el közel hatvan esztendő szocializmust — így nem egyforma a haladás években –már aki ismeri a szocializmust —

  Kedvelés

 4. Most hallottam a fuvarozók egyik szóvivőjét, aki 15 000 munkahely megszűnéséről beszélt, amiatt, hogy a nyugati országokban a helyi minimálbért kell kifizetniük a sofőrőknek, Ausztriában az ausztriait, a németeknél az ottanit, etc. és ezt nem tudják kigazdálkodni. nesze neked bérunió. Egy hangzatos, de töküres léggömb.
  Aki meg visszasírja a kommunizmust menjen ki Németországba, ott lassan ugyanaz a diktatúra lesz, igaz, kötelező lesz majd muszlimul imádkoznia.

  Kedvelik 1 személy

 5. Nem az államnak kell fizetnie a béreket, hanem a vállalatoknak. Persze az állami alkalmazottak bérét igen, de abban van akkora különbség, aminek megszüntetésével mérsékelni lehetne a lemaradást.

  Talán az a probléma, hogy éppen az alacsony munkabérekkel csalogatták ide külföldről a a vállalkozókat, és ezen már nem mernek változtatni.

  De az egészben az a baj, hogy külföldről idejön egy vállalkozó, befektet ugyan, de csak akkor, ha ehhez állami támogatást és kedvezményeket is kap. Nincs pontos adatom arra, hogy mi az arány az állami támogatások és a bérek kifizetés között a kapavágástól a külföldi cég kivonulásáig tartó időszak alatt, de érdemes lenne utánanézni az adatoknak. Nem lepődnék meg, ha nagyjából azonos számok jönnének ki.

  Ez azt jelentené, hogy valójában INGYEN dolgozunk nekik. (Tisztelet a kivételnek!)

  Kedvelés

 6. De a magyar gazdaság elég erős ahhoz, hogy porkolábjai milliós fizetésekkel vigyorogjanak haza !!!!!

  Kedvelés

  1. Viszont nagyon sokan , tanultak , megdolgoztak és továbbra is megdolgoznak érte — tehát minden ember külön világ , és nem biztos hogy vigyorog mivel az ilyen ember nem negatív gondolkodó,
   –Az hogy akad egy -kettő – azok viszont bátor játékosok , legtöbbször kevés az örömük —

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.