Megkezdődött a vörösiszap-per másodfokú tárgyalása – Morvai Krisztina helyszíni tudósítása a vörösiszap-büntetőperről

Megkezdődött a vörösiszap-per másodfokú tárgyalása a Győri Ítélőtábla Dr. Zólyomi Csilla vezette büntető tanácsa előtt. Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász, egyetemi docens (EP képviselő) közérthetően, de szakszerűen magyarázza el az ügyészi fellebbezés részleteit és mindenki számára fontos összefüggéseit.

Dr. Fejes Péter fellebbviteli ügyész sajnálatos módon „egyfős csapattal” állt szemben a betonerős, 15 sztárügyvédből álló védelmi team-mel, amelynek tagjai közül elsőként Dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke mondta el védőbeszédét. Ennek büntetőjogi és büntető-eljárásjogi összefüggéseit is bemutatja Morvai.

Az anyagot – amely nem rövid, és némi odafigyelést is igényel – egyfelől azért érdemes végignézni, mert Magyarország legnagyobb ipari katasztrófájának alapvető felelősségi kérdéseiről szól, amely – a jövőre nézve is – minden magyar embert érint. Másrészt pedig azért, mert a büntetőjog és büntető-eljárásjog izgalmas és érdekes területére is bepillantást enged, más büntetőügyek megértéséhez is felhasználható ismereteket ad át a nézőknek. E tárgyalási tudósítást megelőzően Dr. Morvai Krisztina nyilvános előadást tartott a vörösiszap-ügy büntetőjogi összefüggéseiről. Az előadás ezen a linken megtalálható: https://www.youtube.com/watch?v=LABk0…

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 című bejegyzés “Megkezdődött a vörösiszap-per másodfokú tárgyalása – Morvai Krisztina helyszíni tudósítása a vörösiszap-büntetőperről” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. KOLONTÁRON ISRAELI TÖMEGGYILKOSSÁG TÖRTÉNT!!!
  MORVAI KRISZTINA TELJES EGÉSZÉBEN MEGKAPTA IMRÉTŐL ENNEK A TOTÁLIS ZSIDÓ TERRORNAK A BIZONYÍTÉKAIT!!!
  AZÓTA Ő IS CSAK A SARAT KENEGETI!!!
  TUDD MEG AZ IGAZSÁGOT!!!

  Kedvelés

 2. Aki tagadja az összeesküvés elméleteket, az nyakig benne van, sőt a feje búbjáig.

  Kedvelés

 3. Az , Inkvizíció. boszorkánypöröly tézise vol az, hogy, aki a boszorkányok létét tagadja, az maga is boszorkány.
  Nem lehet minden hipotézist készpénznek venni. Túl sommás megállapítás az, hogy aki tagadja az összeesküvés elméletet, az maga is benne van nyakig.
  vannak összefüggések és különös egyezések, amik alapot adhatnak egy hipotézis felállítására, de sok eszement okoskodás is van, aminek nincsenek hitelt érdemlő bizonyítékai, csak valakinek a szava.
  Ez most konkrétan nem az adott cikk Pálos trendi hozzászólására vonatkozik, hanem Anna, jószándékú, de kissé átgondolatlan megjegyzésére, ha meg nem sértem Őt, ami nincs szándékomban.

  Kedvelés

 4. ” Túl sommás megállapítás az, hogy aki tagadja az összeesküvés elméletet, az maga is benne van nyakig.” – az lehet, de általában igaz.
  H.B.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.