Miért nem kívánja indítani Dr. Gaudi-Nagy Tamást a Jobbik elnöksége a 2014-es EU-s választáson?

GaudiMint az már többek előtt is ismert, Dr. Gaudi-Nagy Tamás nem szerepel a Jobbik 2014-es Európai Uniós parlamenti képviselői listáján. Hogy miért, arra leginkább a Jobbik elnöksége tudja a választ. A nemzeti közszereplők közül sokan úgy gondolják, hogy mindaz a munka, melyet Dr. Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselőként és az Európa Tanács tagjaként az elmúlt öt esztendőben végzett nemzetünk javára olyan kiemelkedően hangsúlyos és jelentős, ami mellet szó nélkül el menni nem lehet.

Éppen ezért döntöttek úgy, hogy levélben fordulnak az elnökséghez, kérve őket döntésük megváltoztatására. Ezt a levelet szerkesztőségünk is megkapta, Budaházy Edda, a politikai üldözött Budaházy György testvérének nyitógondolataival, melyet az alábbiakban közzéteszünk.


Értesülvén a sajnálatos hírről, miszerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem kívánja Gaudi-Nagy Tamást feltenni a közelgő európai parlamenti választáson a listájára, többen úgy éreztük, hogy valamit tenni kívánunk annak érdekében, hogy a nemzeti radikális párt a döntését megváltoztassa. Úgy gondoljuk, hogy az elkövetkező évek a nagy változások évei lesznek, és Magyarországnak igazi harcos, megalkuvást nem ismerő politikusokra van szüksége, ha életben akar maradni. Olyanokra, mint amilyen Tamás is, aki nem ismer lehetetlent, ha nemzeti érdekről van szó. Eljuttattunk egy levelet a Jobbik elnökségének, amelyben kérjük, hogy bírálja felül a döntését. A levél aláírói közül egy páran (a teljesség igénye nélkül):

ifj. Hegedűs Lóránt – lelkipásztor
Hegedűs Lórántné – országgyűlési képviselő
Dr. Drábik János – jogász
Varga István – közgazdász
Juhász János Oszkár – Gyöngyöspata polgármestere
Sziva Balázs – zenész (ex-Hungarica, Romantikus Erőszak)
Petrás János – zenész (Kárpátia)
Gonda László – Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alelnöke
Gőbl György – Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete elnöke
Reiner Péter – közéleti aktivista
Varga Domokos György – közíró
Ferenczi Gábor – országgyűlési képviselő
Budaházy Edda – vállalkozó, Szkíta Kézműves Bolt
Kármán Csaba – a tápióbicskei Jobbik elnöke
Csiszár Benedek – vállalkozó, Andretti Étterem
Bacsó András – vállalkozó, Bujdosó Székely Étterem
Balog Barna – újságíró

Ha Te is úgy gondolod, hogy Gaudi-Nagy Tamás ideális képviselő lenne az Európai Parlamentben nemzetünk képviseletére (erre újabb jó példa az általa szervezett múlt pénteki sikeres tüntetés Kárpátaljáért), akkor kedveld (“Tetszik”), és népszerűsítsd az oldalt!

Budapest, 2014. 03.31. Budaházy Edda

 

A fentebb említett levél:

Jobbik Magyarországért Mozgalom
Vona Gábor elnök és az Elnökség tagjai részére

Tisztelt Elnök Úr és Elnökség!

A Szent Korona Rádió Budaházy c. műsorából nemrég sajnálattal értesültünk arról, hogy a 2014. májusi európai parlamenti választáson, a Jobbik Magyarország Mozgalom nem kívánja Gaudi-Nagy Tamást az indulók listáján szerepeltetni. Ez sokunkat aggodalommal és bizonytalansággal tölt el, amely nem tesz jót a most zajló kampány sikerének sem.

Mi, akik a magyar nemzeti radikális tábor tagjai vagyunk, az elmúlt években figyelemmel kísérve a fenti képviselőnek az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében, az Országgyűlésben és az Európai Parlamentben, továbbá a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjeként végzett eredményes és fáradhatatlan munkáját úgy érezzük, hogy számunkra megnyugtató az lenne, ha az általunk szintén nagyra becsült és szintén nélkülözhetetlen Morvai Krisztina mellett Gaudi-Nagy Tamás is képviselné a magyarság érdekeit az Európai Parlamentben a következő ciklusban.

Határozott véleményünk szerint a képviselő úr elkötelezettsége, Európa jogi szakjogászi képzettsége, jogi és közéleti felkészültsége, nyelvismerete, retorikai képességei, nemzetközi színtéren szerzett tapasztalatai, elért eredményei, nemzetközi szintű ismertsége és rátermettsége determinálja őt arra, hogy határozottan és tántoríthatatlanul képviselje Magyarország érdekeit, hathatósan elősegítse hazánk Európai Unióból való kiválását-kimenekülését és Kárpát-medencében őshonos nemzeti közösségünk önrendelkezési törekvéseinek megvalósítását. Bár nem tagja a pártnak, de mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy oroszlánrésze van a Jobbik eddig elért eredményeiben, s ezáltal nemzetünket is hatékonyan szolgálta. Harcos személyiségének kimaradása, esetlegesen a párt szempontjából egy könnyebben irányítható emberrel való pótlása a jelenlegi vészterhes, nemzeti létünket is fenyegető időszakban megbocsáthatatlan felelőtlenség és erőpocsékolás volna.

Levelünk megírásában az a határozott szándék vezérelt minket, hogy egyfajta civil, vagy más szóval támogatói kontrollt gyakoroljunk a párt döntéseiben, hiszen ne felejtsük el, hogy a nemzeti radikális tábor nem egyenlő a Jobbik Magyarországért Mozgalom párttagjaival és ilyen súlyú, a nemzeti radikális tábor egészét érintő döntéseket nem lehet a tábor többségének akarata ellen meghozni.

Szerintünk tehát Gaudi-Nagy Tamás EP képviselő-jelöltségével kapcsolatos eddigi helytelen és köreinkben egyöntetűen hibásnak és kártékonynak tartott döntést mielőbb, még a választások előtt módosítani kell, ezért kérjük tisztelt Elnök Urat és tisztelt Elnökség tagjait, hogy véleményünk alapján a döntésüket korrigálják, vegyék fel őt a Jobbik EP listájára legalább a 4. helyre (vele a 4. hely sokkal nagyobb valószínűséggel lenne megnyerhető, mint egy kevésbé ismert és népszerű jelölttel) és erről a nyilvánosságot, illetve az érintett képviselőt szintén tájékoztassák még április 6-a előtt. Kedvező döntésüket úgy is értékelnénk, hogy egy fontos kérdésben a Jobbik képes és kész volt figyelembe venni egy, a nemzeti radikális politikai közösség nagy többsége által megfogalmazott véleményt. Sem rövid, sem hosszú távon nem szerencsés és nem kívánatos az ilyen véleménnyel szembe menni.

Bölcs belátásukat és döntésüket kérve sok sikert kívánunk a közelgő választásokon, amelyért a magunk eszközeivel mi is tesszük a tőlünk telhetőt.

Nemzeti InternetFigyelő