Miskolcon leszavazták a béruniót, mert már nőttek a bérek

A miskolci Fidesz napirendre sem vette a város közgyűlésén a Jobbik béruniós kezdeményezését, vagyis vita nélkül utasították el a nyugati béreket célul kitűző ellenzéki javaslat támogatását.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján úgy reagált: az, aki a miskolciakat képviseli nem mondhat nemet egy olyan javaslatra, ami emelheti az itt élők fizetését. A miskolci Fidesz mégis ezt tette, mondván, a városban már emelték a béreket.

Jakab Péter szerint szégyen, hogy miközben hét kelet-közép-európai ország, köztük a bolgár és a lett kormánykoalíció tagjai is támogatják a Jobbik kezdeményezését, erre a magyar kormánykoalíció tagjai nem hajlandóak Miskolcon sem. Kriza Ákos úgy tűnik egyetért Kövér Lászlóval, aki szerint azért nem kell nyugati szintre emelni a béreket, mert az itt élők kevesebbel is beérik, ráadásul az alacsony bér szerinte versenyelőny azoknak, akik Nyugatra mennek dolgozni.

Jakab szerint ez a hozzáállás is mutatja: jövőre a Fidesznek többek között azért kell mennie, hogy a miskolciak maradhassanak, a Jobbik pedig ne ellenzékből, hanem kormányzati felhatalmazással küzdhessen nemzetközi szövetségeseivel együtt a bérek felzárkóztatásáért.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

Egy gondolat a(z) “Miskolcon leszavazták a béruniót, mert már nőttek a bérek” című bejegyzésnél

Hozzászólások lezárva.