A CETA kegyelemdöfés a magyar mezőgazdaságnak

Október 27-én az Európai Unió, a magyar kormány hozzájárulásával aláírta a szabadkereskedelmi egyezményt Kanadával, kiszolgáltatva hazánkat a multinacionális vállalatok hódításának. A magyar mezőgazdaságnak a hozzá kapcsolódó termelő és feldolgozó iparral együtt megerősödésre lenne szüksége, a hazai áruk kereskedelmének pedig hatékonyabb védelemre.

Ennek homlokegyenest ellent mond a CETA, egy külsős bíróságnak szolgáltatja ki a nemzetállamokat, felrúgja az eddigi egészségügyi, a foglalkoztatási és a környezetvédelmi szabályokat, negatívan érinti a közszolgáltatásokat, a városok és tartományok kereskedelmi tevékenységét, veszélyezteti a GMO mentességet, miközben Magyarországnak minimális GDP növekedést hozhat.

Kanada a világ negyedik GMO-termelője, közel 12 millió hektáron állít elő génmódosított repcét, kukoricát, szóját és cukorrépát. Mindez szabályozás nélkül zúdulhat ránk, tönkretéve a magyar mezőgazdaságot.

Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

20 című bejegyzés “A CETA kegyelemdöfés a magyar mezőgazdaságnak” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Orbán vizet prédikál és bort iszik !!!
    Meddig tarthat még ez az álarcos bál ???

    Kedvelés

    1. Sajnos tömegek vásárolnak aléltan a bevásárlóközpontokban, nem törődve, sőt fel sem fogva, hogy milyen mérgeket, mesterségesen előállított, élelmiszernek csúfolt szemetet vesznek és esznek. A magyarság még nem ébredt fel a kómából, amibe évtizedek alatt behajtották. 40 évesen rákos betegek lesznek, az okot senki nem keresi.

      Kedvelés

    2. egy passzív ellenállás segítnene, segíthetne …, de még az sem segíthet az OGM anyagok ellenében. Elég egy-két csaló gazda és
      az a magyar termoföldeket (az egészségest is !) megfertozi …

      az, hogy csak magyar terméket vegyen a magyar …, az segít …, viszont
      mivel Mo épp a mezogazdaságából kell, hogy exportáljon …, a CETA
      ezt teljesen nullára csökkenti majd. Tehát a “csak magyar terméket” is csak enyhíti a csapást amit ez majd hoz …

      amit nem értek, az az, hogy miért nem történt ezzel kapcsolatosan egy vita az Országgyulésen ?. Ha a Jobbik ilyen jól látja ezen dolgot, akkor miért nem provokáltak ott egy vitát errol !? Ha pedig provokáltak …,
      akkor kiket képviselnek azok, akik ezt választották ?

      valami fantasztikusan tehetetlen, képtelen … a magyar politikum, a gazdasági felelosök odahaza. Olyan tökéletlenek, hogy még azt sem értik meg, hogy nem a termelo eszközöket kell eladni, hanem a
      termékeket !!!
      az I.VH utáni idoszakban 20 év alaktt a megcsonkult, a csaknem
      megsemmisült … az ellenségei által körülvéve, elszigetelve …
      képes volt lábra állni …, hol vannak ma a képes magyarok !?
      a 26-27 elmult év alatt Mo gazdasági helyzete nem hogy javult
      volna, de kimondottan még romlott is … , hol vannak a magyarok,
      a magyar nép, amely olyanokat választ a ‘kormányhoz’, amely az
      ország szekerét kisegíti a kátyúból ?!
      Ha ez a Jobbik lenne (mások már mind lejáratták magukat), akkor
      ezeknek kellene megnyerniük a választásokat és röktön nekifogni
      a munkának …
      szeretettel ; L

      Kedvelés

      1. Kedves Lajos! “Hol vannak ma a képes magyarok?” Míg a szocializmusban működő háztáji gazdaságok voltak, a módszerváltás után, a multik beözönlésével, a dolgozó, magyar paraszt bevetette fűvel az udvarát, kacsaúsztató helyett családi medencét állított fel. Elegáns lett a multihoz járni vásárolni, ahol az élő munka értékéhez képest fillérekért vehette meg a sárgarépáját a konyhájára, miközben a TV-ből nézte a brazil és egyéb sorozatokat, onnan merítve magának a példaképeket. Városunkban pár éve létrehoztak egy termelői piacot, ahol őstermelők árusíthatták saját portékájukat. Ma is árusítanak, csak éppen a nagybani piacról vásárolják meg az eladnivalót…A “ma képes magyarok” egymástól elszigetelve élnek, kis közösségekben, és – mint tudjuk- egy fecske nem csinál nyarat. Összefogás? Szolidaritás? Ismeretlen fogalom lett mára. Az ifjúságból eleve kiírtva még a fogalom is az iskolákban. Nincs példakép, van helyette okostelefon, szelfizés, face és társai. Ma az a 16 éves, jó nevű gimnázium tanulója, aki addig nem volt berúgva számtalanszor, nem is számít embernek az osztálytársak szemében. Akkor miről is beszélünk? Nem is kellene vérnek folyni, a “passzív ellenállás” lehetne a megoldás. Képzeljük el, hogy egységesen mindenki otthon hagyná az autóját, tömegközlekedve akarna eljutni a munkahelyére…..vagy senki nem fizetné be a csekkeket..

        Kedvelés

  2. Az egyezmény aláírása pont lett a 26 éve tartó folyamatnak. Értem ezalatt a multik engedélyezett térhódítását és finanszírozottan hazánk kifosztását. A felelősők nyomonkövethetők. Annyit legalább megtehetnének, akiknek módjukban áll és megtehetnénk, hogy a legkeményebb büntetés kiszabását rójuk rájuk.

    Kedvelés

  3. 1.) A teljes és szakszerű szöveg hol olvasható?!
    2.) ismerheti-e valamennyi o.gy. képviselő a szöveget?!
    3.) Kik szavazták meg, hogy Magyarország aláírja????????????????????

    Kedvelés

  4. Nem tudjuk mi a megoldás, vagyis mégis…

    Mindegy, hogy mit írnak alá és mit nem. Ezen nem kell háborogni.
    Soha nem írtak alá olyan megállapodást ami az embereknek jó volt. Minden csak látszat, szemfényvesztés volt. Ők más malomban őrölnek.

    Talán lehet egy kis reményünk a kollaboránsok és a szasszon f*-kal szemben.
    Talán Anna írta: a falusiak, akiknek van egy pici kertje az termeljen, akinek nincs az a szomszédoktól vásároljon.
    A városiak ugorjanak le falúra, vagy a kollegákkal hozassanak falusi árút.
    Vagy a piacon “mamiktól” kell vásárolni, bár ez sem biztos, hogy jó tipp. Hallottam olyat, hogy a mamika árult, valaki pedig hozta neki az árut a nagybani piacról.
    Azért mondom azt, hogy nincs jó megoldás, mert a falusi termékeket is permezik a vegyicsíkok, a GMO-os virágporok is jönni fognak.

    Talán egy megoldás lehetséges.
    Ha nem figyelünk rájuk. Gondolják át.
    Szinház. Jön-megy a függöny. A színészek játszanak. A közönség röhög, beszélget, randalírozik.

    Az összes médiát ki kell kapcsolni.
    Nálunk megy a tv, nem hallom, nem látom. Mindig a saját gondolataimmal vagyok. Mindenki megteheti. Észre kell venni a belső hangokat, szólnak. Génjeink észre veszik a hamis szólamokat. Csak mi vagyunk elfásulva.
    Egyszer még legény voltam, Budapesten egy szakmai tanfolyamon vettem részt. Volt egy nagyon vallásos kollegám. Azt hiszem Bodvaszilasról. Rábeszélt, hogy menjek el vele misére. Elmentem, Baptisták voltak. Volt egy vendég pap. Az egész miséből egyre emlékszem. Amit mind a napig betartok.
    – Mindenkinek legyen egy csendes kis szobája. Ez lehet a buszon, a metron, séta közben, vagy bárhol.
    Ez lehet egy perc, lehet több óra. Ekkor legyünk magunkkal. Érezzük azt a csendet, azt a béké, amit a lelkünk sugároz, a külvilág ilyenkor nem létezhet. Ezzel az egy gondolattal élek és erősít, mikor lelki mélyponton vagyok.
    Érezzük a virágok illatát, fűvek tapintását, az állatok nyűzsgését és még letne folytatni.
    Minden az Univerzum része, ha szeretjük, ha nem. Egy levegőt szívunk, talán egy Nap éltet bennünket, persze az Univerzum más részeit más élteti. Lehet egyszer olyan tudáshoz jutunk, hogy az egészet megértjük.

    De Mi most a Földön élünk. Ezt a gonosz bandát, akik uralkodnak a bolygónkon fegyverrel nem lehet térdre kényszeríteni. Csak a lelkünk az összefogásunk segíthet ebben. Ne vásároljuk termékeiket, a termék minden, ide értendő a médiák is. Talán Vattai úr írt Dr Hamer úr – ról, próbáljuk ki, biztosan működik. Valóban termeljünk élelmiszert. Ápoljuk a lelkünket, nem kell temploba járni, ismerjük törvényeinket.

    Tudják mindenkire szükség van, túl kell élniünk ezeket a senkiket.

    Kedvelés

  5. Elnézést, de azt a nagyon fontosat nem írtam, az előttem szólókkal egyetértek.

    Kedvelés

  6. Kedves Anna!

    Én közmunkára ítélném őket, teljes vagyonelkobzás mellett, rokonokkal, peteputtyal együtt.

    Kedvelés

  7. Amit a 150 év török uralom,az osztrák elnyomás, a kommunista évtizedek nem tudtak elérni,, és idáig az EU sem, megszüntetni Magyarországot,most a Fidesz egy tollvonással megoldotta ez, mert őket már rég elfújta majd a szél, amikor még Magyarország – ha ez lesz a neve egyáltalán – még mindig bilincsben és kalodában lesz, vagy csak kósza emlék a semmiben.
    Valóban azzal tiltakozhatunk, ha még a végleges aláírás, ratifikálás előtt széles társadalmi tiltakozást indul, hogy a majdani parlament ne írja alá a végleges jóváhagyást, két év múlva.
    A másik, hogy csak magyar élelmiszert kell venni, az ócska import helyett. Itt sokaknak van felelőségük, a fogyasztónak, a magyar gazdának, a kereskedőnek, és nem utolsósorban az államnak – lenne, de látjuk, nincs benne semmi, csak az önérdek

    Kedvelés

    1. Kedves Tibor! Ha nincs magyar élelmiszer, akkor mit esznek a tömegek? Nem magyar élelmiszer az, amelyet itt csomagolnak és ráírják a magyar kódot. Mi tudatosan -majdnem- önellátók vagyunk, ennek ellenére időnként bekényszerülök üzletbe és elborzadok. Elborzadok attól is, hogy a város szélén élve, ahol hajdanában virágzó kiskertek voltak, ahol a családok megtermelték a zöldségszükségletük – legalább- egy részét, ott ma gaz van és dzsumbuj. Helyenként még van 1-2 túlélő ősmagyar gyümölcsfa, ha megtalálható a cserjés-bokros-akácosban. Ha az emberek nem veszik kezükbe a sorsukat, akkor beláthatatlan következmények lesznek. Illetve belátható.
      És akkor még nem beszéltem mindennek egészségügyi vonzatáról! Kaszál a gyógyszeripar.

      Kedvelés

  8. Kedves Mindenki!
    Nagyszerű hozzászólások – köszönöm!

    Nem akarta hozzá szólni, mert annyira nyilván való a nemzet idegen tevékenysége!

    Mert amíg rákosi a padlást seperte le – ezek a mocskok a megmaradt belső országot seperte ki, sok fiatal elüldözésével, és a nemzet összes gazdaság – ipar megszüntetésével!

    1956- ban megriadtak és visszahőköltek, és lassúbb iramra helyezték nemzetellenes tevékenységüket – jellemzem a kádári kort!

    Ma a fentiek ivadékai kisz titkári vezetéssel folytatják elődeik munkáját, a teljes magyar megsemmisülést, ügy, hogy az idegen , magyar mázba bújva hódítja el drága szeretett népem

    Szülőhelyét – azt a helyet ami az emberiség bölcsője is Tácsi István ezt más kép írja, sajnos!
    Mert nem tudja, hogy a túlélés egyetlen helye a bölcső, mely anyai védelemmel van ellátva!

    Minden emberi élet a bölcsőből indult és terjed el itt a földön! Ez nem teória ez tény közlése!
    CETA ellen úgy tűnik tehetetlenek vagyunk, de ez nem így valós, mert teszünk ellene hathatósan! Hisz most azt teszem – varázs szavak melyek bele égnek a gyűlölet elméjében és kikezdi lassú , türelmes végtelen hullámával!

    Ez a hullám már működik, a bűnözőket a vétkeseket szedi össze, hogy véget vessen ennek a rémálomnak , annak a hipnotikus állapotnak melybe bele vittek amnéziával párosítva bennünket valódi embereket a hasonmások színészek , a professzorok professzorának professzor tudásával!

    Ezt mi egyszerű emberek CSODÁNAK nevezzük – de tudd és ne hidd ez nem csoda ez a valóság A BŰNÖZŐKET BÖRTÖNBE JUTTATJA A LEGMAGASABB ERŐ HULLÁM!
    MERT MÁR VESZÉLYEZTETI LÉTÉT A TEREMTŐ MUNKÁJÁNAK IS!

    Tisztelettel id. Kiss László
    Kelt. Bázakerettye, 2016-11-03

    Kedvelés

  9. “A CETA kegyelemdöfés a magyar mezőgazdaságnak”
    Akik eddig azt hitték, hogy Magyarországnak MAGYAR KORMÁNYA VAN azok elkezdhetik újragondolni…
    H.B.

    Kedvelés

  10. Tudjuk kedves Bertalan, hogy Magyarországnak nincs Magyar kormánya.

    Ezt leegyszerűsítve ki lehet jelenteni. De nem tudjuk, mi folyik a leengedett függönyök mögött.
    Én sem híszek nekik. A velem hasonszőrűeknek csak rosszat tett.

    Tudom, .. ha nem tudnak a Nemzetnek jót tenni, akkor tűnjenek el.

    Ha, belegondolunk, ez sokkal bonyolultabb. Manapság nem elég “törzsi” szinten gondolkodni. Ügyes diplomatákra, politikusokra lenne szükségünk, akik izzig-vérig népünk lábadozó vérünk örököse. De olyan politikusok kellenének akik fer alapon képviselnék a Magyarságot.
    Optimistán szemlélve a világot, ennek beteljesedése megvalósulhat. Mi Magyarok sosem voltunk elnyomó, kizsákmányoló nemzet. Ebböl kiindulva, tehetjük azt a nem időszerű kijelentést: egyszercsak kimulik a fenevad.

    Nekünk van időnk, nekik nincs, ezt tudják…ők. Utolsókat pendül a hamisan szóló hangszerük.
    Ezekre a szólamokra a sarokban alvó kába is felkapja a fejét. Nem kér több sört, ….ébredezik.

    Kedvelés

    1. “De olyan politikusok kellenének akik fer alapon képviselnék a Magyarságot.”
      Kedves Attila!
      A Magyar Nemzet érdekében való politizálás CSAK MAGYAR EMBERTŐL VÁRHATÓI!!!
      H.B.
      „A genetikailag azonos emberek genetikailag azonosan gondolkoznak, éreznek és ítélnek.Ezért nagyon fontos, hogy egy népcsoport vagy nemzet képviselői ugyanabból a fajból kerüljenek ki, mert különben annak a népcsoportnak vagy fajnak nem lesz hiteles vezetése, és ennek hiányában halálraitéli saját magát!”

      Kedvelés

      1. Kedves Bertalan!

        Nagyon sokan így gondoljuk, ahogy leírta.
        Ezekhez a gondolatok megvalósulásához kell idő, és olyan generációt kell felnevelni, akikben nem csak lézeng a hazaszetetet.
        Ne legyenek gyökértelen utódaink, mert sosem lesznek boldogok.
        Hegel írta, leegyszerűsítve, hogy a szülőföldeknek kisugárzása van.
        Más az amerikai stb földrész kisgárzása, más a mi szülőföldünké. Ezért van honvágy, ezért nem jó sehol, csak itthon jó. Az amerikai emberek sem érzik magukat otthon, hiába leng a portálukon zászló. Hontalanok, kevés az a pár száz éves múlt.
        Különben is az indiánok szelleme lengi át a földrészt.
        A Kárpátok által, sövényként bekerített ország, a miénk, őseink alapítottak itt számunkra élőhelyet. Több ezer éve. Aki nem idevalósi, az árúlja, elpocsékolja, mert nem érzi, hogy az övé. Kufárkodnak azzal amihez semmi közük. Ezért nevezik magukat, azt hiszem internacionalistának, pedig csak nincs hazájuk
        Ezek az árulók ránk telepedtek. Pedig az Aranybulla megfogalmazta, hogy semmi hatalmat nem kaphatnak.

        Kedvelés

Hozzászólások lezárva.