Krasznai Zoltán: A kommunista múltat végképp eltörölni!

Természetesen semmilyen múltat nem lehet eltörölni, nemcsak végképp nem, de ideiglenesen sem. Pedig jó lenne kitörölni az elmúlt, több mint hat évtizedet a magyar történelemből; kezdve a dicstelen megszálló szovjet hadsereg árnyékában végrehajtott kommunista „ferdület évétől”, a rákosista terroruralommal, majd folytatva az 56-os forradalom és szabadságharc leverését követő kádárista rémuralommal és „a kádári konszolidációnak” nevezett rafinált „gulyáskommunista, legvidámabb barakkos” lélekvásárlással, s hozzáadva mind ehhez – „…mert mikor ledobtad, el nem tiportad”1 – a rendszerváltoztatásnak hazudott poszt-kommunista nemzetvesztés időszakát.

Sajnos, nem lehet eltörölni ezeket az évtizedeket, sem a kommunisták által véghezvitt országrontást, és -kifosztást, nemzetvesztést, s mindazt a mérhetetlen emberi szenvedést, anyagi kárt, amelyet 45 év alatt okoztak ezek a politikai bűnözők. S nem lehet eltörölni az elmúlt poszt-kommunista két évtized – majdnem egy emberöltő! – további pusztításait sem, a már amúgy is lepusztított, fogyó népességű hazánkban, a nemzeti önismeretében, önfenntartó erejében és önvédelmi képességében súlyosan károsított magyarságban; amelyeket a kommunista gengszterek jogfolytonos poszt-kommunista utódai követtek el.

Ám ha eltörölni nem is lehet – ezen írás címe a kommunisták voluntarista történelemszemléletére kíván némi gúnnyal utalni –, a kommunista múlt és a poszt-kommunista közelmúlt bűneit megtorolni azért lehet!  Sőt, szükséges is! Az új parlamentnek – s benne a kétharmados többséget szerzett FIDESZ-nek – ezért egyik első és megkerülhetetlen feladata (lenne), hogy törvényt hozzon a kommunizmus és poszt-kommunizmus bűneinek elítéléséről és e bűnök még élő elkövetőinek példás megbüntetéséről. Orbán Viktor a választások után arról beszélt, hogy most következett be az eddig regnáló rezsim elsöprése. Ha ezt a nyilatkozatot – amit egyelőre, jóhiszeműen tekintsünk egy jövőre vonatkozó ígéretnek – nem követik tettek, akkor a világ és az ország népe előtt újra be fog bizonyosodni, hogy a FIDESZ elnöke, s az ország leendő miniszterelnöke csupán a szájkarate műfajában – orálisan – kívánt leszámolni a nemzet morálisan ép érzékű többsége által gyűlölt kommunista múlttal és közelmúlttal.

Képzeljük csak el, mi történt volna, ha a nácizmus bűneit nem ítélik el a II. világháború végén? Németországban ma is létezne egy reform-náci párt, mely többször is miniszterelnököt adott volna a németeknek; a kivénhedt főnácik kihalása után pl. a Hitlerjugend egyik vezetőjének személyében. (Remélem, a párhuzam Gyurcsánnyal mindenki számára világos!) Ebben a reform-nácizmussal terhelt, képzeletbeli német “rendszerváltozásban” minden előző intézmény megszűnt volna, de továbbra is működhetett volna a Gestapo és az SS. Változatlan szervezettel és állománnyal, de az előző átkeresztelve – mondjuk – Demokrácia-mentési Hivatallá, az utóbbi pedig Szabadságjogi Őrezreddé.

Magyarországon az elmúlt 20 évben ehhez hasonló történt. A “reform-internácik”  még mindig köztünk vannak, 4 + 8 évig ők regnáltak, eladósították és tönkretették, morálisan szétzüllesztették, gátlástalan nemzetközi spekulánsok és brutális cigány-bűnözők szabad prédájává tették hazánkat. S képviselőik, az a számtalan közutálatra szert tett figura, megint ott trónolnak az új országgyűlésben.

Az új országgyűlésnek, amelyben – ne feledjük! – a FIDESZ-nek 2/3-os többsége van, nemcsak a kommunizmus és poszt-kommunizmus bűneit kell elítélnie, hanem TÖRVÉNNYEL KELL BETILTANIA A KOMMUNISTA UTÓDPÁRTOT ÉS A HAZAÁRULÁS, ORSZÁGKIÁRUSÍTÁS ÉS NEMZETGYALÁZÁS BŰNE ESETÉBEN VISSZA KELL ÁLLÍTANIA A HALÁLBÜNTETÉST ÉS – MELLÉKBÜNTETÉSKÉNT – RENDELKEZNIE KELL A TELJES VAGYONELKOBZÁSRÓL! (Ha emlékezetem nem csal, Bárdossy László volt miniszterelnököt ennél kevesebbért végezték ki az első rákosista kirakatperben.) A kisebb bűnök elkövetőinek pedig életfogytig tartó kényszermunka legyen a büntetése, pl. az újra megnyitott recski munkatáborban igazi rákosista retro-élményhez juthatnának. Képzeljük csak el Kóka(dt) pannon puma ötletgazdát és Veres János volt pénzügyminisztert, ahogy Draskoviccsal, Szilvásyval, Bajnaival és a többi csirkefogóval együtt – kommunista mozgalmi dalokat énekelve, a „Gyurcsány Fletó sztahanovista szocialista brigád” tagjaiként – egymás mellett vígan törik a követ napi 12 órában! Életük végéig, savanyú káposztalevesen és száraz kenyéren. (Micsoda komoly hozzájárulás lenne ez a hazai autópálya építések költségeinek csökkentéséhez!)

Valami azt súgja nekem, hogy egy ilyen törvényt a Jobbik parlamenti frakciója minden fenntartás nélkül megszavazna. (Bár az sem kizárt, hogy a törvényjavaslatot ők nyújtják majd be, ha a FIDESZ nem tenné meg.) Az LMP parlamenti állásfoglalását nem tudom prognosztizálni, de az biztos, hogy számukra ez a szó igazi értelmében tetemrehívás lesz. (Gondoljunk csak egy bizonyos Szakasits nevű cégéres kripto-kommunista hazaárulóra2, Schiffer András LMP pártalapító nagypapájára!)

A FIDESZ számára az üzenet: Hic Rhodus, hic salta! Megvan hozzá a 2/3!! Lehet ugrani!

Dr. Krasznai Zoltán

[1] Idézet Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról c. verséből.

[2] A Szociáldemokrata Párt részéről – pártelnökként és beépítetett kommunistaként – ő hozta tető alá a Kommunista Párttal történt egyesülést, 1948-ban. Ezt az árulást – a szocdem párt de facto felszámolását – honorálták számára Rákosiék a köztársasági elnöki poszttal.

Nemzeti InternetFigyelő