Sólyom-röptetés

Legutóbb éppen négy esztendeje nyitotta meg az országgyűlés alakuló ülésszakát a köztársasági elnök. Dacára annak, hogy a megelőző hetek hazugság-fertőben végigvitt választási kampánya, az abból született végeredmény világossá tette számára a tényt, mégis így fogalmazott: „az „Országgyűlés az egész ország gyűlése, együtt van benne minden politikai irányzat, amely Magyarországon számottevő támogatást élvez.

Erősebb a feltételezés, hogy azidőtájt már tudott arról, hogy a számára átadott dokumentum, amely az államháztartás helyzetéről készített beszámolót is tartalmazta – hamis adatokat tartalmaz. Az Alkotmányra, annak betű szerinti értelmezésére mindig kínosan ügyelő Sólyom László később is csak cérnahangon volt hajlandó az őt, a médiában elmarasztaló nyilatkozatokra egyébként bármikor kész mszp-szdsz alakulat bűncselekmény-ízű tettét minősíteni.

Az őszödi hangfelvétel – számító módon 2006. szeptember 17-i – nyilvánosságra hozatala után a szavazásra jogosult állampolgárok jelentős része hitte, a vis maior lehetőséget ad az elnöki kötelezettség újabb kinyilvánítására, a kormányalakítási megbízás visszavonására. A megállapítást, hogy ő nem lett volna jogosult e lépés megtételére – akkoriban sokan megénekelték, csakhogy az Alkotmányunk attól kerettörvény, hogy ne tartalmazzon kitételt egy csalással-hazugsággal hatalomra került párt szankcionálására.

Ezért kellett volna az Alkotmány szellemében közbelépnie, és nem pedig további négy évet elvennie a nemzet felemelkedésében bízó polgároktól.

Szeptemberben még lehetett ingatag, de az elkövetkező 23-i, nemzeti ünnepen történtek, – nevezzük nevén – a magyar nép megverése már elegendő indokot szolgáltatott a köztársasági elnök határozott fellépésére. Ha az utóbbi évek, országunk külső-belső biztonságát veszélyeztető szélsőséges megnyilvánulásra kellene példát hozni, akkor az mszp-szdsz kormányé az volt!

Elmúlt tehát négy év.

Míg az Alkotmány 3.§. 2. bekezdésében foglaltat – „A pártok közreműködnek a népakarat kialakításában és kinyilvánításában” a korábban alkotmánybíróként is fungált Sólyom László az országgyűlés 2006-os alakuló ülésére hivatalos parlamenti pártok esetében, tudomásul vétel végett a demokrácia egyik alapfeltételeként magyarázta, addig az ezévi választáson több, mint nyolcszázezer szavazó akaratából bejutott jobboldali radikális (nem pedig szélsőséges) szervezetet, mint negatív példát említette ország-világ nyilvánossága előtt. Ezzel együtt a sárga-kék színkeverés után zölddé vált máshol mások bejutását – megnyitó beszédében – szinte ujjongva, pozitív eredményként hirdette.

A dráma „abban van”, hogy a megjelent nagykövetek, és más külföldi meghívottak ily módon első kézből tájékoztathatták országaik közvéleményét a magyar parlamentbe jutott „szélsőségesekről”, hogy más honi médiabeli minősítést ne is említsek.

Sólyom László köztársasági elnök beszédének negyedét kitevő inszinuációja (sejtetése) jogos felháborodást keltett a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakciótagjai körében, amelyet tovább növelt a felduzzadt kormánypárti oldal kirekesztő megnyilvánulása, az eskü előolvasására, hagyomány szerinti legfiatalabb képviselőként jogosult jobbikos Dúró Dóra letiltása.

A radikálisok ígérete szerint váratlan eseményekben remélhetően bővelkedő parlamenti munka első megnyilvánulását éppen a határon túli magyarokért olyannyira aggódó(!) mszp-sek adták, akik a felhangzó Székely Himnusz eléneklése helyett az ülésteremből szégyenletes módon eltávoztak.

Közeleg a soron következő  köztársasági elnök személyének megválasztásának ideje.

A magyar nemzet érdekeit szem elől tévesztő, gyáva, áruló elnökre nincs szükségünk.

A kiválasztás egyik feltétele: Hídon megfordulni tilos!

Arthur

Nemzeti InternetFigyelő

3 című bejegyzés “Sólyom-röptetés” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Való igaz,ennyi köztörvényes bűnözőt az FBI 1oo-as toplistáján sem találni,mint a jelenlegi Parlamentben.

    …kezdve a hivatalával összeegyeztethetetlen módon visszaélő Sólyom Lászlót,akinek nevét Kun Bélával együtt a google-keresőjébe ütve döbbenetes dolgokat olvashat a naív szavazó…

    Kedvelés

    1. Emlékezzünk egy kicsit. Milyen óvatosan, mondhatni, szőrmentén nyilatkozott Sólyom, annakidején az öszödi beszédről.
      Evvel szemben a parlamenti avató ünnepségen a Jobbikot érintő beszédrészletében (és nem csak ott) símán lesüllyedt botox Ildikó szintjére. Maga az a tény, hogy a Jobbikot szélsőjobboldalinak nevezte a “köztársasági elnök”, már alkalmatlanná minősítette saját magát egy ilyen beszéd megtartására. Jó lett volna, ha konkrétan meg is indokolta volna, hogy miért szélsőjobboldali a Jobbik. Talán el is hihettük volna. De hát, hallottuk, láttuk, továbbment ennél is. Ugyanakkor, minden erről beszélgető társammal egyetemben, úgy láttuk, éreztük, hogy megrendelt szöveget mondott.
      Ejnye, “elnök úr”, nem lehetett volna kissé inteligensebben megírni, megíratni ezt a beszédet ? Hiszen magának van erre ideje, és apparátusa is. Mit csinál munkaidőben ?
      Vagy a folyosón nyomták a kezébe, öt perccel a kezdés előtt, még magyarul kissé nehezen fogalmazó idegenek a felolvasott papírt ?

      Kedvelés

  2. CSAK A BETÜKET ISMERI ,DE AZT MÁR NEM MI A JELENTÉSÜK.A MAGYAR TÖRTÉNELEM LEGROSSZAB K ELNÖKE VOLT.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.