Orbán: az elmúlt években helyreállt a jogállam az országban – NIF kommentárral a miniszterelnöknek ajánlva!

Magyarországon az elmúlt években helyreállt a jogállam, és érezhetően jobban működik az igazságszolgáltatás – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az ügyészség napja alkalmából tartott hétfői budapesti ünnepségen.

    Elmúltak azok az idők, amikor súlyos, az embereket megrázó bűncselekmények büntetlenül maradhattak, amikor bárki úgy készülhetett bűncselekmények elkövetésére, hogy abban bízhatott, megúszhatja, és azok az idők is elmúltak, amikor ártatlan tüntetőket tömegesen küldtek előzetes letartóztatásba, amikor az alapjogaikat szabadon gyakorolni próbáló magyarok szenvedhettek életre szóló testi és lelki sebeket – sorolta beszédében a kormányfő…

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy feladat még van bőven, Magyarország megújításában pedig komoly feladat hárul az igazságszolgáltatás teljes rendszerére, és ebből a munkából az ügyészeknek is ki kell venniük a részüket…

    Szavai szerint Magyarország 2010 előtt a felbomló rend állapotában volt, “magánhadseregek grasszáltak az országban”, voltak olyan helyek, ahová a törvény ereje nem vagy csak korlátozottan ért el, a politikai osztály egy része pedig úgy érezte, hogy a törvények felett áll. Ezek a folyamatok kikezdték a társadalom morális rendjét, és lerombolták az emberek biztonságérzetét – mondta, kiemelve, hogy a biztonság szavatolásának helyreállításában elsőrendű szövetségese a kormányzatnak az ügyészség.

    A józan ész azt diktálja – folytatta -, hogy a többszörösen visszaeső erőszakos bűnözőktől meg kell óvni az embereket, és nem lehet eltűrni azt sem, hogy az erőszak állami monopóliumát megkérdőjelező paramilitáris csoportok tevékenykedjenek az országban.

    Orbán Viktor azt kérte az ügyészektől, hogy minden törvényes eszközzel járuljanak hozzá a bűnösök példás megbüntetéséhez, és pontosan ugyanilyen elszántsággal akadályozzák meg, hogy az ártatlanokat – akár tévedésből, akár rosszakaratból – megbüntessék.

    A miniszterelnök – köszöntve az őt is tanító, a résztvevők között helyet foglaló egyetemi oktatókat – azt mondta, a mostani kormányt egy olyan nemzedék alkotja, vezeti, amely feltétlen tisztelettel van azok iránt a jogászok iránt, akiknek a tudását, felkészültségét köszönheti.

    Az ünnepségen való jelenlétével összefüggésben Orbán Viktor kitért arra, hogy azért tudott különösebb mérlegelés nélkül eleget tenni a meghívásnak, mert az új alaptörvény egyértelművé teszi az ügyészség helyzetét, viszonyát a kormányhoz és a parlamenthez, így az ügyészség és a kabinet közötti kapcsolatot korábban jellemző “kényszeredett” távolságtartó magatartás ideje lezárult.

    Felidézte, a kormányzat az elmúlt két év során az alaptörvényben rendezte az ügyészség helyét és szerepét, megvalósította az ügyészség teljes szervezeti egységességét, meghatározták az ügyészség nem büntetőjogi feladatait, és hamarosan kész az új büntető törvénykönyv (Btk.) és az új polgári törvénykönyv (Ptk.) is.

    Beszédét azzal zárta a kormányfő, hogy kívánja: Magyarországon – az ügyészek munkájának köszönhetően – ne maradjon bűncselekmény büntetlenül, és senkinek ne kelljen félnie, aki a törvényeket betartva éli életét.

MTI 2012. június 11.

NIF kommentár:

Magyarországon helyreállt a jogállam: Na, már itt álljunk meg egy szóra. Miféle jogállam az(?), ahol a bankok büntetlenül foszthatják ki az embereket, adót csalhatnak el, büntetlenül, egyoldalúan módosíthatnak szerződést, a végrehajtási moratóriumot megszegve vehetnek el lakásokat …, ahol a multik rabszolgaként bánhatnak a dolgozó emberekkel, és éhbérért taposhatják ki a belüket, rúghatják ki, ha ellent mer mondani, s élvezhetnek olyan előnyöket, amikre egy hazai kis- vagy középvállalkozónak esélye sincsen, miféle jogállam az (?), ahol olyan földtörvény van készülőben, hogy a már meglévő latifundiumokat (és amiket a politikai és gazdasági osztály vezetői összeharácsoltak, összeloptak, nem akarják felülvizsgálni, csak majd az ez utáni földszerzéseket – amikorra már csak a kisemberek kaphatnak minimális lehetőséget a földszerzésre, mert a javát már a volt TSZ elnökök, pártvezetők és egyéb <a húsosfazék közelében lévő> gazemberek rég megszerezték), ahol a szolgáltató cégek úgy viselkedhetnek, mint a végrehajtók, ahol egy szabálytalanságért annyiszor büntethetnek, ahányszor csak bőr van képükön (lásd parkoló társaságok, egy trehány törvénymegfogalmazás miatt), ahol a képviselők úgy emelik a fizetésüket (miközben milliók nyomorognak), ahogy csak akarják (és nem a nép szavazza meg egy népszavazás keretében), ahol egy tevékenységet a végtelenig adóztathatnak (lásd telefonhasználat, hiszen a szolgáltatásért ÁFA-t fizetünk, és semmi pluszt nem kapunk a plusz adóért!), és sorolhatnám a végtelenségig …

Működik az igazságszolgáltatás: Melyik? Amelyik kiengedi a bűnözőket (lásd Kulcsár, Hagyó, Hunvald), vagy hagyja őket szabadon (Demszky, Gyurcsány, Kóka, Kapolyi, Kocsis I.…), ill. vádat sem emel (pedig hazaárulást követtek el, mint Göncz K., Vadai, Kertész Á. és I.,…)?

Elmúltak azok az idők, amikor súlyos, az embereket megrázó bűncselekmények büntetlenül maradhattak, amikor bárki úgy készülhetett bűncselekmények elkövetésére, hogy abban bízhatott, megúszhatja: Akkor meséljen már, kedves miniszterelnök úr, miért vannak még szabadlábon az előbb is említett bűnözők? A rablott pénzen felfogadhatják a legdrágább „sztárügyvédeket”, s addig húzzák-nyúzzák a pert (pocsékolva ezzel is a mi időnket és pénzünket), amíg majd elévül vagy bizonyíték hiányában (mert eltüntetik a nyomokat, hiszen van rá pénzük bőven) felmentik őket… Na, ezeknek a gazembereknek valóban demokrácia és szabadság van Magyarországon. Mert az egyszerű emberek a szegénység örökös rabjai, s rabszolgaként tengetik életüket. Se nem utazhatnak, se megvédeni nem tudják magukat, mert nekik nem telik ügyvédre! Nekik csak a robot jut (ha jut egyáltalán) vagy a tétlenség, a téli fagyoskodás és sokaknak az egész éves éhezés. Mert ugye azt Ön is tudja, hogy a Nemzeti Inzultációnak nevezett látszatdemokráciának a valódihoz, a szabadsághoz semmi köze?

A politikai osztály egy része pedig úgy érezte, hogy a törvények felett áll: Miért, nem így van? Akkor miért hozhatnak olyan törvényeket(?), amik csak nekik kedvez, miközben nyilvánvalóan ezek nem egyeznek a közakarattal, s a közjóval, aminek munkálására kapták parlamenti felhatalmazásukat, s nem arra, hogy saját kényük-kedvük vagy a különböző gazdasági érdekcsoportok, globalista vezérek szerint hozzanak minket sanyargató, korlátozó törvényeket.

Nem lehet eltűrni, hogy paramilitáris csoportok tevékenykedjenek: Nocsak! Talán betiltották az In-Kal securitét? Vagy arra olyan büszke, miniszterelnök úr, hogy a Gárdák ellen törvényt hozott? Azok ellen a gárdák ellen (?), amit a nép rettegése hívott életre, mert a hatóságok egyáltalán nem védik meg a bűnöző, garázdálkodó kisebbségtől vagy más politikai bandáktól! Sőt, ha tenni mer a rabló bandák ellen (pl árammal védi, a területén belül!) értékeit, még ő félhet a büntetéstől. Mert ugyanis a tisztességes magyarok egyáltalán nem félnek a gárdáktól, hiszen éppen értük munkálkodnak, tehát nem kellett ellenük semmilyen korlátozás.

Miniszterelnök úr! Andersen (a nagy mesemondó) már rég meghalt! Nem kell a mese! Önnek természetesen minden szép és jó Hazánkban, Önnek szabadság és demokrácia van, meg törvényesség, hiszen Ön szinte bármit megtehet, úgyis megvédik önt elvakult hívei, pártemberei meg a törvények! Önre testőrség vigyáz, és milliós jövedelmet kap, de abból sem kell sokat költenie, mert a mi pénzünkön él és lakik!

Arra még nem gondolt, miniszterelnök úr, hogy azokra, akikre sokat bízott az Isten, nagyobb és szigorúbb ítélet vár? Ön keresztyénnek mondja magát! Pedig akkor nem szabadna hazudnia! Már pedig ezt napi gyakorlattal teszi, nemde? Vagy mindent elmond szeretett népének (?) (azoknak talán igen, de nekünk, magyaroknak biztosan nem!). Természetesen arra hivatkozva nem mond igazat, hogy ez államérdek, és minket véd vele! Köszi, inkább ne tegye! Valahogy megbirkózom az igazsággal (ha már a rengeteg bajjal küszködnöm kell, az a kicsi már nem számít!). Szívesebben venném, ha végre igazat mondana, és valóban értünk munkálkodna (amire tőlünk is és Istentől is kapta a felhatalmazást, engedélyt), s nem a helyi gazdasági és politikai érdekcsoportok tagjaiért, illetve az EU és a globalizmus (valamint Izrael és az USA) nagyuraiért, azoknak engedelmeskedve! Csak ennyire bízik Istenben? Azt hiszi, hogy ezek a gazemberek erősebbek a mindenható Istennél? Ha így gondolja (márpedig a tények ezt mutatják!), akkor Ön a hitéről sem mond igazat, és félrevezeti népét! Én az Ön helyében a Teremtő haragjától rettegnék (persze az, aki nem hisz benne, az csak legyint erre)! Mint láthatóan teszi ezt Ön is. Higgye el nekem, a vallásoskodó ájtatosság nem juttatja az üdvösségre, de azt, aki abban sem hisz, ez nem is érdekli! Neki egy célja van: hogy a sok ostobát, aki bedől a színészkedésének maga mellé állítsa, és orránál fogva vezethesse, azzal hivalkodva, hogy az ország kétharmada Ön mellett áll (pedig nagyon jól tudja, hogy valójában az csak a ténylegesen szavazók kétharmada – már annyi se -, de ez az összes választót tekintve még 50 % sincs – most még kevesebb)! Ajánlom figyelmében az itt leírtakat! Mivel tudom (tapasztalatból), hogy Ön és emberei bosszúállóak és semmitől nem riadnak vissza, csak így írom alá (mert öngyilkos nem akarok lenni): Híradmin – NIF.

Nemzeti InternetFigyelő

10 című bejegyzés “Orbán: az elmúlt években helyreállt a jogállam az országban – NIF kommentárral a miniszterelnöknek ajánlva!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Híradmin — NIF kimerítő kommentjéhez nincs mit hozzátenni. hacsak nem azt, hogy ez a bérenc még nagyobb hazudozó gazember, mint az elődei voltak!!!!!!!!!
    Patmosz

    Kedvelés

  2. Egyszerûen megdöbbentô a tisztelt Miniszterelenök úr fantázia-képessége. Ha a gyakorlatban is ilyen tehetséges lenne, kevesebb MAGYAR ember panaszkodna.
    J.Tuza

    Kedvelés

  3. Nem tudok mit hozzászólni! Kommentje Híradmin, több, mint kielégítő! További sok sikert a munkájukhoz!

    Tisztelettel: Varga Katalin

    Kedvelés

  4. “Beszédét azzal zárta a kormányfő, hogy kívánja: Magyarországon – az ügyészek munkájának köszönhetően – ne maradjon bűncselekmény büntetlenül, és senkinek ne kelljen félnie, aki a törvényeket betartva éli életét.”

    Az átlag Magyar is ezt szeretné, mert akkor már régen lámpavason lógna az összes ganyé és tettestársa aki idáig kormányon volt!

    kató rudi

    Kedvelés

  5. I) Magyarország sem nem szuverén, sem nem jogállam
    II) Igazságszolgáltatás NINCS, csupán jogszolgáltatás
    III) A törvény előtti egyenlőség szemenszedett hazugság
    IV) A közbiztonság nem javult, romlott

    Egyébként NIFADMIN: ez az igazi “EGYENES BESZÉD” nem a Kálmán Olga féle destruktív hergelés!

    Kedvelés

  6. Sajnos “miniszterelnökünknek” megközelítenie sem sikerült az igazságot. Igen rendesen elveszítették Fideszék a kapcsolatot a valósággal és az őket választó tömegtől! A NIF kommentár viszont a szomorú valóságról szól!
    Úgy látszik, Orbán Viktort valami rejtélyes elmebaj támadta meg, amitől a lázálmokat valóságnak hiszi, vagy egyszerűen gazdái ráparancsoltak, hogy rózsaszínre kell festeni a gyászosan sötét valóságot.
    Élhetetlenné tették az országot. Ez nem kormány.
    Nagy Péter

    Kedvelés

  7. RENDET !!!
    Jo a cikk, ezt kellene sokszorositani, hogy minden magyar polgar olvassa el.

    Kedvelés

  8. Küldjétek el a fenti cikket barátaitoknak, ez a legkevesebb, amit megtehettek a jó ügy érdekében!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    délvidéki

    Kedvelés

  9. A jogászi munka (subs-umtio) tényállás-összehasonlításból (indokolás) és ítéletből áll. Több indokolást és kevesebb ex-cathedra kijelentést mind a politikusoktól mind kritikusaiktól, akik kijelentik van vagy nincsen jogállam!!! Nem mindenki méltó az állam nevében ágálni (lat. agere)…

    Zoltan Georgius Mayer

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.