Devizahitelesek nyílt levele az ország döntéshozóihoz

Nyílt levél a Magyar Köztársaság Miniszter Elnökéhez, a Magyar Köztársaság Kormányához, a Magyar Köztársaság Országgyűléséhez, a Köztársasági Elnökhöz, a Magyar Bankszövetséghez, a Magyar Köztársaság területén működő Kereskedelmi Bankokhoz, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Elnökéhez, és a Magyar Nemzeti Bank Elnökéhez !

Tisztelt Döntéshozók, Tisztelt Érintettek !

A „deviza” alapú hitelezéssel járó súlyos társadalmi katasztrófa elkerülése érdekében Önöknek évek óta nem sikerült a problémát megoldani.

Felmerült bennünk a kérdés, nem is akarják megoldani?

Mi, mint a társadalom heroinistái, pénzügyi analfabéták, felelőtlen hitelfelvevők, „direkt fizetni nem akarók „  azok  nevében is, akik még nyögik a soha fel nem vett összegek fizetését- az alábbi konkrét kérdéseket  intézzük Önökhöz:

Kinek az érdeke, hogy az általunk forintban felvett tőke összegéhez se jusson hozzá kamatostól a pénzintézet?

Kinek az érdeke, hogy ingatlanjainkat, akár a hitelbiztosítási érték 70%-ért eladják, ahelyett, hogy a szerződésben vállalt futamidő alatt tisztességes havi részletfizetés mellett  kamatostól legalább a forintban felvett tőketartozást visszafizetnénk?

Kinek az érdeke a „deviza hitellel” rendelkező vállalkozások bedöntése ?

Kinek az érdeke, hogy a bedőlt gépjármű hitelek  esetében a ténylegesen fennálló tőketartozás helyett közel dupla összegű tartozás megfizetését vállalja át az adós helyett valaki?

Kinek az érdeke, hogy magyar családok százezreit székpénzért, sikerdíjért, jutalékért, behajtási jutalékért   működő  cégek  „hivatalosan „  tegyék nincstelenné, földön futóvá?

Elveszítve mindenüket, otthonukat, nem beszélve az önerőről, az eddig befizetett uzsorakamatos törlesztő részletekről, a magyar állam részére megfizetett illetékről.  Vagy úgy gondolják a hitel visszafizetése helyett- ennyi is elég? Aki még tudja  fizetni, attól milliókkal nagyobb forint összeget kérnek vissza kamatostól , mint az eredetileg felvett tartozás?

Hogy is van ez?

Megjegyeznénk, hogy Önöknek pontosan tudni kell, hogy hajléktalan, munkanélküli emberektől, tönkrement vállalkozásoktól a soha fel nem vett összegeket esélyük nem lesz behajtani.

Tisztelettel közöljük, teljes vagyon elkobzásra és életfogytig tartó büntetésre köztörvényes bűnözőket szokás elítélni. Jó magaviseletükért esélyük van előbb szabadulni.

A „deviza hitellel” rendelkezőknek,  erre esélye sincs. Ezek szerint rosszabbak vagyunk a köztörvényes bűnözőknél.  Köszönjük.

Kinek az érdeke, hogy a Magyar Köztársaság állampolgárait emberi és anyagi mivoltuktól megfosztva a hajléktalanságba és nincstelenségbe kergessék?

Tisztelettel közöljük, a lakás hiteleket nem a nemzeti bérlakás program elindítására vettük fel, valamint vállalkozásokat sem azért indítottunk, fejlesztettünk, hogy a hitelre terhelt ingatlanokkal  beszálljunk a nemzeti bérlakás programba.

Kérjük, szíveskedjenek konkrét kérdéseinkre konkrét választ adni.

Amennyiben Önök úgy gondolják, hogy a kérdéseinkben foglaltak nem felelnek meg a jelenlegi valós helyzetnek, legyenek szívesek az általunk javasolt intézkedéseket haladéktalanul megtenni:

–      Amíg a Bankszövetség és a Kormányzat között nem születik valós, tényszerű megállapodás, azonnal állítsák le a végrehajtásokat és az árverezéseket.

–         Azonnal szedjék le az adósokról a soha fel nem vett ilyen-olyan címen /büntető kamatok, adósvédelmi programok, teljes „árfolyam kockázat”, továbbá  átstruktuált, -újrakezdési , -hitel kiváltásos uzsora hitelek forintban kifejezett összegét.

–     Vonatkozik ez a már felmondott, és élő szerződések esetére is , – Önök pontosan tudják több százezer hitel fog folyamatosan bedőlni, mivel már az is késve fizeti, aki eddig fizette.

–    Ezek után vizsgálják meg, tisztességes havi törlesztő részlettel hány felmondott hitelszerződést lehetne visszaállítani. Bérlakás program helyett, ahol az adós bukja az önerőt, az eddig befizetett havi törlesztő részleteket és a magyar államnak befizetett illetéket.

– Az adósok megtévesztésén, jog tudatlanságát kihasználó, adós hátrányára, egyoldalú kockázat viselésére, a bankok által gazdasági erőfölénnyel köttetett hitelszerződéseket – jogszabályi háttér alapján – akár bedőltek már, akár  nem, azokat törvényekbe ütköző mivoltukból fakadóan újra kell tárgyalni, – nem csak a hitelintézetek, hanem az adósok alkotmányos, törvényes jogait is figyelembe véve. Vonatkozik ez természetesen minden típusú hitelszerződésre./Szabad felhasználású hitelek, gépjármű hitelek stb./

–         Az adósok által az eredeti szerződéskötéskor forintban felvett összeget fizessék vissza, tekintettel arra, hogy „deviza alapú” hiteleknek semmi köze a devizához.

–       Dolgozzanak ki egységes fizetési könnyítési eljárást az összes bankra vonatkozóan kötelezően , mely azt takarja ami a nevében benne foglaltatik. Eredeti szerződésben szereplő tőketartozásra vonatkozóan, a csökkentett összeg tartalmaz tőke+ kamattörlesztést.

–         Hitelkiváltás, átstruktuálás azonnali beszüntetését, ezekkel az adós súlyos milliókkal nagyobb forint összegről ír alá tartozást kamatostól, mint amennyit eredetileg felvett.

–         A banki szerződések tisztességtelenségére, uzsora jellegére az adósokra vonatkozóan,- azon családoknak, akiknek már ingatlanát elárverezték, személygépkocsiját elvitték, fizessenek kártérítést a bankok a zálogtárgy piaci értékének megfelelően.

– Az FBI szerint a bankvezetők követték el a hitelcsalást és tartják a mai napig a megtévesztésben az összes hitelt felvett adóst. Érdekes, hogy a “csalás” szó mást jelent a Magyar Rendőrségnél, mint az FBI -nál. Hogy lehet ez?

Budapest, 2011-02-24

Tisztelettel:  Deviza Hitelesek

Sajtó kapcsolat: +36-20-399-5821

 

5 című bejegyzés “Devizahitelesek nyílt levele az ország döntéshozóihoz” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Tisztelt Sajtófelelős!

    Igen régóta vártam már – és úgy gondolom, nem vagyok ezzel egyedül – ezt a levelet! Köszönet az oldalnak is, hogy közzétették! Remélem döntéshozóink is komolyan veszik ! Lehet, hogy érdemes volna aláírást gyűjteni ez ügyben?!
    Igen! Ezek a valódi követeléseink!! Akár PETÍCIÓ- ként is futhatna tovább! Üdvözlettel:P-né T. Mária devizahiteles !

    Kedvelés

  2. Ez a helyzet – sajnos – ismét csak megmutatja, mennyire BIRKA és mennyire ÖSSZEFOGÁSRA KÉPTELEN egyelőre még a népünk. 😦
    Mennyi végveszélyben lévő devizahiteles van? Százezer? Mennyi embert érint ez? Négyszázezret?
    Nincs ebből a 400.000-ből 4000 elszánt ember (ez az összes érintett 1, azaz egy százaléka lenne), aki a kilakoltatásokhoz odamenne???????
    Mi lehet ennél nagyobb veszteség, mint hogy egy élet munkáját, vagy annál többet is elvesznek?
    Mi kell még ahhoz, hogy az emberek felébredjenek a kómából és összefogva végre a sarkukra álljanak?

    Persze mindig könnyebb út másokra fogni minden problémát, meg panaszkodni, meg aláirogatni, meg netes cikkeket küldözgetni ahelyett, hogy tennénk is valamit…csak ettől nem lesz változás.

    Kedvelés

  3. Még a megszervezés sem lenne nehéz, hiszen itt az internet, a facebook, stb. – más országokban ezen eszközöket felhasználva diktatúrákat buktatnak…persze, mint említettem, a panaszkodás mindig egyszerűbb, meg várni a sültgalambra, mint tenni is valamit…

    Kedvelés

  4. Nem hiszem, hogy a petició megfogalmazói nem tudnák, hogy kinek, kiknek az érdeke az ő megnyomorításuk.

    A kilenc címzett neve, akikhez a petíciót benyújtották egyben megfejtés, az azt követő öt költői kérdésnek látszó felvetésre.

    Igen, egy petíció benyújtásakor mégsem gazemberezhetjük le, csak úgy szemtől-szembe, a megszólítottakat…

    Nem kell nagy fantázia, ahhoz, hogy megválaszolhassuk, mennyire lesz eredményes, a bárányok által a farkasnak benyújtott petíció, húsevésről való leszokásának kérdésében.

    Kedvelés

  5. JÚNIUS 5 – RABLÓBANKOK KORMÁNYTÁMOGATÁSSAL MŰKÖDNEK……

    MIRŐL HALLGATNAK A HÍREKBEN?
    Immár hónapok óta hazudoznak a devizahitelesek témájában. Egyáltalán nem szól egyetlen műsor sem arról, hogy a bankok CSALTAK!
    A csalás pedig benne van a BTK-ban…….

    http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/

    Főként a KORMÁNY, de mindenki figyelmébe ajánjuk a videót

    * Videók

    2011. május 29. – 12:01

    Főként a KORMÁNY, de mindenki figyelmébe ajánljuk a videót, melyben a teljes igazság hallható a kialakult helyzetről!

    http://www.feherkemeny.com/2011/05/29/fokent-kormany-de-mindenki-figyelmebe-ajanjuk-videot

    FELHÍVÁS, ELJÖTT AZ IDŐ AZ EGYSÉGES ÖSSZEFOGÁSRA!!!

    * Közlemények

    2011. június 04. – 20:22

    FELHÍVÁS!

    ELJÖTT AZ IDŐ AZ EGYSÉGES ÖSSZEFOGÁSRA!!!

    http://www.feherkemeny.com/2011/06/04/felhivas-eljott-az-ido-az-egyseges-osszefogasra

    Fenyegetik Dabasi Tamás Jogvédőt a csalók

    * Postabontás

    2011. június 05. – 18:34

    Fenyegetik Dabasi Tamás Jogvédőt a csalók

    http://www.feherkemeny.com/2011/06/05/fenyegetik-dabasi-tamas-jogvedot-csalok

    .

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.