Gaudi felmentése és a bírák szerepe ma Magyarországon

A rendszerváltás óta egyre kiszolgáltatottabb az állampolgár, és egyre központosítottabb, ellenőrizetlenebb és korlátozatlanabb a hatalom Magyarországon. Mi a szerepe a bírónak, a bírói lelkiismeretnek az elnyomás csökkentésében, a hatalom ellenőrzésében, az állampolgár méltóságának és jogainak megvédésében? Mit jelent a hatalommegosztás, a fékek és ellensúlyok rendszere, a bírói függetlenség? Hogyan függ össze Gaudi-Nagy Tamás “Pásztor, avagy köpködés” ügyében történt jogerős felmentése a devizahitelesek jogfosztottságának megszüntetésével, a munkavállalók önkényes kirúgásának orvoslásával, a kisgazdák földtől való megfosztásának “felülbírálatával”, az elcsalt, korrupt pályázatok, állami megrendelések által tönkretett vállalkozók “jogi megmentésével”, a 2006-os szemkilövetések miatti igazságtétellel?

Ezekről a kérdésekről, és a Gaudi elleni bosszúhadjárat jogi vonatkozásairól szól ez a dokumentumfilm, amelynek szereplői dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, nemzeti jogvédő, dr. Morvai Krisztina jogász, EP képviselő, dr. Manger Marcell ügyvéd, nemzeti jogvédő, Gaudi védője, valamint ügyészek, bírák.

Almási Lajos

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Egy gondolat a(z) “Gaudi felmentése és a bírák szerepe ma Magyarországon” című bejegyzésnél

  1. Nem szeretnék, még nem is volt “szerencsém” a bíróságon bármilyen szerepben megjelenni.
    Rokonságból volt megyei bíró – még az átkos idejében – nagybátyám, keresztapám. Nagyon tiszteletem őt. Maga volt az igazságosság, megvesztegethetlen volt. Az 50-es, években nem volt hajlandó koncepciós pereket tárgyalni. Nem is lett a minisztérium, vagy a legfelsőbb bíróság tagja. Bár beigérték neki. Ő maradt a kis vidéki város bírója. Mindenki tisztelte, becsülték. Előre köszönetek neki, jó napot bíró úr….hogy tetszik lenni..és mindig kedélyesen válaszolt, visszakérdezett. Becsülte az embereket, nem volt karrierista. Ő még keresztény volt…..
    A mai bírókat, igazságügyi dolgozókat nem ismerem.
    De van bennem egy megérzés, remélem nem így van; megvesztegethetőek (természetesen mindig vannak kivételek) . Mindig vannak tisztességes emberek.
    De van, hogy a félelem, a karrier vágy miatt az emberek “átalakulnak”, elvesztik a fejüket, pénzért, hatalomért mindenre képesek lehetnek.
    A mai igazságszolgáltatás kezébe nem szeretnék kerülni. Bármennyire is ártatlannak vélném magamat, ..ha nem lennének segítőim, biztosan jó áldozat lehetnék. Hiszen ismerik a csűrés-csavarás, a törvényes tönkretétel művészetét.
    Vallom, hogy ez a világban így van, romlott világban élünk. Nem az igazság, az emberiesség, megértés, stb. számít. Hanem valami olyan dolgok öszessége, ami nem az igaz ember lelkének való. Ezt általában mindenki érzi. Van akit fékez, van aki nem akarja tudomásul venni.
    Tisztelem Morvay Krisztinát, természetesen Gaudi úrat is, sok sikert kívánok nekik.
    De van olyan érzésem, hogy a hatalom most kegyes volt…

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.