Ukrán szakértő szerint az IMF valójában nem adott pénzt Ukrajnának

jacenjukAlexander Okrimenko ukrán politikai elemző szerint Ukrajna nem kapott pénzt a Nemzetközi Valutaalaptól, és éppen itt az ideje, hogy ezt a kormányfő is elismerje. Okrimenko bogjában felsorolta azokat az intézkedéseket, melyeket az IMF szabott a kölcsönök feltételéül a kijevi kormánynak, és az intézkedések anyagi vonzatai alapján levezette, hogy a Jacenjuk-kormány valójában semmilyen kölcsönt nem kapott.

Okrimenko szerint az IMF-hitel feltételeinek teljesítése olyan mértékű romboló hatást gyakorolt a gazdaságra, hogy az szándékos károkozás jegyeit mutatja, miközben az IMF által adott össszeg éppenhogy csak a korábbi hitel törlesztésére elegendő. “Az Ukrajna és IMF által 2014 áprilisában kötött szerződés a hrivnya rohamos elértéktelenedéséhez vezetett, a lakhatási költségek és szolgáltatások árai 40-60%-al emelkedtek, a tanárok és orvosok bérei csökkentek, befagyasztották a nyugdíjakat, adót vetettek ki a banki betétekből származó keresetre. Ennek eredményeként a hrivnya közel 50%-ot veszített értékéből, az infláció meghaladja a 25%-ot, a GDP drasztikusan csökken, és bár csökkent a költségvetési hiány, a Naftogaz adóssága egyre növekszik, Ukrajna aranytartalékai pedig kritikus szintre, 7,5 milliárd dollár alá csökkentek.”

A fentiek eredményeként – a feltételek teljesítése után – Ukrajna csak 4,6 milliárd dollárt kapott, bár az IMF korábban 7,4 milliárdot ígért. Ha azt is számításba vesszük, hogy Kijev 3,7 milliárd dollárt fizetett ki a korábbi kölcsön törlesztésére, egyértelművé válik, hogy a bankárok gyakorlatilag borravalót adtak a Jacenjuk-kormánynak. “Mindez újból rámutatott, hogy az IMF nem teljesíti a szerződésben tett vállalásokat, miközben a Jacenjuk-kormány az alkotmányt és az összes törvényt megsérti az IMF feltételeinek teljesítésekor. Vállrándítással elintézték az adótörvényt átírását és arra kényszerítették a képviselőket, hogy egy tarthatatlan költségvetést fogadjanak el 2015-re, kizárólag azért, hogy az IMF kedvben járjanak. Talán flörtölünk a Valutaalappal?”

Okrimenko elmondása szerint bármilyen eszközöket igénybe véve nyilvánosságra kell hozni az IMF-szerződés részleteit, hogy az emberek megtudják, hogyan és mennyiért adják el Ukrajnát az amerikaiaknak.

Hídfő Net

3 című bejegyzés “Ukrán szakértő szerint az IMF valójában nem adott pénzt Ukrajnának” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Az Ukránok is saját bőrükön tapasztalják az imf “áldásos” tevékenységét azaz az országuk kirablását! Ott is mint mindenhol a földön ott élő zsidók segédkeznek, hajtják végre ehhez! Mire észhez térnek már minden zsidó kézben lesz, mint nálunk is!

    Kedvelés

  2. Pedig a mi példánkból tanulhattak volna.
    H.B.

    “Mikor az utolsó fát is kivágtuk, az utolsó halat is kifogtuk, és az utolsó folyót is megmérgeztük, rájövünk majd, hogy a pénz nem ehető….

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.