Régi hit és új remény…

hit és remény2Az a baj a demokráciával, hogy el tudja hitetni velünk azt, hogy négyévente választhatunk, bennünket képviselő pártokat és általuk majd beleszólhatunk a nemzet ügyeibe.

Mindig elhisszük, hogy jobb lesz nekünk, és az a párt nyer, amelyik többet ígér a hazugság mezsgyéjén.

Demokráciát éltetünk úgy, hogy diktatúrában élhetünk.

Valóban el tudjuk képzelni, hogy minden képviselő becsületes, szavatartó és nem megélhetési pártkatona? Valójában az emberek sem egyformák, hiszen vannak közöttük tehetségesek és kevésbé tehetségesek, erősek, gyengébbek, becsületesek és kevésbé azok.

Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy gyarló tulajdonságaink által önzőek vagyunk és folytonos a harcunk a másikkal a hatalomért, dicsőségért, a boldogulásért.

Sajnos sokan vannak közülünk is ilyenek!…

A hatalmat bitorlók, – vagy a hatalmat megszerezni akarók – egyszerűen megkeresik az önző, csupán saját boldogulásukkal törődő embereket, ill vagy, félrevezetik a jó érzésűeket (általában ez a többségi oldal) és pénzzel, kitüntetésekkel, zsíros állásokkal a saját választóik ellen fordítják őket. A jól működő nemzetállamban, még a demokrácia is működhetik, ehhez viszont tudomásul kell vennünk, hogy – álszentek is lennénk, ha nem – vannak nálunk jobb képességű és értékesebb emberek is, akiknek a „bőség kosarából” több jár, mint aki kevesebbet tesz a közösség érdekeiért. Nem a „több jár”- ral van baj, hanem a mértékkel!

Én valami olyasmiben hiszek, amit az ókor egyik legjelesebb gondolkodója fogalmazott meg valahogy így:

„Amennyiben egy hadseregben bevezetnék a demokráciát és a katonák szavaznák meg vezéreiket, ők döntenének, hogy harcolnak-e és mikor – ez lenne a háború elvesztéséhez vezető kikövezett út.”

Megrögzött Szent- Korona és kijelölt vezetőben hívő honpolgárként, nem is hihetnék mást.

„Nincsen ember hiba nélkül!”– mondja a bölcs mondás. És milyen igaz…

Miért is hinnél nekem? Nem csodálkozom, ha fenntartással kezelsz. Nem is rád haragszom!

A népemnek annyian hazudtak már, hányszor és hányszor becsapták őket a szólamok.

És még mindig hisz a sok-sok kimosott agy, a megtévesztett szerencsétlen RTL és TV2-néző, hiszi, hogy legalább a „cirkusz” marad, ha már a munka helyett a 22.800 ft- os segély adatott csak meg.

Újra kell az egészet építeni, néptanítók kellenek és hírvivők. Minden apró faluban, városban szemeket kell nyitogatni és – nem tudom, máshogyan mondani – : tanítani.

Wass Albert írta: „A HAZÁÉRT MOST NEM MEGHALNI, HANEM ÉLNI KELL!”

Fogy az idő. Tudom-tudom…

Most nem lehet a tankok ellen menni, annak a néhány ezernek, aki megértette már az idők szavát. Pusztulásuk, vagy félre tételük után nem lenne utánpótlás. Sőt!

A média valamennyiüket még bűnösöknek is kikiáltaná…

A politikusnak már írtam:

Ugye csodálkozol a magyarság türelmén és józanságán, legnehezebb időkben is, higgadtságán? Hát egyszer elveszti azt Honatya!

Ezzel a néppel szépen kell bánni – és meg kell becsülni, – mert ő keresi meg neked is a kenyérre valót. …. és végre tessenek már tudomásul venni- nem megmondó emberként, egyszerű magyarként:

Nincs itt, kérem- se „jobbik”,se „ballik” és egyéb „pártérdekek!” Csak nemzet van!

Csak egy érdek létezik: Magyarország felvirágoztatása és polgárainak jóléte!

Kérlek, hogy ébredj!

Zetényi Csukás Ferenc

Nemzeti InternetFigyelő

10 című bejegyzés “Régi hit és új remény…” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Tocqeville aranyköpéseiből

    Be kell látnunk, hogy az emberek érzelmei általában mindig oda húznak, ahol az erő rejlik. Meghódított országokban nem sokáig él a hazaszeretet.
    Ezeket az embereket, kik már oly erősen függnek a központi hatalomtól, már hiába bízzák meg azzal, hogy időről időre megválasszák e hatalom képviselőit: szabad akaratuknak ez oly fontos, ám oly ritka gyakorlásában nem képes meggátolni gondolkodási, érzelmi, cselekvési képességének fokozatos elveszítését s azt, hogy lassacskán az emberi szint alá ne süllyedjenek! 952. old.
    Hozzáteszem még, hogy hamarosan már arra is képtelenek lesznek, hogy még meglevő jelentős és egyetlen előjogukat gyakorolják…
    Valóban nehéz elképzelni, hogyan is tudnának jó vezetőt választani maguknak olyan emberek, akik végképp leszoktak önmaguk irányításáról: az is teljesen hihetetlen, hogy egy szolga nép valaha is képes lenne liberális, energikus és bölcs kormányt megszavazni.
    Mai valóságunk köszönjük az oroszoknak, és helytartójának, a kollaboráns kommunista pártnak!

    lényeglátó

    Kedvelés

  2. Maga a demokrácia a tévedés. A többség döntése szinte mindig működésképtelen. ezért erőltetik annyira, hogy a fegyverek szavával érvelnek mellette. A demokrácia azt jelenti,hogy van legalább egy olyan képessége és tulajdonsága az embereknek, ami mindegyiküknél tökéletesen egyforma. Az emberek túlnyomó többsége érzelmi alapon dönt arról, hogy kit fogad el hiteles személynek és kit nem. Ha pedig egyszer döntött, akkor egy hiteltelen ember hiába próbál észérvekkel hatni rá,nem lesz hiteles amit mond,tehát nem hallgat rá. Nem gondolkodik utána, mert (bocsánat, de így van) nem is tud. Ők egyben biztosak, te hiteltelen vagy, tehát nem lehet igazad. Érteni a számára hiteleset sem érti, de ő hiteles, tehát igaza van. Az közízlés pedig nagyon könnyen befolyásolható a napi média adag szinten tartásával.

    eSzeL

    Kedvelés

  3. Már számtalanszor leírtam, hogy a demokrácia nem működőképes, még az elnevezői szintem sem, pedig azok a görögök legalább ismerték egymást.
    Más. Amikor megálltam a piramis tövénél és felnéztem arra a hatalmas építményre, hirtelen kaján gondolat jutott eszembe. Hány parlamenti ülés kellett a megszavazásához?
    Nagyot alkotni csak parancsuralomban, diktatúrában lehet. Erre számtalan példa van. Még a sokat gyűlölt Hitler is.
    Az a kérdés, hogy ki és mire használja a nép erejét.
    Kedves Ferenc. Sok igazság van az írásban, csak a kiutat nem látom. Annyi csalódás ért már magyarságomban, hogy kezdem észlelni. Ez a nép halálra van ítélve, legfőképpen a vezetői által.
    Baráti körben beszélgetünk egy szabadkőműves páholynak megfelelő magyar juntó létrehozásáról. Már ott elakadtam, hogy ki a magyar?
    Az irigy, széthúzó, csaló, tolvaj?
    Ha csak nem lesz valami katarzis amely felrázná tespedtségéből ezt a nemzetet, nem fog magától feltámadni.
    Bár ne így legyen.
    Rompos Károly
    roka

    Kedvelés

    1. “A demokrácia olyan diktatúra,melyben elhitetik veled, hogy te is dönthetsz…”

      H.B.

      Kedvelés

  4. Zetényi Csukás Ferenc testvéremmel csak egyet tudok érteni! Így igaz! Össze vissza igérgető és csak azt be nem tartó társasággal nem lehet semmire menni,illetve lehet,de csakis mindig mélyebbre és végül a béka pi…ája alá! Erről szól az elmult 23 év és a még inkább elmúlt 67 év. Pártok csakis hozzá nem értő pártkatonákkal rendelkeznek és a “korpa közé keveredik” megeszik a disznók” elv alapján, eleve nem is álnak ki érdekünkbe! Csakis a pártok nélkül, hazugságok ellen, elv az egyedüli járható út! Nemzeti önismeret,önszerveződés és önirányítás az egyedüli járható út! Megfelelő embert a megfelelő helyre,AKI NEM KORRUPTÁLHATÓ,MERT AZONNAL VISSZAHÍVHATÓ! Az ilyen képviselet inkább legyen a tisztesség által megbecsült,mint agyonfizetett pénzügyi dotációval! A legszigorubb vagyoni feltérképezés indulása előtt unokai szintig,és ugyan az képviselete befejezésekór! Ezek közé az emberek közé nem választható az elmúlt harminc év politikusából tisztségviselőjéből egy ember sem! Valami ilyen megoldás volna a bajból kivezetés egyedüli járható útja!

    Szabó József
    http://www.hitvallasom.hu
    Civil Kontroll Veszprém

    Kedvelés

  5. Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? — megint Szabó Dezső!

    lényeglátó

    Kedvelés

  6. Meg kell kérni Jézus Krisztust, hogy kormányozza ezt az országot, de ha el is vállalja, a közvetlen segítőit a Jobbik soraiból fogja választani.

    feco0220

    Kedvelés

  7. Teljesen egyetértek a levéllel és ezáltal szerzőjével is. Aztán utána azon kezdek el gondolkozni, hogy a gyakorlatban hogyan is lehet mindezt elkezdeni? Ki és melyik téglát fogja odébbrakni, melynek hatására elindulunk a kívánt úton? Sőt: ki fogja konkrétan és nem csak szólamok szintjén megfogalmazni, hogy mi a kívánt út? Honnan szerzi hozzá a legitimációt?
    Sajnos azt kell látnunk, hogy per pillanat idegen pályán vagyunk, itt kell megvívnunk a harcot, utána és ezáltal tudunk országot építeni, és a fentebb feltett kérdéseket megválaszolni.
    A magyaroknak momentán se fegyverük, se pénzük, se energiájuk, de még saját önellátásból származó élelmiszerük sincs. Helyette tengernyi ellenség mindezzel ellátva, aki évről évre egyre jobban zsigerel. Országunkat öt perc alatt be lehetne dönteni, persze nem ez a közvetlen érdek, hanem a jó csatlós, ezért tartunk itt.
    Utálom, hogy pártokban kell gondolkozni, szívem szerint eltörölném mindet, és jöjjön el a Zétényi Csukás Ferenc által is körvonalazott mentalitás.
    Csak az a kérdésem: hogyan, ha ezt a harcot nem vívjuk meg?

    Cs.Károly

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.