Líbiai felkelők: kormány még nincs, de központi bank, az van!

líbiai felkelő

Még a fősodor média is beismerte, hogy a rebellisek világrekordot állítottak fel azzal a gyorsasággal, amivel máris egy központi bankot alapítottak. Arról viszont már nem számoltak be, hogy az eddigi, 100 százalékban állami tulajdonban levő központi bank Líbiát gazdagabbá tette mint, olaja. Mérget vehetünk rá, hogy a nyugati térhódítással mindez az ellenkezőjére fordul.

A rebellisek közölték, hogy már egy március 19-ei találkozón döntöttek, hogy egy központi bankot alapítanak, amelynek átmeneti székhelye Benghazi lesz. Ez még a 48-as magyar rekordot is felülmúlja, amikor Kossuth Lajos már a Batthyány kormány pénzügyminisztereként döntött az osztrák központi banktól független magyar pénz kibocsátásáról. A csak valamelyest is kritikus médiában a közlemény már-már viccelődést váltott ki elhamarkodott jellege miatt, amellyel igyekezett megbízói elvárásainak megfelelni… Többen emlékeztettek az amerikai generális, Wesley Clark elhíresült mondására néhány nappal a New York-i 9/11 után, ami szerint Amerika az elkövetkező években hét országot akar „kikapcsolni”; Líbia, Szíria, Észak-Korea, Irak, Szudán, Irán és Szomália. Közös ezekben az országokban, hogy nem Rotschild típusú központi bankokat működtetnek.

A pénzoligarchia szemében ez volt Gaddafi legnagyobb vétke. Hiába próbálta országa olajkincsének egy részét prédaként a nagytőke lábai elé dobni, mindez kevés volt. Pláne, hogy Gaddafi Afrika arab és fekete országait egyesíteni akarta egy új pénznem, az arany dínár égisze alatt, amely a dollár és az euró helyére lépett volna. Az ötletet szinte minden afrikai ország elfogadta. A fekete kontinensen még mindig nagy befolyással bíró Franciaország elnöke, Nicolas Sárközy persze az emberiség pénzügyi biztonságának a veszélyeztetését látta benne. Csak azt szeretnénk itt megállapítani erről a veszélyről, hogy szakértők szerint a líbiai mintájú kamatmentes pénzzel finanszírozott projektek kb. 50 százalékkal olcsóbbak, mint az általunk is jól ismert nyugati típusú központi bankok által pénzeltek.

Ha Gaddafiról lehet is rosszat mondani, Líbiát kétségtelenül egy virágzó állammá változtatta, amit még néhány hónappal ezelőtt maga az ENSZ is elismert. Egy magas rangú egészségügyi orosz delegáció, miután Líbiából hazatért, a következő felszólítással fordult Medvegyev elnökhöz és Putyin miniszterelnökhöz: „A líbiaiak nem fizetnek az orvosi ellátásért és kórházaik a világ legjobban felszereltjei közé tartoznak. A tanítás ingyenes, és jó képességű fiatalok a kormány költségén külföldre mehetnek tanulni. Ha házasodnak, a fiatal párok 60.000 líbiai dínárt (kb. 50.000 dollár) pénzügyi segélyt kapnak. A kormány támogatása következtében az autók sokkal olcsóbbak, mint máshol, és minden család képes venni. Az üzemanyag és a kenyér fillérekbe kerülnek, s a mezőgazdaságban dolgozók nem fizetnek adót. A líbiai emberek nyugodtak és békések, nem isznak és nagyon vallásosak.”.

Hát ez az, ami alaposan meg fog változni, ha a Nyugat eléri céljait.

Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő

2 című bejegyzés “Líbiai felkelők: kormány még nincs, de központi bank, az van!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Én, mint líbyai, nagyon sajnálom, ami az orszagommal történik, kétségtelen hogy Gatafi nem a legjobb elnök volt.
    De mégis csak tett azért, amiért Líbyát az egyik leggazdagabb országgá tette , de remélem előbb-utóbb észre veszi az átmeneti kormány azt, ami történik körülötte ,,,

    ui:. az emberek beszélnek róla, tudják mi történik, kérdés hogy tesznek-e valamit?

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.