Magyarország IMF-től felvett hitelei (2008. december 31-2011. szeptember 30.)

 

Összesen: 20 631.7 milliárd Forint 2 és háromnegyed év alatt!

Tessék mondani, akkor mi, az ország lakossága mit csináltunk? Semmit? Mindent hitelből fedeztünk? Ki tudott ezekről az őrületes összegekről? Nem beszélve arról, hogy hova tűntek. Miért nem lehet érezni semmiben? Miért nem élénkült a gazdaság? Szóval, kiknek a zsebébe vándorolt ez a bődületesen sok pénz? Na, ezért akarunk mi elszámoltatást! (NIF)

(Nemzeti InternetFigyelő)

9 című bejegyzés “Magyarország IMF-től felvett hitelei (2008. december 31-2011. szeptember 30.)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Most legyünk nagyvonaluak és tekintsünk el attól, hogy a külföldi magánemberek fedezet nélküli pénzt kölcsönöztek. Természetesen a józan Magyar észjárás azt követeli, hogy a fedezet nélküli pénz után nem követelhető kamat.

    Így – mivel nem kell a kamattal bonyolítani az elszámolást, menjünk el egy általános iskolába ahol a tanulók már megtanultak összeadni és kivonni. Kérjük fel őket, hogy adják össze az összes adóságot amit eddig felvettünk. Ezt az összeget vonják ki a ténylegesen kifizetett törlesztésből.

    A tetemes túlfizetést – amiért a hitelezők rosszándékuak voltak – mi is kamat mentesen kézpénzben követeljük.

    Kedvelés

  2. Akarni akarunk,de soha nem lesz! A rendszernemváltozás óta eltelt idő összes pártja erre alkalmatlan. Bele keveredtek a korpába,megeszik őket a disznók. Már csak egy erős civil összefogásban lehetne bízni,amelyik rendet tenne.

    Szabó József
    http://www.hitvallasom.hu

    Kedvelés

  3. Paradoxon:
    Minél nagyobb a pénzösszeg, annál könnyebben eltűnik. Ilyenek az óriás-beruházások is (autópálya, stadion, stb.)
    Newton előtt az arany- és ezüstérmék szélét csipdesték ollóval. Ma ez számokkal, papirokkal megy.
    Newton találmánya az érem harmadik, recés-feliratos oldaláról, érvényét vesztette s csak dísznek szolgál.

    Kedvelés

  4. … hát az előző kormányok … az elmúlt 8 év öröksége … az ország elleni spekulációs támadások …
    No meg simonperec 2007-es kijelentése ugye.

    Kedvelés

  5. Ha demokrácia van, akkor elszámolás is. Biztos vagyok abban, hogy szavazáskor senki azt nem mondta a képviselőnek, hogy majd az ő nevében azt csináljon, ahogy a képviselő vagy a “bajtársai” lelke és kedve diktálja. Tékozolja, magára, minden felé az állampolgárok pénzét. Sőt ha úgy tetszik kérjen kölcsön. Mert a pénzt adóknak is tetszeni akar. Hisz úgysem az ő zsebéből kell visszafizetnie.
    Milyen ország az, ahol azokra akik ott azt tesznek a nevünkben, amit akarnak és ami másnak jó, de semmi estere nem nekünk, adófizető polgároknak, nem az a törvény vonatkozik?
    Egy szóval: az elszámolás és elszámoltatás nem egyenlő a felelőségrevonással és megbüntetéssel.
    Lehet ezek másfajta iskolába jártak, ahol a számtant nem úgy tanítottk, mint nekünk. Vagy még számolni sem tudnak?
    Na keressék meg kik írtak alá, hova tették a pénzt, mert azóta jól kamatozott, és tüstént fizessék is vissza. Jön a nyár és a forróság!!

    Kedvelés

  6. Részlet a tőkéből, kidobtátok, hülyeség?
    A kölcsönök lehetővé teszik a kormány számára, hogy rendkívüli kiadásokat fedezhessen anélkül, hogy ezt az adófizető azonnal megérezné, de később mégis adóemelést tesz szükségessé. Másrészt az egymást követő adósságok felhalmozódása által előidézett adóemelés arra kényszeríti a kormányt, hogy az új rendkívüli kiadásoknál mindig újabb kölcsönöket vegyen fel! A modern adórendszer, amelynek tengelyét a legszükségesebb létfenntartási eszközökre kivetett adók, (tehát ezek megdrágítása) alkotják. (és mert ezt mindnyájan „fizetni kényszerül, aki él!) ezért magában hordozza az automatikus fokozódás csiráját (a kölcsönfelvevés kényszerének!) a túladóztatás nem rendkívüli jelenség, hanem ellenkezőleg alapelv!

    Kedvelés

  7. Ha lesz valóban elszámoltatás akkor sajnos nem azok fognak a lámpavason lógni akiknek kellene!

    Kedvelés

  8. A kerdest maskepp kell feltenni: Van- még Országa a magyaroknak?

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.