“Jöttünk, láttunk, meghalt” – Káosz a Kadhafi utáni Líbiában, a B terv pedig nem létezik (+ videó, frissítve Hillary cinikus kijelentésével)

Hallhatjuk a hírekben, hogy Olaszországba nap, mint nap hatalmas számban érkeznek a bevándorlók. Milliók várnak ugrásra készen Afrika belsejében, és Líbiában is, hogy eljussanak Európába, bármi áron. Itáliában hatalmas a feszültség a migránsok miatt. Az észak-olasz települések sorra tiltakoznak a betelepítés ellen. Európa migrációs („menekültügyi”, ahogy az EU vezetése fogalmaz) politikája egy időzített bomba, s meglehet, hogy a gyújtózsinór Olaszországban fog majd szikrát. A bevándorlók mind nagyobb hulláma pedig, többek között, az USA és szövetségesei által támogatott és erőltetett “Arab Tavas”, és Líbia káoszba döntésének ijesztő következménye.

Muammar Gaddafi © Max Rossi / Reuters
Muammar Gaddafi © Max Rossi / Reuters

Tiszteletre méltó, de nagyon is naiv a magyar miniszterelnök felszólítása, amit az EU Bizottságnak címzett a legutóbbi EU tanácskozáson, a migráció leállításáról, a kvóta erőltetése helyett. Kérdéses, hogy a ’ Visegrádi Négyek’ képesek lesznek-e olyan erőt felmutatni, amely érdemi elmozdulást kényszeríthet ki az EU politikájában. Líbia stabilizálása nélkül azonban minden csak rosszabbra és rosszabbra fog fordulni. (ford.)

Hillary Clinton cinizmusának megvillanása ebben a rövid videóban. Ezt mondta Kadhafiról: Jöttünk, láttunk, ő meghalt.

“Jöttünk, láttunk, meghalt” – Káosz a Kadhafi utáni Líbiában, a B terv pedig nem létezik

Moammer Kadhafi volt Líbia stabilizáló ereje. A jelenlegi folyamatos polgárháború pedig csak halált és szenvedést hoz a civilekre, mert, akik a hatalomból való eltávolítását kitervelték, semmiféle elképzeléssel, úgynevezett „B” tervvel sem bírtak arra nézvést, hogy mit is kellene majd tenniük Kadhafi, halála után, mondják a szakértők.

https://www.rt.com/trends/libya-conflict-opposition-nato/

Amit most látunk, az nem más, mint az ’ arab- tavasz’ ’ arab- télbe’ fordulása, mert B terv híján állandósult a polgárháború Líbiában. Ez az egyik probléma, vagy a legnagyobb probléma.

Öt évvel ezelőtt, 2011.-Október 20-án gyilkolták meg líbiai vezetőjét, Moammer Kadhafit.

Líbiában folyamatos polgárháború zajlik. Rivális iszlám csoportok állnak elkeseredett harcban a hatalomért, a nemzetközileg elfogadott kormányzat ellen. “Líbia is csak egy azon számos ország között, melyeket túlságosan is sok ellenérdekelt, és zavaró beavatkozás ér külső forrásokból. Véleményem szerint Kadhafinak hatalmon kellett volna maradnia, mert egyfajta stabilizáló erő volt. Ma az a probléma, hogy olyan diplomatáink vannak, akik nem értik a világ eseményeit – ők valóban nem alkalmasak erre. Ugyanez a helyzet a többi országban is. Bengáziban maga a legnagyobb probléma az volt, hogy a Külügyminisztériumunk belekeveredett a dolgokba, amit egyáltalán nem lett volna szabad megtenne.” Mondta a nyugalmazott amerikai tábornok, Paul Vallely.

Kadhafi: a “veszett kutyától” a ’példa-képig’ és vissza. Ahogy a nyugat aktuálpolitikai érdeke diktálta.

From ‘mad dog’ to ‘model’ and back: How West changed its mind on Gaddafi http://on.rt.com/7shx 

” Obama és Külügyminisztériuma volt az, aki az ottani fegyver eladással az al-Kaida iszlám radikális elemek által támogatott Muzulmán Testvériséget felfegyverezte a térségben, és elsősorban ez teremtette meg a problémát”. Mondta Vallely

Georg Mayer, az Európai Parlament tagja szerint, azok, akik irányították Kadhafi megdöntését, megakadályozhatták volna a jelenlegi káoszt Líbiában, ha rendelkeztek volna elképzeléssel, a líbiai vezető eltávolítását, követő helyzet rendezésére.

RT: Líbia nagyon kemény időket élt át mióta vezetőjét 2011-ben megölték. Véleménye szerint, van valami esély rá, hogy a közel jövőben javulhat a helyzet az országban?

Georg Mayer: . . . Kadhafi egy diktátor volt, aki elnyomta a népet. Ez egészen világos számunkra. Az meg egy másik dolog, mint Obama mondta, hiányzik a B Terv. Elkezdődött az arab tavasz, és most azt kell látnunk, hogy az arab tavasz, nagyon szomorú, arab télbe fordul. Mivel nincs B terv, – ez azt jelenti, hogy senki nem tudja, mit tegyen, és Kadhafi eltávolításával most nyakunkon egy polgárháború Líbiában. Ez az egyik probléma, vagy a legnagyobb probléma.

RT: A nép Líbiában most rosszabb helyzetben van, nem igaz?

GM:  . . Az, amit a jelenben látunk, és amit láttunk a múltban is az, hogy egy csomó ember halt meg a polgárháborúban;.Sok, sok emberi szenvedést hozott mind a polgárháború, mind az ISIS, és az emberek természetesen keresik a módját, hogy kijussanak a háborús övezetből.

És ez az, amit tapasztalunk most Európában, – az emberek jönnek, vagy szeretnének egy biztonságosabb helyre, Európába jönni.

‘We came, we saw, he died’: How was hunted and brutally killed (TIMELINE) http://on.rt.com/7sfy 

Photo published for ‘We came, we saw, he died’: How Gaddafi was hunted and brutally killed (TIMELINE) — RT News

‘We came, we saw, he died’: How Gaddafi was hunted and brutally killed (TIMELINE) — RT News

Exactly five years ago Libya’s ex-leader Colonel Muammar Gaddafi was killed by the rebels who pinpointed him in drainage pipes after a NATO air strike hit his convoy outside his hometown of Sirte.

rt.com

RT: Gyakran előfordul, hogy amikor egy kormány megbukik, különböző terrorista csoportok és katonai klikkek igyekeznek betölteni az adott országban létrejött hatalmi vákuumot. Azok a hatalmak, akik irányítása alatt a jelenlegi helyzet létrejött Líbiában, képtelenek voltak előre látni ezt a jövőt?

GM: Természetesen lehetett, kellett volna látni a jövőt. Úgy hiszem, még mondtuk is azt annak idején, hogy kell egy B tervnek lennie, mert különben káosz lesz abban a pillanatban, miként most van is. . . és most emberek szenvednek és halnak meg ott.

RT: Szóval megdöbbenti most az események ilyetén kimenetele és általában az egész ügy kezelése?

GM: Igen, azt hiszem ez a helyzet. Nem volt Obama előtt senki, aki, többé-kevésbé ugyanezt mondta volna. Ő azt mondta, hogy nem volt semmi elképzelésük a Kadhafi utáni időszakra. Hatalmi vákuum van, fegyveres összecsapások vannak, probléma az olajjal, mert mindenki a saját ellenőrzése alá akarja vonni ezt az energiaforrást. Ez a helyzet.

Fordítás: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

10 című bejegyzés ““Jöttünk, láttunk, meghalt” – Káosz a Kadhafi utáni Líbiában, a B terv pedig nem létezik (+ videó, frissítve Hillary cinikus kijelentésével)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. MIT KELL GONDOLNUNK ARRÓL A HATALOMRÓL, AMELY MÁS ÁLLAMOK VEZETŐIT KIVÉGZI, HA AZOK NEM TETSZENEK NEKI, BÁRMI LEGYEN IS AZ OK VAGY ÜRÜGY ERRE?

    Kedvelés

  2. Az USA a legnagyobb terrorista, mindent és mindenen keresztül, a profitért és a hatalomért. Ezt az aljas agressziót pedig becsomagolják a jól hangzó demokratikus és emberjogi szólamokba, és a Soros félékkel pedig megetetik vele a világot.
    Az USA és az általa terjesztett liberalizmus az emberiség pestise. Ezt egy Facebook oldalon olvastam, és igazat adok neki.

    Kedvelés

  3. “mit kell gondolnunk arról a hatalomról, amely más államok vezetőit kivégzi ?
    És a szövetségeseiről? Talán cinkosok? Vagy ezt is belehet csomagolni rózsaszín lepelbe és érvelni mellette? A világot a bűnözők irányítják! Azért van több gyilkos,mint szent,mert hasonló,hasonlót teremt. A szenteket,csak a keresztre feszítés után tudják imádni. Ez ma az “ember.

    Kedvelés

  4. Usrael bűnben fogant (indián holokauszt), bűnben él (intézményesített kábítószer forgalmazás) a bűn lesz a veszte.
    H.B.

    Kedvelés

  5. Már megint megy a maszatolás / moszad-tolás!
    Miért kellet Kadhafinak meghalnia?
    Egyszerű, azért mert aranyért adta a világnak Líbia olaját! És jól értsd nem az usa gyarmatnak, nem a rablóállam israelnek, nem Kis Pistának, hanem annak aki nem játék pénzzel fizetett hanem arannyal. Ezzel nem is lett volna semmi baj, hogy arannyal burkolhatta volna le Líbia utcáit, hanem azzal volt a probléma, hogy a londoni city béli zsido rablókkal intéztette a kereskedelmet, akik az összes aranyát ellopták. És mikor erre rájött kérte vissza Líbia aranyát, amit a zsidok nem adtak! Inkább forradalmat csináltak és meggyilkoltatták! Így jár az aki a zsidokkal üzleti vagy bármilyen kapcsolatba lép!
    Most meg megy a zsidok szarának kenegetése.
    De nem csak Líbiával kapcsolatban, hanem az egész úgynevezett „migráns” válsággal kapcsolatban is. Mert ezt is ennek a parazita csürhének köszönhetjük!
    A zsidok az emberiség gyilkos parazitái!

    Kedvelés

  6. A hölgy által közölt link egy kéretlen kereső programot állít be a böngészőbe
    Author : Mylucky123Software
    Software : Mylucky123hp

    Kedvelés

  7. Genyai úr !
    -feltehetőleg- az igazat írta.
    Az usa, izrael a szegénységtől a porban hemperegne, ha megszünne a petrodollár, amit ugye amit szintén egy szemita talált ki.
    Putyint is ezért fenyegetik.

    A ZSIDÓSÁG FELELŐSSÉGE, A III. VILÁGHÁBORÚ KIROBBANTÁSA!

    A NÉPEK NEM AKARNAK MÁSOKÉRT MEGHALNI.

    Ezt ne feledjük. Én, Te, Mi, ezt nem tudjuk megállítani.

    Nekem nem kell a vagyonod, neked sem az én vagyom.

    Ezt soha ne feledjük!!!!

    Kedvelés

  8. No, erre a görény Hillaryra tökéletesen ráilik Duterte mondása, amit itt nem ismétlek meg, de ez egy *********, ilyen arcátlan és undorító cinizmussal fogja vezetni Amerikát, ha megnyeri a választást, nem mintha miniszterként nem ezt tette volna.
    Mélységesen felháborító, akárcsak Condoleezza Rice, aki Libanon bombázásakor, csak az új világrend születési fájdalmának mondta a rengeteg civil áldozat halálát és a szörnyű bombázás rombolását.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.