„Az érpatakiaknak el lesz vágva a torka!”

A „légió” megszondáztatta a közfoglalkoztatottakat

A „légió” megszondáztatta a közfoglalkoztatottakat
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
Szerdán terepszemlét tartott az érpataki Becsület Légiója Tiszavasváriban. Megjelent a cigányok körében hírhedt érpataki polgármester és Zagyva György Gyula is. A Jobbik szerint a légió tagjainak nincs egyenruhájuk, és menetelni sem fognak, de azért jöttek, hogy rendet tegyenek. A cigányok nem éppen szívélyesen fogadták őket.

A tiszavasvári városháza tövében neonsárga mellénybe öltözött közmunkás cigány asszonyok nézegetnek egy Szent Koronával díszített kisbuszt. Fintorognak, de hogy a Szent Korona vagy a Rendet kell tenni, mert rendnek kell lenni felirat bőszíti-e fel őket, nem derül ki, mert nem akarnak nyilatkozni. Pedig volna miről: a jobbikos vezetésű szabolcsi kisvárosban komoly pánik tört ki a minap. Hétfőn ugyanis elfogadták Fülöp Erik polgármester javaslatát, amely alapján rendteremtési feladatokkal bízzák meg a Becsület Légióját. A szervezet tagja többek között Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester és Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke.

A hír hallatán pánik tört ki a Széles és a Keskeny utcákban, a város „veszélyesebb” cigánysorán. A jelzőt nem mi találjuk, hanem azok a cigány nők, akik a szerintük „rendesebb”, a bűdi szegregátumból származnak. „Saját szememmel láttam, ahogy tornaruhában rohannak haza a Magiszterből a gyerekek, akkora volt a pánik” – mondja egy leopárdmintás nadrágban feszítő lány. Az iskolában, ahová szinte csak telepi cigány gyerek jár, nem kívánták kommentálni a történteket, és még a kaput is bezárták utánunk, amikor kiléptünk.

„Nem tudnak viselkedni”

Az utcán egyébként akárkivel elegyedtünk szóba, óva intettek attól, hogy a Széles útnak akár a közelébe is menjünk, mert „oda még a rendőrök sem mernek kimenni egyetlen kocsival”. A közeli Chicago ABC pultosa közömbös arccal meséli, a helyi cigányok törzshelye a „Fűzfa söröző”. Ezzel a névvel nem egy valódi vendéglátóegységet illetnek, csupán a csemege előtt álló fűzfa alatti árnyékos területet: ott szoktak inni, ha jó az idő. Más kocsmába nem is járnak a cigányok, a csaposhölgy elmondása szerint mindenhonnan hamar kitessékelik őket, mert „nem tudnak viselkedni”

Látkép a Keskeny utcából

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

Minket viszont a cigánysorról tessékeltek ki. Éppen egy orrfacsaró füstöt árasztva égő szemétkupac felé indulunk meg, amelyet sörösdobozokkal borított sártenger és egy tucat közmunkás vesz körbe. Meg sem kell szólalnunk: „Érpatakról jöttetek? Mert az érpatakiaknak el lesz vágva a torka.” Három férfi szinte egyszerre nyomja bele a földbe a lapátját, nyomatékosítva, hogy nem viccelnek. Mikor észreveszik, hogy fényképezőgép is van nálunk, az asszonyok lesznek mérgesebbek: „Ha a szép szóból nem értitek meg, majd elmondjuk máshogy, hogy takarodjatok innen.” Féltik a gyerekeket, nehogy felkerüljenek az internetre.A légiósokat vérpatakiaknak hívjákÁm amikor valóban megjelennek a légió tagjai, és szétnéznek a frissen felhalmozott szemétkupacok között, a korábban háborgók egyiküknek sem ugranak neki. Még a kamerásai által csak Misi bácsiként szólított Orosz Mihály Zoltánnak sem. Az érpataki polgármester szemmel láthatóan elégedetten nézi a gereblyéző cigányokat, és egyre csak azt hajtogatja: ez még csak a kezdet. Közben kiszúr egy gyanús villanyoszlopot, majd megy is a rendőrökhöz, hogy jelentse nekik az áramlopás gyanúját. Ezalatt Lakatos Mihály, aki lelkipásztorként mutatkozik be, azt kéri a légiósoktól, hogy most dicsérjék is meg a cigányokat. Meg is tennék, csakhogy ez nem könnyű. Sokan elzárkóznak tőlük.Zagyva György Gyula

Zagyva az egyik érpataki kamerának elmondja, mi állhat a jelenség mögött. Szerinte az uzsorások fenyegették meg az itt élőket. Mások, jellemzően azok, akiken nincs neonmellény, szidni kezdik őket, a hangulat ismét feszült lesz. Az egyik oda is veti Zagyvának: úgy hívunk titeket, hogy vérpatakiak. Lakatos és Balogh Sándor kisebbségi önkormányzati képviselő próbálja csitítani őket, nem túl lelkesen. Csendesek akkor is, amikor arról faggatózunk, minek húzott fel a hírhedt Keskeny utcával határos mezőgazdasági telep egy több méter magas betonfalat a telekhatárra. Választ nem adtak, de minden egyes alkalommal, amikor arra néztek, tűzifával megrakott romák siettek a cigánysor felé a derékig érő gazban.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 02. 18.

Írta: Tompos Ádám, 2016. február 18.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Nem lesz menetelés
Azért bízta meg a Becsület Légióját a tiszavasvári önkormányzat, mert nem feltétlenül helyhatósági kérdésekben kell rendet tenniük – mondta lapunknak Volner János jobbikos képviselő. Hozzátette: a légió tagjai tevékenységükért pénzt nem kapnak, irodahelyiséget biztosítanak számukra. Egyenruhájuk nincs, menetelni sem fognak. Volner szerint a légió több hónapja már járt a településen, és akkor nem volt semmi feszültség. A mostani hangulatkeltés szerinte a kormánypárthoz közeli személyeknek köszönhető.

6 című bejegyzés “„Az érpatakiaknak el lesz vágva a torka!”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Ha a polgármesterekben lenne egy kis bátorság, akkor követnék az érpataki modellt és rend lehetne az országban. Többségük a saját pecsenyéjét sütögeti, nem érdekli sem környezete, sem választóinak sorsa, a hazája végképp nem, csak az üvegzsebe duzzadjon!Amint hazánk lakóinak többségét is csak a saját jóléte érdekli. Ha nem így lenne, rend lehetne az országban!

    Kedvelik 1 személy

  2. Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere a legmagasabb kitüntetést érdemelne. Valóban modellértékű, követésre méltó az, amit idáig tett. Ehhez azonban országosra kellene bővíteni a modellt is és a Becsület Légióját, bőrszíntől függetlenül, olyanokkal, akik szeretik a rendet, nyugalmat, megbecsülik egymást és mások munkáját és dolgozni is akarnak. Ha mást nem, saját portájuk rendben tartásával, kertjük művelésével, az alapvető élelmiszerek megtermesztésével, állattartással. Persze mindezeket nem ingyen kapva, hanem tenyésztéssel szaporítva! Elkezdeni nehéz, de az eredményesség után abba sem tudnák hagyni. Legalábbis néhányan.

    Kedvelik 1 személy

  3. Lathato : Rend ott van, ahol a vezetok es a nep rendet, kozbiztonsagot akar. Eddig ez bebizonyosodott. Az is, hogy aldott KORMANYAINKNAK, meg aldottabb hazug politikusainknak nem szamit a nep, a nemzet, csak hatterbol parancsolo uraik kivansaga es sajat merhetetlen vagyonosodasa, uralkodasi megszallottsaga. Amig nem JOBBIKOS, vagy legalabb hasonloan tevo-gondolkodo vezetoi lesznek a nepnek, orszagnak, addig csak pusztulas, bunozes, lopas, gyilkolas lesz szep Hazankban, mert magyartalan, embertelen, haracsolo, hazat, nepet elarulo, kiarusito fercemberkektol csak a pusztulas orjongese varhato !!! Egyebkent : ha nem ciganyok mondtak volna, hogy el lesz vagva a forka, minden bunozonek, vagy aki a bunt partolja, akkor EU-ig orvenylo felhaborodas, birosagi ugy lett volna belole ! Amig az orszag vezetoi, a birosagok, rendvedelem illetekesei a bunt es bunozoket nem vonjak felelossegre, a bunnek, szabalyserteseknek megfelelo szigorral, csak a becsuletes magyar embert, addig a fejtol a labig, a bunozes tengereben fuldoklik az orszag. A torokelvagas halalos fenyegetes es azok a felelos vezetok, akik ezert nem buntetik a sulyanak megfelelo erovel azt, azok bunpartolo gazemberek ! Nem alkalmasak a posztjukra ! Pasztorfi Istvan

    Kedvelés

    1. Tisztelt Pásztorfi úr! Az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy pártok nem fogják megoldani hazánk sorsát. Emlékezzünk csak vissza O.V. tüzet gyújtó beszédére Nagy Imre újratemetése alkalmából! Az átfestett cégtáblás MSZP-re, az ávós- ivadékok pártjára, a hordószónokéra vagy akár a nagyvadász által vezetett semmilyen pártra! Mit tett bármelyik is a hazáért, azon kívül, hogy elloptak minden mozdíthatót és mára minden nem mozdíthatót. (termőföld)? Miért gondolja Ön olyan biztosan, hogy a Jobbik kilóg e sorból és a szép ígéretek után a hazánkért dolgozik? Boritékolhatom, hogy NEM! Miért nem? Mert ők is csak emberek, őket is rászorítja a háttérhatalom, hogy azt a szekeret tolja! Némelyiket megvásárolja, némelyiket megzsarolja, vagy megfenyegeti.
      Amíg hazánkat nem hozzáértő civilek irányítják, addig én sajnos nem remélek fellendülést. Sem anyagi, sem erkölcsi téren. Amíg a többség a fotelból a sörével szívja magába a TV-ből is áramló médiabutítást, addig nem látok kilátást a javulásra. Minden egyébben igazat adok Önnek.

      Kedvelés

      1. Kedves Lili ! Koszonom, hogy a tobbi dologban igazat ad nekem ! A Jobbikkal kapcsolatban : Eddig a Jobbikos Polgarmesterek nagyon is bizonyitottak, hogy jo uton jarnak a rendteremtesben, egyebekben. Morvai Krisztina es Gaudi Nagy Tamas is kotodik a Jobbikhoz es Ok is mindig a helyes, igazsagos es magyar utakat jarjak, a Nemzet erdekeiben munkalkodnak ! Igaz, meg a Jobbikosok kormanyzas teren nem tudtak bizonyitani, de az nem rajtuk, hanem a szavazokon mult. Mert egy tisztakezo, “szuz” partra nem mernek szavazni, akik meg nem mocskoltak be magukat korrupcioval, bunpartolassal, hazaarulassal ! Ha a szavazok nem felnenek, akkor jobb lenne az elet Hazankban is. Sokan nem mennek el szavazni es azzal azokat erositik, akikre nem szavaznanak soha, mert azok szavazoi pedig elmennek mindig szavazni.

        Kedvelés

  4. Közel 800 éve nem integrálódtak a pirított magyarok , akkor csakis így lehetne őket legalább viselkedni , rávenni –szomorú dolgozni nem akarnak ,és így tovább

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.