Nem lesz internetadó – ebben a formában

MTI Fotó: Kovács Attila
MTI Fotó: Kovács Attila

A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A kormányfő indoklásul azt mondta, azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert “a vita félrecsúszott”, “nincs meg a közös alap”, hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni. Az emberek megkérdőjelezik az egész dolog ésszerűségét, “ilyen körülmények között nem lehet bevezetni semmit sem” – fogalmazott.

Közölte egyúttal, hogy az ünnepek után, január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne a pénzügyi kérdésekről.

MTI


Egy gondolat a(z) “Nem lesz internetadó – ebben a formában” című bejegyzésnél

  1. A szocialisták receptje szerint letesztelték, hogy mit szól hozzá a nép. Most egy kicsit visszavesznek a lendületből és mindenki örülni fog, hogy milyen olcsón megúszta (a rezsicsökkentést). Miközben a mi adónk és mindenünk nő, addig vannak, akik számolatlanul kapják az adóból befolyt összeget.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.