Sorozat: Szembenézés és kibeszélés, avagy a hittől a kételyig (4.)

Lázár és a holokauszt

Lázár János 2011.03.20.Hogy az elmondottaknak itthoni párhuzama is legyen, a Fidesz erős embere, akiről többen úgy gondolják, hogy Orbán örökébe lép, ha majd ejti őt a nemzetközi pénzhatalom, Schulz szellemében bátran felvállalva „tabudöntögető”, merész szavainak a rá nézve veszedelmes, egzisztenciális következményeit, a „Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság” megalakítása alkalmából a miniszterelnökség honlapja szerint (http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/lazar-janos-torvenyerore-emeljuk-az-emlekezes-parancsat-a-felejtes-tilalmat ) a következő bátor nyilatkozatot tette: „bocsánatkéréssel is tartozunk, mégpedig az áldozatoknak, a magyar állam ugyanis bűnös volt a holokausztban.”

Bár Antallt nem tartom sokra, ez nem jelenti azt, hogy elfelejtem, amit jól csinált. (Kapaszkodjanak meg: még Orbánnak is elismerem, amit jól csinál. Sajnos, keveset. A Thürmer-féle pártot semmire sem tartom, de amikor ők szerveztek aláírás gyűjtést a kórházak magánítása ellen, aláírtam a kérdőívüket, mert egyetértettem velük. Ezt az elvek vezérelte magatartást, amit a Jobbik is tanúsít, képtelenek megérteni a pártpolitikában gondolkodó, elvekről csak szóbeszédből halló tv tudósítók és négypárti politikusok.) Egyszer – valami sajtótájékoztatón, az alkalomra már nem emlékszem – megkérdezte Antalltól egy izraeli újságíró, hogy Magyarország mikor követi a szomszédos országok példáját, és mikor fog bocsánatot kérni a zsidóktól. Antall azt válaszolta, hogy soha, mert Magyarországnak nincs oka a bocsánatkérésre. Antall apja, idősebb Antall József ugyanis menekültügyi államtitkár volt Horthy alatt, akinek  – ahogy a zsidó újságírónak elmondta – hálából a tevékenységéért Izraelben emléktáblát állítottak és emlékfát ültettek.

Tehát a Lázár szerint „bűnös magyar állam” államtitkárának hálából emléktáblát avattak és emlékfát ültettek Izraelben azért a tevékenységéért, amelyet a Lázár féle tanulatlan suttyók szerint „bűnös, horthyfasiszta” magyar állam megbízásából végzett. Mivel idősebb Antall József a munkáját nem partizánként, a „föld alatt” végezte, hanem a magyar állam megbízásából, a kormányzó tudtával és egyetértésével, természetes, hogy a zsidóság háláját név szerint idősebb Antall Józsefnek kifejező tábla egyben az egész magyar kormánynak, az egész magyar államnak, sőt, az egész magyar nemzetnek is szól, mert másképp nem értelmezhető a felállítása. Amit a történet leleplez, az Lázár elképesztő ostobasága és félelmetes tudatlansága magyar történelemből, vagy beteges hazudozási hajlama és megfelelési kényszere. Döbbenetes, hogy egy ennyire tudatlan és szélsőségesen nemzetellenes elfogultságú ember vezetheti a magyar miniszterelnöki hivatalt. Döbbenetes, hogy olyan valaki, akinek ennyire nincs fogalma a történelmi tényekről, lehet a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság elnöke. Ez a választás egyben Orbán felkészültségének és vezetői képességeinek is a szegénységi bizonyítványa. Még azt is elárulom Lázárnak, hogy „a náci kollaboráns, horthyfasiszta” idősebb Antall József „horthysta” államtitkárról Varsóban, Lengyelország fővárosában utcát neveztek el. Meg vagyok győződve arról, hogy Horthyról csak azért nem neveztek el még utcát, mert a moszkovita, zsidó kommunisták diktatúrája ezt nem engedte meg, de a lengyelek voltak annyira tisztességesek és bátrak, hogyha Horthynak közvetlenül nem is fejezhették ki a hálájukat, legalább áttételesen, idősebb Antall Józsefnek emléket állítva, azt is kifejezésre juttatták. A későbbiekben még be fogok mutatni néhány példát Lázár egetverő tudatlanságára.

Annak idején, Antall halála után Orbán elterjeszttette magáról, hogy Antall a halálos ágyán rábízta Magyarországot. Az elmondottak miatt ezt a propagandát hazugságnak kell minősítenem: Antall – bármennyire nem becsülöm, mégis kénytelen vagyok kimondani –  annál sokkal intelligensebb volt, hogysem egy ilyen nívón álló embernek ezt mondta volna. Bárhogy minősítsük is Antall politikai teljesítményét, egyértelmű, hogy toronymagasan állt a Lázár és Orbán által képviselt intelligencia és nemzeti tudat szintje fölött. Az a röhej, hogy Lázár ezzel a szövegével Horn Gyula nyomdokaiba lépett, aki a szlovákoktól kért bocsánatot. Azoktól a szlovákoktól, akik Hitlerrel együtt támadták meg Lengyelországot, akik egyetlen lengyel és zsidó menekültről sem gondoskodtak, akik kérés és megszállás nélkül, saját kezdeményezésből deportálták a zsidókat. Horn ezt nem tudta: nem tanították a rosztovi főiskolán. Lázár is hiába járt a hódmezővásárhelyi református gimnáziumba, mindkettő fejében egyforma a sötétség és a szovjet politikai agymosás hatására mindkettőben kialakult a pavlovi, feltételes, bocsánatkérési reflex. Ha már a lengyelekről volt szó, hadd idézzem fel a közismert lengyel-magyar mondást: „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki”, azaz „lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát”. Alkalmazva az említett két nagy emberre: Lázár és Horn két elvbarát, együtt árulják a hazát. Ezt jó, ha megjegyzik, kedves fideszes szavazók, mert ez a történelmi igazság.

Még egy lázári felismerés, amit nem tudok szó nélkül hagyni, ugyancsak a miniszterelnökség honlapjáról: „Lázár János a bizottság megalakulása után az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: a holokauszt emlékévének … a nemzeti szembenézés, a nemzeti bocsánatkérés idejének” kell lennie. Mikor kell egy nemzetnek bocsánatot kérnie? Nyilván akkor, ha a nemzet, mint kollektíva bűnös, azaz mi Lázár elvtárs szerint kollektívan bűnösök vagyunk. Lázár elvtársat, „népünk nagy bocsánatkérésre tanítóját” (a fiatalabbak kedvéért: Rákosi elvtárs volt népünk nagy tanítója) nem zavarja, hogy vele „a legteljesebb nézet- és véleményazonosságban” nyilatkozó párttársa, a már idézett Surján szerint “kollektív bűnösség alapján senkit sem lehet elítélni”. Mit jelent ez? Különböző nézeteket vallanának? Dehogyis. Csak arról van szó, hogy Surján a zsidókról, Lázár pedig rólunk beszélt. Tanulság: a zsidókat nem, de a magyarokat el szabad ítélni kollektívan. Ezt olvasva megértettem, hogy miért olyan lagymatag a fülkeforradalmi kormányunk tiltakozása a Benes dekrétumok ellen, vagy miért nem hallani a hangjukat a magyar állampolgárságot felvevő felvidéki honfitársaink védelmében: szerintük, mint most Lázár szómenéséből kiderült, mi tényleg kollektívan vagyunk bűnösek. Gyurcsány és Szanyi ezt ki is mondták. A Fidesz, szokása szerint, fal mellett hozza a tudomásunkra. Köszönjük, Fidesz! Köszönjük, Nemzeti Együttműködés Rendszere!

Visszatérve arra a Surjánra, mondott azért nekem valami nagyon ösztönzőt. Azt, hogy nálunk  még mindig „kibeszéletlen” a zsidók tömeges kiirtása. Hogy mikor válik valami „kibeszéltté”, azt ugyan nem tudtam a szavaiból megállapítani, de ha arra gondolt, hogy mindenki mondja el, ami a szívén fekszik, hát akkor Isten neki! Kezdjünk el „kibeszélni”. Ha ő ennyire tudja, hogy nekem miért kell szégyenkeznem, akkor biztosan veszi majd a fáradságot és megmagyarázza nekem, hogy „hol látom rosszul a dolgokat”. Ez a hajdani, egyetemi marxizmus szemináriumok visszatérő fordulata volt. Ha valamire a szeminárium vezető nem tudott választ adni, akkor azt mondta, hogy „elvtárs, maga rosszul látja a dolgokat”. Noha sosem kaptunk elfogadható választ, az óra végére mégis mindnyájan „megértettük a dolgokat”, mert ha nem úgy történt volna, nem sokáig folytathattuk volna a tanulmányainkat. Most szégyelljem magamat miatta? Mert Surján erre szólított fel, hiszen nem álltam ki az üldözöttek mellett, azok mellett, akik nyíltan nem fogadták el a marxista hittudományt. Mi tagadás, szégyentelenül és gyáván megalkudtam a rendszerrel. Csak az a baj, hogy ő is kb. akkor járt egyetemre, amikor én. Ahhoz, hogy elvégezze, neki is vizsgáznia kellett marxizmusból. Mondja, Surján, szégyellik magukat a gyerekei emiatt? Nem? Akkor nekem miért kéne szégyellnem magam azért, mert elődeim és honfitársaik közül nem mindenki merte vállalni a statáriális eljárást? De maga azt akarja, hogy szégyenkezzem emiatt, holott maga nemhogy a statáriális eljárást, de – hozzám és még sok tíz- és tízezrünkhöz hasonlóan – még az egyetemről való eltávolíttatást sem merte vállalni. Nem képmutatás ez, Surján? De bizony! Többszörös.

Hallottam, Surján, hogy maga kereszténydemokrata. Ebből arra következtethetnék, hogy talán keresztény is. De azért megkérdem, hogy esténként nem szokta-e elmondani a következő imát: „Köszönünk mindent az Úrnak. Hogy nem olyanná tett minket, mint más országok népeit. Mert ezek a hiúság és méltatlanság előtt hajolnak meg és olyan Istenhez imádkoznak, aki nem segít. És ne legyen az árulóknak (hitehagyóknak – a szerző) reménye és menjenek a keresztények rögtön tönkre.” Ha ezt el szokta mondani, akkor mindent értek. De nem foglalkozom tovább magával, mert ennyit sem érdemel.

Csak még egy utolsó kérdés, Surján: bocsánatot kért már maga pl. a recski raboktól, mert az apukája nem akadályozta meg az internálásukat? Bocsánatot kért már a málenyki robotra elhurcoltaktól ugyanezen okból? Ugye, hogy nem! Tehát most felszólítom magát és Lázárt is, hogy azonnal kérjenek bocsánatot, mert apukájuk nem lépett fel az igazságtalanul elhurcoltak kiszabadítására. És még azért is, mert a magyar állam bűnös volt az elhurcolásukban. Sőt, az MSZP jogelődje volt felelős érte. Bocsánatot kért ezért egyetlen MSZP-s már? Ugye, nem. Hát én követem a példájukat és nem fogok a zsidóktól bocsánatért esedezni. Sőt, tiltakozom, hogy a nevemben bárki megtegye, akit arra nem hatalmaztam fel! Mert demokrácia van. Vagy nem?

Most pedig rajta! Kezdjük meg a szembenézést és kibeszélést!

Dohán Mihály

Folytatjuk…

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó: Sorozat: Szembenézés és kibeszélés, avagy a hittől a kételyig (1.)

Sorozat: Szembenézés és kibeszélés, avagy a hittől a kételyig (2.)

Sorozat: Szembenézés és kibeszélés, avagy a hittől a kételyig (3.)

24 című bejegyzés “Sorozat: Szembenézés és kibeszélés, avagy a hittől a kételyig (4.)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Sajnálom, de értékes, ám aláírás nélküli hozzászólását elmentettem, és innen töröltem.
    Kérem Hozzászólóinkat, hogy írják alá hozzászólásaikat. Amennyiben továbbiakban ezt Ön is megteszi, visszamásolom!

    (Híradmin)

    Kedvelés

  2. Sajnálom, de értékes, ám aláírás nélküli hozzászólását elmentettem, és innen töröltem.
    Kérem Hozzászólóinkat, hogy írják alá hozzászólásaikat. Amennyiben továbbiakban ezt Ön is megteszi, visszamásolom!

    (Híradmin)

    Kedvelés

  3. Az ellenség lebecsülése egyenlő a vereséggel. A hátamon föláll a szőr, amikor azt hallom, olvasom, hogy a vezető politikusainkat ostoba, tudatlan, dilettáns stb jelzőkkel illetik. Én nem vagyok ennyire hiú ember. Mivel a saját ügyeiket felettébb jól intézik, (ami abból látszik, hogy magánvagyonban azért egyik régi, jól bevált fejes sem szűkölködik) feltételezhető, hogy nem hülye emberek. Sőt. Ami miatt az ország, a köz ügyei rosszul állnak ezek után már nem lehet más, mint a gondatlanság vagy ami még ennél is valószínűbb, az ellenséges szándék. Nyugodtan fölvállalhatná bármelyik jó tollú újságíró is ennek a kimondását, hiszen tisztában vagyok vele, hogy az én kilétemet is pontosan ismerik azok, akik nem szeretik az igazságot hallani.
    eSzeL

    Kedvelés

    1. Egyetértek az előttem szólóval.
      Az élősködőktől nem várhatjuk,hogy a gazdatest érdekeit szem előtt tartva tevékenykedjen.
      H.B.

      Kedvelés

  4. Magyar emberek soha nem bántottak zsidót és egészen biztos vagyok benne,hogy nem is fognak,mert nem szeretik bemocskolni a kezüket egy büdös zsidóval.A gyűlölet az más kérdés!—————–(kommunista eszme mögé bújva szovjet védelemmel a zsidók:Rákosi,Gerő,Péter,Biszku,Aczél…….stb. magyar népirtást végeztek )————–Az csak akkor szűnik meg ,ha a ZSIDÓSÁG BOCSÁNATOT KÉR ÉS KAP A MAGYAROKTÓL évszázadok óta tartó élősködésükre.A statisztikával nem lehet mit kezdeni!Európában nálunk van a legtöbb zsidó.Nem volna egy sem,ha nem volna szívni való vér és nem lehetne állandóan a kisajátított ÉGŐÁLDOZAT megemlékezést tartatni a magyarokkal.

    Kérem, hozzászólását írja alá, mert egyébként kénytelen vagyok törölni! Megértést várva: Híradmin!

    Kedvelés

    1. Magyar emberek soha nem bántottak zsidót és egészen biztos vagyok benne, hogy nem is fognak,mert nem szeretik bemocskolni a kezüket egy hazug zsidóval.A gyűlölet az más kérdés!……….(kommunista eszme mögé bújva szovjet védelemmel a zsidók:Rákosi,Gerő,Péter,Biszku,Aczél…….stb. magyar népirtást végeztek)…………Az csak akkor szűnik meg,ha a ZSIDÓSÁG BOCSÁNATOT KÉR ÉS KAP A MAGYAROKTÓL évszázadok óta tartó élősködésükre.A statisztikával nem lehet mit kezdeni!Európában nálunk van a legtöbb zsidó!Nem volna egy sem,ha nem volna szívni való vér és nem lehetne állandóan a kísajátított ÉGŐÁLDOZAT megemlékezést tartatni a magyarokkal.Tisztelettel:Lantos János

      Kedvelés

  5. Az emberek amire a legjobban büszkék, az a műveltségük, ami egy kölcsönkapott tudás, amit majd vissza kell adni ha eljön az ideje. Az ember attól válik emberré, hogy fogékony a tisztességre és az igazságra. Mindig lesznek olyanok akik azért kerülnek a politika közelébe, hogy egy jobb élet reményében gusztustalanul az ebből származó ismereteket, kapcsolatokat a saját hasznukra fordítsák.ugyan ide sorolhatnám az úgy nevezett népi vándor diákokat akiknek a pozitív munkáról fogalmuk sincs. Ezek a politikai pockok mindent kilopnak a nép zsebéből és fennhangon hirdetik hazafias mivoltukat. Ezen nincs mit csodálkozni, mert nem rendelkeznek azon alapvető képességekkel, melyet erénynek neveznek. Arcátlanságuknál csak a pofátlanságuk nagyobb, nem törődve sem Istennel sem emberrel. Egyetlen egy cél hajtja, minél többet és többet harácsoljon. Annyit érsz amennyid van,szlogenjük irányt mutat az arra fogékony társaiknak. Azt meg pláne nem ismeri mi az elégedettség, vagy mértékletesség. Attól,hogy más kitűzőt hord mint politikai ellenfele egyazon fészek aljból való, ugyanazon elvek hajtják. Hacsak az elmúlt 24 évet nézzük az értelmiség kiművelt része, jogászok színe java igazgatta, irányította az országot, rájövünk hogy vagy az iskola nem jó, vagy az irány.Ez a típus képtelen bármi másra, mert azon ismereteknek híján van ami a jó vezetőnek elengedhetetlen. A bűntudat keltése nem tőle származik de karöltve végzi a papsággal évszázadok óta. Létre hozva azt a hasadást amit az emberbe vág, lelki ismeret alatt. Ha megteszed azért, ha nem azért. Hiszen a földön az összes nyomorúságot az ő számlájukra lehet írni, mert születésed óta másra se törekednek, engedelmes rabszolga váljék belőled. A zsidóság elszakadása a Teremtőtől JÉZUS keresztre feszítésével kezdődött és a mai napig is tart. Az ő lelkükön szárad, de szeretnék ha mások bűnhődnének helyettük.A végeredmény politikus és papság esetén ugyan az, ha megszűnik az arany megszűnik a szolgálat. Attól a gazdasági lobbitól függenek,mely irányítja országot, világot, politikust, papságot. Ha innen nézzük rájövünk beteg mivoltukra és inkább szánalmat érzünk mint velük együtt, mert akik uralkodni akarnak a másik felett az csak beteg lehet. Ha valamit nem tudsz elérni szeretettel, erőszakkal hiába akarod.Az erőszak nem való másra mint arra, hogy elvedd a másiktól ami az övé. A nemzeteket, vallásokat emberek alkották, a határokat is ők rajzolták. Talán majd eljön az az idő amikor rájövünk, hogy mindenki szolgálni van a világon, és egyenlő részei vagyunk a létezésnek. üdvözlettel:tóh ferenc

    Kedvelés

    1. …arcátlanságuknál csak a kapzsiságuk nagyobb… (arcátlanság= pofátlanság) ! A többivel 100%-ban egyezek, Szaniszló Ferenc nem írhatta volna meg jobban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      délvidéki

      Kedvelés

    2. Csatlakozom az előttem szólóhoz – az írása nagyon jó bemutatása a zsidó mentalitásnak.
      A zsidó politika nem országvezetésről,hanem országkifosztásról szól.
      H.B.
      „A genetikailag azonos emberek genetikailag azonosan gondolkoznak, éreznek és ítélnek.Ezért nagyon fontos, hogy egy népcsoport vagy nemzet képviselői ugyanabból a fajból kerüljenek ki, mert különben annak a népcsoportnak vagy fajnak nem lesz hiteles vezetése, és ennek hiányában halálraitéli saját magát!”

      Kedvelés

  6. Remek!
    Különösen tetszett : Lázár, a tanulatlan suttyó!
    Nagyon kifejező.
    S hány és hány ilyen lázár van! Ha még kiegészítjük azzal, hogy minden erőszakos kormányzat, hatalom számára “a gondolkodás nemzetbiztonsági kockázatot jelent”…
    Sok itt a baj… meg a feladat…
    A Telekiek

    Kedvelés

  7. Adjon az Isten!

    F., év február 27-én 13:35-kor írtam Lázár Jánosnak, Magyaroroszág Gyarmat egyik helytartó Quislingjének.
    Inrter alia a következőket:

    &quot
    Önök egyre jobban gyakorolják a kettős mércét (holott erre nem kaptak felhatalmazást), mélyítve a szakadékot magyar és magyar között, másodosztályú államéolgárként kezelve a hazai többséget.Mélyen lapiulnak, midőn az olyan moral insanityk mint Andreas Schiff, Imre Kertész, Ákos Kertész, Péter Eszterházy, Elie Wiesel, Palu Lendvai folyamatosan fröcsögnek a Magyar Nemzet ellen, Dánie Péter úgy használja a rendőrséget mint más a sárkeféjét :Mindezek láttán-halltán én érezzek bűntudatot?
    A fenti említett fehérjehalmazok mikor kérnek bocsánatot a magyaroktól?
    &quot

    Mindezek tetejébe a Nemzeti Együtt(nem)müködés Kormánya egy újabb fegyvert állít csatarendbe a magyarok ellen, ez pedig a cigányság. Ez egy ketyegő bomba, EGY BIOLOGIAI FEGYVER. Én azon csodálkozom, hogy még nem robbantottak ki egy polgárháborút.
    Reméljük, hogy minekünk – nemzetben gondolkodóknak – megmarad a a józan eszünk, hogy ennek elejté vegyük. Nézzük csak meg, mi van kialakulóban Franciaorszgágban! Ha lebontják a schengeni határokat, megindulhat a bolgár és román eredetű “norvég cserediákok” inváziója.,
    Szebb magyar jövőt!
    Loviaguin Alexander

    Kedvelés

  8. Tisztelt Dohán Úr!
    Bár az Illyés idézet nagyon nem tetszik, alapos tanulmánya aktualitása megkérdőjelezhetetlen. De tetszik vagy nem, bűnös nép vagyunk! Egyetemlegesen tartozunk a jövőnek, az utókornak a több mint ezer éves állam, Árpád vezér, István király hagyatékának eltékozlásáért. a nemzet szabadságáért, függetlenségéért mindenüket feláldozó nagyjaink cserben hagyásáért. Bűnösök vagyunk Tiszaeszlárért, az első világháborúban való részvételért, a patkányok forradalma miatt,
    a trianoni országvesztésért, a második világégésbe való értelmetlen
    belépésért, az 1956-sok cserbenhagyásáért, az 1989 rendszerváltás elmaradásáért. Egyetemlegesen bűnösök vagyunk, mert ahogy ük és dédapáink képtelenek voltak magyar vezért emelni a pajzsra, úgy szüleink és mi, kortársainkkal egyetemlegesen sem tudtuk ezt véghez vinni. A keresztényi megbocsátás aljas dogmájának mételye mérgezi ezer éve lelkünket, ezért nem számoltak le utolsó szálig eleink az országra, a nemzetre törőkkel az árulókkal és gyávák voltak ehhez szüleink és vagyunk mi is! Ahogy Jókai írja, a legnagyobb hiba az első elnézése! Őseink hibája hatványozottan száll az utókorra, ezért van a nyakunkon már lassan hatszáz éve idegen. Amíg a nemzet nem tud szembenézni önmagával, tisztába tenni a múltját és nem tud felnőni elődeihez, képtelen lesz visszaszerezni önbecsülését, hetente rúgnak bele, mint a döglött oroszlánba! Ma már ott tartunk, hogy bocsánatot kéretnek velünk hogy még mindig létezünk. Nem volt még elég?

    tétlény

    Kedvelés

    1. Egyet nem olvastam ki az egyébként kitűnő írásból: hol a megoldás? Mondja meg már egy nagyokos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      délvidéki

      Kedvelés

    2. „De tetszik vagy nem, bűnös nép vagyunk!”

      Bizony, ha az alábbiaknak, csak a töredéke is igaz, márpedig miért ne lenne igaz? Az ellenünk folyó ármánykodás a legnagyobb bizonyíték az igazságra. Tehát, pusztulnunk kell.

      Sikerkönyv az USA-ban, hárommillió példányban: “Attila, hun király uralkodásának a titka”

      „Odaát kötelező tankönyv a katonatiszteknek és a közgazdasági hallgatóknak. Megjelent az U.S. News-nak egy különszáma a világ tíz legnagyobb uralkodójáról: az időszámítás utáni századokból csak Nagy Károly és Attila szerepel.”

      Sárospataki könyvtár, négyszázhatvan éves tankönyvek:

      „361-ben, mint hunok, 568-ban, mint avarok és 895. május 10-én, mint Árpád népe. Akikhez 1235-ben hozzáköltöznek a jászok, 1243-ban és `46-ban a kis és nagykunok. A magyarságot a hunoktól a kunokig számítjuk. Ebből ki szokták emelni Árpád népének a vonulását és a vonulási területét. Ez a magyar őstörténet. A hunoktól a kunokig ez a népesség belső Ázsiából hozta magával kultúráját, nyelvét.

      JÉZUSHITŰ ATILLA: Badiny Jós Ferenc

      oiproks

      Kedvelés

    1. Kedves tétlény!
      A megoldás biztos, hogy nem, de a megoldás végrehajtása a „délvidéki”-ek, és a hozzánk hasonló embermilliók feladata. Mindössze egy „nagyokos” felhívására várunk…
      oiproks

      Kedvelés

  9. Kedves oiproks!
    A baj forrása, hogy elhitették a néppel a nagyokos legendáját. Viszont a vezérséghez eléd a veleszületett bölcsesség. Gondoljon bele, hány vezérünket áldoztuk fel az értetlenség, a kishitűség oltárán? Dózsa Györgytől II.Rákóczi Ferencig, Prohászka Ottokárig stb? És még mindig várunk, mert valaki mindig közbeszól, ő sem az igazi! Ezért írtam, hogy bűnös nép vagyunk, meg ráadásul már lusták és gyávák, mert még gondolkodni sincs bátorságunk, csak várjuk a jóidőt!

    tétlény

    Kedvelés

    1. Kedves tétlény!
      Hazánkban, és számos nemzetállamban a kútmérgezők olyan tökélyre fejlesztették a bomlasztást, hogy képesek bármely jóhiszemű, hazafias „nagyokost” ellehetetleníteni. Ezért vallom én azt, hogy csak spontán össznépi, (összeurópai) lázadással lehet a népnyúzóktól megszabadulni, és csak utána lehet alkalmas vezetőket választani. Jómagam, délvidéki ovtársunk sok felkiáltó jelet tartalmazó írásából azt a következtetést vontam le, hogy az Ő keze nem fog megremegni, ha eljön az idő…

      Ma már sajnos a politika olyan, mint a koszos ablak: mindegy melyik oldalon állunk, a piszok mindég a másik oldalon van.

      oiproks

      Kedvelés

    2. Tisztelt Tétlény!
      Nagyon sajnálom Önt, hogy ennyire elkeseredett és ennyire sötéten látja népe történelmét. És – szerintem – igaztalanul vádolja azt.

      Kérem, mondja meg, mely nép, mely lelkület a példa az Ön számára!
      Sajnálattal:
      A Telekiek….

      Kedvelés

  10. Hála ISTEN, nem nagy okosokra van szükség mert abból nálunk nem kevés van. A politikai köpönyeg forgatók elégedetlensége kihat mindenre, de az eszével mindegyik meg van elégedve,s úgy gondolja ebből másnak is adhat, ezért osztogatja mind azt ami eszébe jut.Sajnos ma Magyarországon a politikai palettán egyetlen alkalmas ember sincs aki rendelkezne azon képességekkel ,ami egy jó vezetőnek elengedhetetlen. Ahhoz, hogy az ország miniszterelnöke lehessen, alapvetően hatalom éhség, kapzsiság, mohóság a vezér gondolata, mert miért vágyik valaki miniszterelnöknek, ha nem azért ,hogy a benne lévő uralkodási vágy kibontakozhasson. De miért akar valaki a másikon uralkodni? A természetben erre csak egyetlen élőlény képes, “az ember”.Sem az iskola sem a környezete nem nem készített fel arra, hogy vezetővé váljék.A politikusnak filozofálni kellene, a filozófusnak politizálni. Csak a filozófus rendelkezik ehhez való tudással, és bölcsességgel.A hozzá tartozó erény lehetetlenné teszi,hogy bármiféle ellenszolgáltatás fejében letérjen az igazság útjáról,vagy bárkiknek a bábjátéka legyen.Szolgálni van Ő is, de nem rabszolgákat akar maga körül. A tudásáért választották, és nem azért, hogy oligarchák érdekeit kiszolgálja.Minisztereit az abban jártas legjobbikaiból választja, minden szakterületen.Csak is saját népének boldogulása vezérli, idegen érdekek teljes mellőzésével.Ezen felsoroltak közül, bármelyik idegen tőle, nemhogy vezető nem lehet, de azt sem érdemli meg,hogy egy közösség tagja legyen.Most nem beszélek azokról a politikusokról kik a nép rokonszenvét 10%-ért megveszik. Csak egyetlen dolog számít az életben, tudtál e másoknak jót tenni. A többi csak beszéd. tisztelettel:toth ferenc

    Kedvelés

  11. Már a végét járja a zsidó hegemónia Usraellel együtt hanyatlik.
    Nem tudnak újat kitalálni a pénzszerzéshez csak a régi nótát fújják.
    Magyar kormányt kell megbízni az ország vezetésével ha azt akarjuk,hogy véget érjen a holozsarolás.

    H.B.

    Kedvelés

    1. A tisztánlátás végett célszerű megoldás lenne, hiszen mind a két oldalról csak maszatolnak.
      oiproks

      Kedvelés

Hozzászólások lezárva.