Éhségmenet indul a Parlamenthez – képek a borsodi nyomorról – NIF kiegészítéssel

szénbányászat

Előzetes:

Kis versike az ötvenes évekből.

“Oh, maga fázik? Hideg a szobája?
Majd befűt az ÁVO, csak járjon a pofája!”

Ma pedig befűtöttek nekünk az EU-ban és a cionista pénzvilágban, mert járt a pofánk!

Így a versike az alábbiak szerint módosult:

“Oh, maga fázik? Hideg a szobája?
Majd befűt az BANK, csak járjon a pofája!”

A hír:

Hétfőn reggel kilenc órakor indulnak Miskolcról Budapestre azok a tüntetők, akik éhségmenetükkel akarják felhívni a kormány figyelmét a borsodi térség tarthatatlan helyzetére. Az akciót egy diósgyőri munkanélküli olvasztár, Tóth Imre Miklós indította el, polgármesterek is csatlakoztak hozzá…

kilátástalanság miatt indulnak gyalog Budapestre Borsodból tiltakozók. Amikor három héttel ezelőtt Tóth Imre Miklós egyik barátja – aki korábban lakáshitelt vett fel, majd munkanélküli lett és így mindenét elveszítette – öngyilkos lett, a munkanélküli olvasztár elhatározta, hogy a térség egyre reménytelenebb helyzetét tudatni kell az országgyűlési képviselőkkel és a kormány tagjaival is.

A „Munkát, kenyeret” jelszó alatt induló gyalogos tiltakozómenet szerinte csak első lépése a figyelemfelhívásnak, mert a „félelemben tartott emberek sok mindenre képesek”. Az ötletgazda szerint ők így értékelik majd Orbán Viktor elmúlt egy évét, akitől a választási kampányban Miskolcon tett ígéreteit, a munkahelyeket, a szociális biztonságot akarják számon kérni. Terveik szerint a tavaszi ülésszak első napjára érnek a Parlament elé, hogy találkozhassanak azokkal a képviselőikkel, akiknek többségét a választások óta csak televízióban látták.

Az edelényi Komjáthi Imre a Facebookon szervez rá az eseményre. Kérdésünkre elmondta, hogy a beköszöntött kemény téli hideg ellenére 15-20 fő biztosan végiggyalogolja a teljes távot, míg a többi csatlakozó egy-egy szakaszt teljesít majd. Abban bíznak, máshol is átérzik a borsodiak elkeseredését és az országház előtt nagy tömeg hallatja majd a hangját a kormány intézkedéseivel szemben.

Komjáthi Imre szerint az új Munka törvénykönyvével a dolgozók kiszolgáltatottsága a „száz évvel ezelőtti szintre süllyedt”, remény sincs az elhelyezkedésre. Borsodban a bányászfalvak tönkrementek, a családoknak már tüzelőre sem futja. „Ha nem lesz változás, beledöglünk” – fogalmazott a vegyipari dolgozó.

Három polgármester is csatlakozott az éhségmenethez, ezek egyike Alsógagy község első embere. Takács László szerint jelezni kell az Orbán-kormánynak a változtatási igényeket, mert 22 ezer forint segélyből vagy a hatórás közmunkaprogramból nem lehet megélni. „Meg kell előzni a nagyobb tragédiát addig, amíg nem késő. Ne öljék meg újabb adókkal az embereket és a vállalkozókat, mert Abaújban már így is van olyan település, ahol minden munkaképes ember segélyezett. Ez pedig nem vezet sehová” – jelentette ki.

A polgármestert számos szervezet és magánszemély biztosította támogatásáról és már sikerült megszervezniük a napi pihenőhelyeket és az ellátást a kijelölt útvonalon, a 3-as számú főút melletti településeken.

Szerző: Kovács István, Miskolc

Képgaléria: (Fotók: Stiller Ákos)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Forrás: Hvg.hu

NIF kiegészítés:

Nem lep meg, hogy borsodi szocialisták támogatják (forrás: MTI – FIDESZ, Miskolc), sőt szerintünk ők is kezdeményezték, az „éhségmenetet”. Vigyázzunk, mert ezek az aljas gazemberek nem elég, hogy tönkretették az országot, s ők a legfőbb okai, hogy itt tartunk, még most cukkolják és lázítják az embereket, mint ha ők vétlenek lennének. Nem értem, Orbánék miért nem szerveztek ilyen akciókat? Hiába a bolsiknak bőven volt idejük kidolgozni, hogy hogyan kell lázítani a népet. Mesterien értenek a zűrzavar keltéséhez, az ellenséges hangulat, a lázítás növeléséhez. S teszik mindezt olyan ártatlan képpel, mint a ma született bárány. Éppen ezért halálos ellenségeink kellenek, hogy legyenek, mert mindenre elszánt, a hatalom megszerzéséért gátlástalan és kíméletlen bűnözők, akiket ki kell irtani a társadalomból. Ha nem csapunk le rájuk a törvény vasszigorával és nem kérjük számon az elkövetett bűneiket, azzal saját halálos ítéletünket írjuk alá! Ha ezt a kormány nem veszi véresen komolyan, azzal népünket ítéli halálra! ITT AZ IDEJE, HOGY BETILTSÁK A BALOLDALI ÉS LIBERÁLIS PÁRTOKAT! Nem kell vele törődni, hogy mit visítozik a világ, hiszen ez a hazánk megmentését szolgálja! Vagy ők, vagy mi. Ez most már élet-halál kérdés! Amíg ezek szabadon garázdálkodhatnak, Magyarország életveszélyes fenyegetettségben él! (NIF)

Nemzeti InternetFigyelő

11 című bejegyzés “Éhségmenet indul a Parlamenthez – képek a borsodi nyomorról – NIF kiegészítéssel” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Tisztelt NIF/Híradmin! Én minden olyan írásra egyre jobban meglepődöm, amiben az emeszpét és a fideszt külön csoportként láttatja az író! Ha a baloldali és a liberális pártokat kiebrudalnánk a parlamentből, talán a JOBBIK frakció maradna csak bent, de lehet, hogy nem teljes létszámban. Figyelve a tévé adásait, már zajlik a választási kampány, mát tolják a baloldalt előre, mert ismét ők következnek. Olyan ez, mint amikor két jó testvér osztozik valamin. Hol egyik, hol másik szerepel, attól függően, hogy az adott helyzet melyikük tevékenységét követeli annak érdekében, hogy kettejük közös célját közösen elérjék.
    A menetelőknek kitartást, erőt és egészséget kívánok, de sikerrel nem fognak járni. Ezt a kormányt is csak a szavak erejéig hatja meg a menet üzenetétől, de már most azon dolgoznak, hogy ha kiürül a megye kit hová telepítenek be.

    Kedvelés

  2. “Herzl Tivadar ezt még úgy fejezte ki a Zsidó Állam c. könyvében: “…ha süllyedünk, a forradalmi proletáriátus élcsapatává válunk, ha emelkedünk, velünk emelkedik a ‘pénztárca’ szörnyű hatalma.” ”
    http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Ket%20torzs/Ket%20torzs-het%20torzs.htm

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Herzl_Tivadar

    Akkor most “emelkedunk” vagy “sullyedunk” ?–termeszetesen cion-szervezesben.

    Kedvelés

  3. Eddig találgattam, de már tudom: Ezt szervezték Gyurcsányék a 3 napos miskolci “családlátogatásokon”.

    Kedvelés

    1. “Ezt szervezték Gyurcsányék a 3 napos miskolci “családlátogatásokon” Ez bizony nem lehetetlen.
      Gyurcsany F. es a mogotte allok “trukkok szazait”bedobva, a “sullyedok melle” allnak.
      A kormanypart viszont maskepp latja:
      http://jovonk.info/2012/02/05/varga-mihaly-nem-sullyedunk-emelkedunk
      Ebben is lehet “valami”.Az izraeli es egyeb zsido befektetok ott allnak a kormany mogott:

      Mi,a (az altaluk) kifosztott,megrabolt milliok,meg egy jot LIBIKOKAZUNK.
      A problema csak az,a szeditesunk (szedulesunk) ellenere mar kezdunk latni es gondolkodni IS.Meg egy kis ehezes,meg egy kis kilakoltatas,munkahelyelvesztes,EH BER,….aztan jon a “forradalmi elcsapat” …vagy valami mas…IMF?

      Kedvelés

  4. Sajnos nem ennyire egyszerű a képlet, hogy az aljas baloldal éhséglázadást szít!
    A tragikus igazság, hogy röpke 23 év alatt a rendszerváltásnak nevezett izé óta Magyarország teljes iparát, gépgyártását, mezőgazdaságát, feldolgozó iparát, oktatását, orvosi ellátórendszerét, hadseregét a kormánynak nevezett hazaáruló hordák szétverték, tönkretették, elherdálták, idegen kézre juttatták – mára, 2012-re pedig már ott tartunk, hogy Magyarország szuverenitását adják fel – most épp a “nemzeti” kormány…
    Magyarországból – a valamikori 3 millió koldus országából, a 4 millió koldus országa lett. De az 17 milliós összlakosságból volt 3 millió koldus, most pedig alig 10 millióból 4.
    A baj az, hogy a hazaáruló “kormányok” a nép kijátszására, elaltatására, átverésére használják ki az ilyen ocsmány éhségmeneteket – mintha törődnének a nemzettel. Pedig ezeket semmi nem érdekli kilóra megvették, megzsarolták idegen hatalmak, azok programját hajtják végre. A “gazdasági forradalom” nevű népaltató is csupán a forint bedöntését és a külföldi “finanszírozók” nagyobb hasznát szolgálta. Annyira nem nézem hülyének Orbánt és díszes kormányát, hogy ne tudnák: sereg nélkül nincs háború. Orbán mögött nincs ipar, mezőgazdaság, semmi. A mezőgazdaság koporsójába ő maga verte bele az utolsó szeget Torgyán társával. Bizony Magyarországon az elmúlt 23 év alatt egyetlen dolog nőtt töretlenül: a nyomor!
    Az évszázadok alatt felhalmozott nemzeti kincseket, értékeket, gyártási tapasztalatot, piacot, mndent, mindent 23 év alatt elpusztították “kormányaink”! Egyik “kormány ugyanannyira bűnös, mint a másik. Egy olyan kormányra van itt szükség, amelyik felül tud kerekedni a helyzeten, kiutat tud mutatni az egyre gyorsuló süllyedésből. Nem csalókra van szükség, mint Orbán, gyurcsány és a többi önjelölt – vagy inkább idegen hatalmak által jelölt – országpusztító. Ez a véleményem!

    Kedvelés

  5. Tragikus, de még tragikusabb az, hogy egy olyan párt emberei szervezik, akik tönkretették az országot.
    Nem lenne jobb, ha nem Irán menellett tüntetnének, hanem ezek a szerencsétlen emberek mellett?

    Kedvelés

  6. Tisztelettel az olvasoknak,es a *birkaknak*!
    –Munkat–kenyeret– gyalogmenet indul a cion parlament fele.Kik allnak a hatterben?Most volt az egyik gazember Miskolcon(Gyurcsany),a masik gazember valahol mashonnan mosolygott(OrRban).A szomoru az,hogy a csipasszemu birka szavazo erre meg nemjott ra–20-ev utan sem.Holnap majd a Kallus neni indul tuntetesre,mert elloptak a csirkejet.A masik nap meg Tatabanyarol egy magat *Koturul*neven nevezo az OrRban hatuljaban nyelvelo egyen szervez menetet.Pfff.

    Kedvelés

  7. A NIF-vélemény után újat nem akarok írni, mivel a NIF által jegyzett sorokkal teljes mértékben egyetértek.
    Re Nagy Péter: Kedves Péter! Soraid olvastán eszembe jut, hogy van nekünk egy GYOSZ-unk (Gyáriparosok Szövetsége) vajjon miféle gyáraink vannak? Tudtommal a hazugsággyárosok nem tagji e nemes szervezetnek.

    Kedvelés

  8. Ezeknek a hőzöngésük “munkát kenyeret” és mocskos énekük szívre tett kézzel: Isten áld meg a …..valamint mikor az internacionálét énekelték azzal a boszorkánynő Lendvaival,mind mind egy egy rosszul sikerült szini előadás a birka népnek!

    Szabó József
    http://www.hitvallasom.hu

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.