Alföldi igazán aljas húzása – Roberta szemetet alkotott az István a királyból

Sajnos nem tudom ki írta az alábbi cikket. Nem is igazán tetszik a trágársága (nekünk sem – szerk.), de legalább őszinte. Létezik számára is egy értékrend, amely jelentősen különbözik az enyémtől, de abban nem kapott helyet a trágárság mellett a szemét. Mert Alföldi Roberta nem azért alkotott szemetet az “István a Király” című rockoperából, mert hiúsága vezérelte, hiszen akkor jópofán rondít bele, hogy legalább a saját színvonalán vegetálók rajongjanak érte. Ő azonban – mint a kiszolgáló személyzet tagja – végrehajtotta a parancsot és ledarálta a narancsot.

Azt a darabot ugyanis, amelynek eddig is a megosztás és a szembeállítás volt az alapgondolata, csak sokan nem ismerték eddig fel, most már nyíltan és világosan magyarellenessé tette. Az álságos és baloldali nemzetiszocialisták ősi környezetben való megjelenítésével riogatja a népet, a már teljes agymosás alá vett közönséget! Szerintem más nemzeti darabokat kellene bemutatni, hogy ne csak a kopánnyos ellenzékiség virágozzon, hanem a magyar kultúra őszinte híveinek jusson itt hely!!

Bene Gábor S.

Alföldi igazán aljas húzása

Nem hittem, hogy ez a megnyomorodott lelkű Mephisto ki tud hozni a sodromból. És mégis ez történt. Menyhárt doktor, aki pedig a legkevésbé sem prűd alak, és még véletlenül sem lehet felbosszantani holmi perverz, öncélú kereszténygyalázással, mi több a rossz nyelvek szerint látták már Menyhártot Dedinkyben, amint egy titokzatos hétvégi ház hálószobájában Mater Dolorosáról fejtette le az apácaruhát, szóval Menyhárt az augusztus 18-i éjszakában átkozódva hagyta el a Szegedi Dóm környékét, majd verte bőszen a kormányt a város határáig.
De nem is itt kezdem. Még a délutáni verőfényben, a szegedi Széchenyi tér nagy platánfái alatt egy magába roskadt balfaszt láttunk végigsétálni. Szörényi Levente volt az. Lehet, akkor döbbent rá, hogy agg korára teljesen hülyét csináltak belőle. És lehet, azóta is kissé összeszorul a gyomra a Rosta Mária név hallatán.
Nyilvánvaló, hogy nem azért adták Alföldi Róbertnek az István a király évfordulós előadását, hogy egy olyan kis kedves, “minden a helyén” musicalt produkáljon a közönségnek. Mit mondjak, azon sem lepődtem meg, hogy István, akarom mondani Orbán egy náci maffiózó rohadék, aki háta mögött egy SS-tisztre emlékeztető, Németországból küldött kápóval karöltve nyomja le az egész rockoperát. És a legkevésbé sem lepődtünk meg, hogy a keresztény hittérítőket mindvégig napszemüveges maffiózók és kommandósok védelmezik, a vörösen világító keresztek fegyverré válnak, s azzal szúrják, kínozzák halálra a szerencsétlen népet. Mondom, eddig basic Alföldi, láttam én már tőle perverz, de nagyon jó darabokat (pl. Sade márki) és nagyon-nagyon szart (mondjuk a sok közül A park). Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a népszabis színházi fődíva, Csáki Judit és a kultúrkampfos krav maga sportklubja hogyan fogja kimagyarázni ezt a triplaszart, de annyira azért nem érdekel. Aki megvette a jegyet (én is), megérdemli.
Ugyanis Alföldi István a királya első sorban szar. Ez a torz énképű, bizonyítási kényszeres, identitászavaros barom ugyanis annyira rászűkült a monumentális képre, amint a rohadék szerzetesek az SS tisztek és kéksisakos békefenntartók oltalmában halálra terrorizálják a népet, hogy közben szétesett az egész történet. Csáki Juditkám, hazugságvizsgáló gépre kötve mondd ki kérlek, hogy “az első felvonás nézhető”. Nem, nem nézhető. Nem sikerült felépíteni a kifordított karaktereket. István egy szürke senki, akit a játszótéren a csúnya keresztény gecik védelmeznek és alig különbözik a másik hőzöngő szürke senkitől, Koppánytól, akit Stohl buci alakít, és (bár karakterszínészként Stohl kitűnő) ez a Koppány végül is egy ugyanolyan kisvárosi keményfiú/zsaru lett, mint amilyen Buci az összes többi szerepében. Magyarul nincsenek karakterek. Csak egy összemosódott katyvasz. Egy, az előadásra becsöppent, az alapsztorit nem ismerő külföldi annyit szűrhet le belőle, hogy két szürke csávó hőzöng a grundon, és minden keresztény geci. És mivel megtörtént a döntés, hogy itt bizony a színészek fognak énekelni, ezért ez az oldala is csalódás a darabnak. Hamis, kisiklott, erőtlen hangok, bár minden elismerésem a színészeknek, hogy elvállalták a nagy feladatot és megpróbálták kiénekelni. Blaskó Péter (Géza/krónikás) énekhangja például elmondhatatlanul cukor. Ő egyébként azon kevesek közé tartozik, aki csodálatosan játszott.
Szóval az egész első felvonás egy zavaros, unalmas agyrém. És mivel Alföldi végig ragaszkodott az erőltetett, aktualitásokat megragadni akaró látomásához, hogy Orbán, akarom mondani István egy olyan alak, aki pökhendien lenézi a népet, ezért az első felvonás szinte összes kulcsjelenete a következő felállásban látható: a náci Istvánorbán fent a színpadot keretbe foglaló rozsdás, kereszt nélküli Szent Korona vastraverz emeletén, a zenekar mellé szorulva pezsgőzik/játssza az agyát, miközben lent a hülye nép nyomul. Emiatt a hatalmas színpad hosszú tíz percekre üres marad. Ide illeszkedik az egyik legelszomorítóbb jelenet is, amikor a fideszes genyó Istvánék szintén fent tobzódnak és lent, a megint csak bénán tök üres színpadon Trabanttal megérkezik két béna orbánhívő faszkalap, és idétlen pirosfehérzöld zászlókat lobogtatva (mint általában az orbánhívő hülyék) elénekli az eredeti Istvánban nagyon hatásos múltba révedős dalt, mire Sarolt, az SS-ek mögül kilépve rájuk ordít, hogy nem kell “az ártalmas emlékezés”. A két bohóc Nagy Feró és Varga Miklós. Minden tiszteletem Vikidál Gyulának, hogy nemet mondott ugyanerre.
És miután végigkínlódtuk a szétesett, hamiskás, béna első részt, jöhet végre a vérgőzös rohadék klerikálisok tobzódása. De itt álljunk meg egy pillanatra (Csáki figyelj!): aki képes egy ilyen félresikerült, unalmas, kínosan rossz első felvonást kiadni a kezéből, az NEM NAGY MŰVÉSZ! HANEM EGY FÉLTEHETSÉGŰ SENKI, aki néhány ún. tabudöntögető geggel felkurválkodta magát a mainstream színházba. De, elérkezünk a második felvonáshoz. Itt már Alföldi elemében volt, fröccsen a vér, minden pap gyilkológép, ropognak a náci sorozatlövések. A végén a rendszerváltáskor a Népstadionban oly boldogan énekelt “Felkelt a napunk, István a mi urunk”nótát a megalázott, megkínzott nép géppuskacsövek fenyegetésében, István geci vigyorától verve, rettegve és feltett kézzel énekli el. Miközben Asztrik, a főpap gúnyosan röhögve megkoronázza Istvánt.
Mondom, Alfölditől nem vártam mást. Az mondjuk már pikánsabb, hogy a szoci Botka László szegedi polgármester ezzel a szar gyalázkodással ünnepli meg (a Szegedi Dóm előtt!) Szent István királyt és az államalapítást, és a hülye, szürke egér helyi fideszesek még asszisztálnak is ehhez, sőt még 30 misi közpénzzel is megdobják a produkciót, de ez legyen az ő bajuk.
A VÉGE A LÉNYEG: Miközben a keresztény orbánnáciterroristák által befenyített véres, koszos népet ketrechálóval a Szent Korona vastraverzébe zárják, amiből a színészek a ketrecet rángatva hiába próbálnak kitörni, EZ AZ ALJAS, ÉRDEMTELEN RIPACS eljátszatja a zenekarral a HIMNUSZT! A sok ezer birka pedig feláll a nézőtéren és a Szent Korona börtönébe zárt, a keresztény fasiszták által leigázott pöcs Magyarország ideája előtt tisztelegve és hajbókolva TELI TOROKBÓL ÉNEKEL.
Kedves Olvasó, aki kíváncsiságból hozzám hasonlóan megvetted az Alföldi-beutalót! Nagyon kérlek, ne dőlj be ennek a szemét trükknek és a végén MARADJ ÜLVE, mint Menyhárt tette!
Nemzeti InternetFigyelő

23 című bejegyzés “Alföldi igazán aljas húzása – Roberta szemetet alkotott az István a királyból” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nem láttam egészében a szóban forgó előadást így arról nem ildomos véleményt alkotnom. Az ‘Alföldi jelenséget azonban ismerem. Előre bocsátom :Nem magyar sajátosság ez a fajta ‘művészi botrány keltés.A feltűnési láz , az egyéni ízlés egyfajta megnyilvánulása amit a ” szakma ” amikor bajba kerül ,mentségként, meghökkentés, polgárpukkasztásként szokott aposztrofálni.

    Lényegében azonban ez az igénytelen alkotási mód ,a könnyebb utat jelenti a pordukálás világban. Meg merem kockáztatni, hogy sok esetben a tehetség hiánya , a restség akaratgyengeség nyilvánul meg,amit a aztán a haveri kritika, média befolyását felhasználva , védelmébe vesz s művészi alkotásként , köszönt ,lelkendezik ; ily módon befolyásolva a gyengén kvalifikáltakat ,mihez aztán válogatás nélkül csatlakozhatnak a sznobok a sértetek , mellőzött alkotni vágyók ,s a különféle beteges lelkű egyének .S itt rögtön le kell szögezni, hogy ezt az ideát és a hozzá tartozókat , annak művelőit tudomásul kell venni. El kell fogadni, hogy az efféle alkotásokra , körükben van igény! Egyedüli kérdés az, hogy ezt a ” művészetet ” rá szabad- e erőltetni az egészséges többségre ?

    Nem kívánok ellen példákat hozni a hazai és az európai irodalomból,festészetből, szobrászatból, ami a művészet bölcsője s etikát morált adott a kulturált világnak. Nem is akarok valamiféle mértéket állítani,mivel az esztétikai igény bennünk él.Ezt sajátítottuk el családunkban. társadalmunkban évek , évtizedek, évszázadok során. Ennek az igénynek szellemében élünk, alkotunk nap mint nap.Ez által működik a mindennapi életünk. Elég egy pillantást vetni környezetünkre, forma és ízlés világunkra. A többség nem vágyódik nyolc szögletű kenyeret fogyasztani.Nem kíván egész testet befedő, nyakig érő csizmát viselni és hason fekve se kíván a többség buszon utazni, noha technikailag megoldható. Ugyan ez a fajta praktikum fogalmazódik meg a viselkedés kultúrában is.Az egymás üdvözlésének, megszólításának is léteznek jól bevált hagyományai, amit persze föl lehet rúgni. De jobb lesz- e ettől a világ ? Mindez — szerintem–igény kérdése.

    Akikből ez az igény hiányzik azokkal nincs miről vitatkozni. Mint ahogy egy született vaknak nem lehet elmesélni a színeket, süketnek sem a hangok ,a zene élményét. Valahogy így vagyok ezekkel a liberális “művészekkel ” is. Elfogadom őket, hogy vannak, alkotnak a maguk igénye szerint. Csupán azt nehezményezem, hogy rám akarják erőltetni a maguk ízlésvilágát, ideáját.

    Idáig talán el is lehet jutni a viták során, de itt szokta be tenni szőrös lábát a politika. A hagyományok, a jó erkölcs felszámolása már érdekek, a pénz birodalmába tartozik.

    Barkuti Jenő

    Kedvelés

  2. Ez az alföldi pontosan az idióta zsidó hatását kelti. Neki ez a kötelessége, hiszen csecsszopó kora óta döngölték belé a gyűlöletet , a pimasz szemtelenséget, élősködést és heccelődést – mások (nem-zsidók) rovására. (Lásd: talmud)
    Ha azok szempontjából vizsgáljuk, akik könyvet adtak ki arról, hogyan kell a gójokat megölni, akik ovodákban majmot keresztre feszítve szitkozzák Jézust, akiknél a nemi aktus három éven alulival nem is számít és a három éves és egy napos gyerekkel elfogadható – akár “művészetnek” is mondhatjuk. De ne feledjük ezek azok, akik között a Jews Cronicle szerint is sokkal gyakoribb az idiotizmus mint a más népeknél.

    Senki sem képes az ő idiotizmusát hatásosabban megmutatni, mint ahogy azt ő – tetteivel kinyilvánította.

    Az viszont a mi szégyenünk és hibánk, hogy ilyen parazita férgeket hagyunk közénk befurakodni és hagyjuk, hogy “idiótaművészettel” etessenek bennünket…

    Lőrincz László György, Felvidék

    Kedvelés

    1. Tisztelt Fasiszta Lőrinc Úr!
      Csak gratulálni tudok az ostoba, tuskó rosszul értelmezett nacionalizmusához. Mit szólna ahhoz, ha a gyermekét egy kocsmai verekedésben azért vernék szarrá, mert a szemfoga kissé ferde és vámpírnak aposztrofálják, amely ugye potenciális veszélyforrás minden más melegvérű élőlényre. Nem minden kérdést kell zsidózásba fordítani. Beszélgessünk inkább az Ön édesanyjáról. Erre nevelte magát?

      Laura

      Kedvelés

  3. Jellemzö ez a hangnem az Alföldi ellentáborra, mást nem tud csak ocsmány hangon szitkozodni. Én az ilyenektöl határodom el. Láttam az elöadást nagyon tetszett,modern volt és mondanivaloja volt a jelenkornak is.Egy jó rendezö Csehovot és Shakespearét is leporol és azt hozza ki belöle ami a mának szol,mert a nagy irok a mindenkori mának szolnak,ha nem akkor nem nagy irok.Márpedig az István Koppány ellentét nagyon is a mai magyaroknak szol,csak kell hozzá szem és fül meglátni és meghallani.

    Kuhn Julianna

    Kedvelés

    1. Kedves Julianna !
      Való igaz vannak örök érvényű alkotások amelyekben mindig felfedezhető az emberi természetből adódó sajátosság : féltés, szertett,szerelem , becsület, jóság , gonoszság és a konfliktus , érdekek szövevénye ,ami végig kíséri az emberiséget. Ezekről az az érzelmekről értékekről szóló darabokat bármikor le lehet porolni és át lehet ültetni mai környezetbe, megértik elfogadják. Lásd Rómeó és Júliát, Ványa bácsit…még ötszáz év múlva is megérinti az akkor fiatalokat, műkedvelőket . Megértik Londonban is és Szevasztopolban is ha lesz még akkor London, Szevasztopol…
      István a király azonban más, Rólunk szól. A magyar történelem egy darabja ringatózik benne .Eredeti formában tőlünk távol élők is megértik egy pici segítséggel… Annál is inkább mivel más nemzeteknél is voltak hasonló történelmi fejlemények. Ám de egy kívülállónak , idegenek nem biztos hogy az átsuvickolt változat érthető. Ebben Bene Gábornak igazat kell adni.
      Nem árt talán megemlíteni,hogy az István a király , hosszú évek után született magyar alkotás ami méltó volt az elismerésre.Már vártunk rá. Úgy tűnik ez az erény volt egyben a legnagyobb hibája is .Gondolom ezért kellett kiherélni.

      Ismervén jól a hazai viszonyokat, bátorkodom megjegyezni, hogy ma Magyarországon politikain kívül , kultur harc is folyik ! Vannak ugyan is régi jó örökké haladó szellemű alkotók, akik mindig csak jót alkottak, s van egy feltörekvő nemzeti gondolkodású új nemzedék, aki a helyét keresi. Hely pedig, hejj de kevés van…

      Talán érthető hogy az új trendből adódóan a régi kiváltságok meginogtak, veszélybe kerültek. Kell hát valami tömegeket megmozgató nagy idea, amit szembe lehet állítani az újdonászokkal , amivel hergelni lehet őket , had kövessenek el minél több hibát s akkor rájuk lehet mutogatni . Ilyen haladó idea a másság , amit bármikor elő lehet húzni, ha veszély adódik. Van törzsközönsége, aki ott látja védelmét , ott remél oltalmat ahol ezt az igét hirdetik. No és ilyen a holokauszt is , ami nem képezheti elmélkedések tárgyát beavatott körön kívül ! A másságban ” szenvedőknek “ezt a témát legalább olyan fontos pártfogolni mint hívőknek a mise magtartását.

      Amikor hírét vettem az új István a királynak ,megkérdeztem egyik mindig tájékozott barátomat: Van- e benne holokausztról szó ? Az nincs — felelte ő , de náci tiszt van benne… Minden egyéb gondolkodás és idő kérdése.

      Barkuti Jenő

      Kedvelés

    2. Laura, maga olyan ostoba liba , hogy arra még a választékos magyar nyelvben sincs megfelelően leminősítő (szalonképes) kifejezés. alföldi igenis egy tehetségtelen, aberrált, zsidó, köcsög —(mindegyik jelző bizonyított tény!!!), “amely” rendkívül káros a magyar művészetre, erkölcsre és etikára! (“Az Ön Édesanyja” is mulasztott, ha ilyen torz “értékrendre” nevelte.)
      Az pedig egy külön aljas gazemberség, hogy ez a “forradalmi” bábkormány helyén hagyta, hogy még három évig szennyezze a közízlést és a nemzetinek csúfolt buzerájt, amely persze színháznak éppoly “nemzeti”, mint a kormánynak nevezett bábszínház.

      Aramis Patmosz

      Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

      Híradmin!

      Kedvelés

    3. Mit is várhat az ember egy Kuhn (Kohn-mutáció?) nevű alfödi-rajongótól? Elhatárolódást. Csak legalább jó messzire. Mondjuk Tel-Avivba.

      Aramis Patmosz

      Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

      Híradmin!

      Kedvelés

  4. Alföldi nem csak ebből “alkotott” szemetet! Mindenből, amihez nyúlt! A Nemzeti Színházban megnéztem a “rendezésében” a Lear királyt. Döbbenet volt. Shakespeare-t is megcsúfolta (“Megfizetett” a Mesternek a Velencei kalmárért…). A színészek nagyszerűek voltak. Amíg ő volt az igazgató, többet nem is mentem a Nemzetibe, egy remekműből ilyen szart csinálni, nem is tudom hogyan bírt!
    Keze “munkája” nyomán szart csinált, megcsúfolta Petőfit, a János Vitézt is – ebből csak felvételről, részleteket voltam képes megnézni! Szép, nemes emberi érzésekből ilyet normális ember nem csinál.
    Aki számára még itt sem volt világos, hogy egy beteg lelkületű, mélyen nemzetellenes, annak ott volt Závada Pál Magyar ünnepek – ahol a színpadon rárejszoltak a magyar zászlóra. Aztán az Ember tragédiája, amibe belecsempészett egy kis orális szexet…
    Alföldi egy beteg lelkületű, rosszindulatú, ferdehajlamú és betegesen nemzetellenes egyéniség. Neki a világ buzikból, kurvákból, narkósokból, aljas érzelmekből áll, ez az ő világa.
    Namármost. Szörényi Levente ennek adta oda az István a királyt. Tudta, kinek adja. Meg is volt vele elégedve, “csak zeneileg” nem… Bródy (aki köztudottan egy fészekalj Alföldivel) azt nyilatkozta, “végre valaki megértette a darabomat!” Hurrá!
    Mi is megértettük! Szörényit is és Bródyt is. Csak kicsit későn… Ők is becsaptak minket!

    Aztán, most lehet rám követ szórni: István király számomra a magyar nemzet írott és iratlan hagyományainak, őstörténetének, múltjának – a szó szoros értelmében – tűzzel-vassal kiirtója volt, aki egy idegen kulturának vetette oda a nemzetet – amit ma úgy hívunk: judeo-kereszténység. (Bródyt bizonyára ez ihlethette meg…)
    Nagy Péter

    Kedvelés

    1. A Lear királyt Gothár Péter rendezte a Nemzetiben 2011-ben, 2007-ben pedig Bocsárdi László, Alföldi Róbert játszott a 2011-es változatban, A velencei kalmárt pedig Mohácsi János vitte színpadra.
      Az pedig, hogy egy darabban csinál valaki valamit (mint a Závada Pál: Magyar ünnep és nem Magyar ünnepek c. darabjában), az még nem azt jelenti, hogy az illetőt példaképértékűnek, vagy pozitív főszereplőnek akarják bemutatni.
      Az István, a király címében pedig van egy vessző.

      Zoltán Palotai

      Kedvelés

      1. Köszönöm kedves helyreigazítását, tisztelt Palotai úr!
        A velencei kalmár-t nem a rendezés miatt említettem meg.
        Ha az Ön számára kedves Alföldi, megtalálja benne a színvonalat, minőséget és mondnivalót, keresse a továbiakban is rendezéseit.
        Számomra Alföldi csak egy szánnivaló, beteg és beteg lelkű ember.
        Nagy Péter

        Kedvelés

      2. Jól van okoska, (dávid)-csillagos ötös. Leülhetsz!

        Aramis Patmosz

        Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

        Híradmin!

        Kedvelés

    2. Köszönöm Péter! Pontosan erről van szó! Hozzátéve, hogy ez az ószövetségi (talmudi) judeo-kereszténység több embert irtott ki (gyakran borzalmas kegyetlenséggel), mint a két világháború összesen. (“Felnégyelni, felnégyelni…”) Tömeggyilkosból szentet fabrikáltak a bárányok (birkák) számára, ahogy Orbánból nemzet hőst. Mindkettő hazugság.

      Aramis Patmosz

      Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

      Híradmin!

      Kedvelés

  5. Láttam az előadást. Úgy gondolom, a cikk írója eljutott a “Móricka szindrómára”, azaz mindenről ugyanaz jut eszébe. A színdarabban sehol nincs arra utalás, hogy az egyébként abszolút színpatikus, de erőtlen István, akit a kifejezetten jó-arcú Feke Pál játszik, Orbán Viktor lenne. A darab, a mindenkori hatalmi kisebbség felelősségéről szól – szerintem. Megrázó erejű, és igaz. Az Orbán hasonlat már azzal is sántít, hogy akkor kik a többiek? Asztrik talán Semjén? Nevetséges. És Sarolt, akinek bábja István, ki lehet? Kinek a bábja Orbán? És egyáltalán, ő báb? Mert szerintem nem. Aztán, ha van Orbán, akkor kit játszik Stohl, akiért rajong a nép? Netán Gyurcsányra gondolt az ítész? Vagy Bajnaira? A cikkíró sajnos, nincs tisztában azzal, hogyha bedob egy szimbólumot, azt végig is kéne vinni. Olyan nincs, hogy Orbán-István, a többi meg nem stimmel? Vecelin, esetleg Angela Merkel? Na, ez a legviccesebb. Szerintem, egy picit nyitni kéne a cikkírónak, és politikai paranoia helyett esetleg kultúrtörténettel vagy magával a történelemmel is lehetne foglalkozni. Sajnos, a katolikus egyház valóban hatalom, és több vér tapad a kezéhez, mint a háborúkéhoz. Ez tény, és ennek semmi köze Istenhez és az istenhívő emberekhez. Alföldi rendezése szerintem a mindenkor hatalmi visszaéléseket mutatja be és azt, hogy egy-egy csoport, milyen károkat tud okozni egy egész nemzetnek. Az előadásban semmilyen személyeskedés nincs. Na, persze, ha valaki mindig ugyanarra gondol…

    gyárfás zorka

    Kedvelés

    1. Helyben vagyunk . Jó kis beszélgetés kerekedett ki István a királyból.S ez egyáltalán nem baj.Sokan sokféle képen látjuk , éljük meg a világot s ebből fakadóan a vélemények különböznek.Nem volna szabad azonban feledni, hogy eredendően arról volt szó, hogy egy magyar történelmet feldolgozó színpadi alkotást szabad- e nemzeti ünnepre időzítve ” átalakítani ” ?
      Mondhatnám szdsz- es ige szerint : mindent szabad amit nem tilt a törvény… ( Ugye emlékszünk még ?)

      Mint tudjuk a törvény sok mindent nem tilt ami ellen a jó erkölcs tiltakozik! A jobb érthetőség kedvéért : nem tiltja azt sem , hogy valaki saját otthonában az asztalra rondítson,mégsem fordul elő túl gyakran. Ablakon át is kevesen közlekednek . Ámde, mint tudjuk, egy modern előadásban bármikor sor kerülhet ilyen furcsa ‘művészi produkciókra. S itt jön el beszélgetésünk alapkérdése: Szabad- e , lehet- e művészet köntösébe bújva botrányokat kelteni ? S innen már messzire vezet az út.Meg kellene beszélni mi számít botránykeltésnek ? Mi számít jó erkölcsnek ? Mi számít bűnnek . Mi számít önbecsülésnek , nemzethez, néphez tartozásnak stb. Azt hiszem ebben a kérdésben itt s most aligha fogunk közös nevezőre jutni. Elbeszélünk egymás mellett .Úgy hogy a magam részéről lezárom a témát.

      A legjobbakat kívánva a további eszmecseréhez , Tisztelettel : Barkuti Jenő

      Kedvelés

  6. Ne vicceljünk már :mrgreen:

    Csak mert Szörényi kapcsán nosztalgiázunk még nem kell elveszteni józan ítélő (itt élő) képességünket. Ez a pár link pont előzőre válasz, tételesen mivel van a gond e darabban.

    http://www.flagmagazin.hu/jobbegyenes/bayer_zsolt_level_szorenyi_leventenek

    http://hunhir.info/?pid=hirek&id=67961

    http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=67863

    Önérzet kéne, ezeknek a szándékosan minket mocskoló alkotását nem hozsannázni meg leborulni legaljaalföldi előtt micsoda tehetség hogy felsz*pta magát a cionoknál. Ne feledjük ki nevezte ki a Nemzeti Színház élére pár éve, a szintén cion hiller haver.

    Sarkosan fogalmazva

    Nézzétek meg kinek tetszett, a legsötétebb hivatásos hazudozóknak, ballib szerecsen-mosogató legényeknek, nomeg dániel péternek. Vagy nekik se, és azért dicsérik mert muszáj nekik. 😀

    “az effélék rajongása egy atomóra pontosságával jelzi, mitől kell távol tartania magát minden ép erkölcsű embernek”

    http://jobbegyenes.blog.hu/2013/08/21/onkielegites_a_pofankba

    Unalmas a rendezése mert fantáziaszegény, tehetségtelen, Istentelen, tehát teleteszi meztelenkedéssel, gusztustalanságokkal, oda nem illő anakronisztikus elemekkel, Orbánozással, fasisztázással – nácizással!!!!!!!! Így a libsi törzsközönség elégedett, cionista megrendelői is elégedettek, ja hogy ebből botrány lesz, hát azt meg amúgy is akart alföldi fart-úr.

    Gyalázat ez a rendezés, szerencsére nem állnak puskával az ember háta mögött hogy csak dicsérni volna szabad.

    Scall Fast – Lucy Hay

    Kedvelés

  7. Én csak azt nem értem, hogy Szörényi Levente a tv-riportban mire emelte fel a hüvelykúját….és miden tiszteletem Bródynak, aki ugyanott soha nem hitte volna, hogy ennyi “színház” belefér egy rockoperába!

    Joc0

    Kedvelés

  8. Nem láttam a darabot, hál Istennek.
    Bocsi. Lehet, hogy ez nem elég modern kijelentés.
    Bevallom előítéletes vagyok. Sajnos. Bárhogy próbálom leszoktatni magam. Ezért egy homónak nem fordítok hátat. Pláne nem a zuhany alatt. Pedig felőlem mindenki olyan sz..ba dugja a fütyijét amilyenbe akarja, csak ne kérkedjen vele. Ez nem dicsőség. Ez sajnálatos.
    Természetesen azonnal megváltozik a véleményem ha ebből a kapcsolatból utód születik. ugyanis ez a természet rendje. És itt következik a darab. Engem ne egy gyilkos, vagy tolvaj tanítson arra, hogy mi a helyes. Ezért nem nézem Alföldit. Inkább sajnálom. Pedig lehet, hogy csodálatos dolgokról maradok le.
    Nem szeretném ha Simándy Hazám, előadását Alföldi énekelné.Bármennyire is modern és mélyenszántó lenne.
    roka

    Kedvelés

  9. Mikor megtudtam,hogy az Alföldi rendezi az új István Királyt,abban bíztam,hogy senki nem megy el rá! Tudtam,hogy ez az alak mire képes! Szörényinek sikerült a nagy Fecóval az Alföldi és Bródy szintre le csöpögni! Ocsmányságot nem lehet nehéz rendezni! Kora hű igazságot,jót teljességet nehéz! Ez az igazi gyökértelen másság! Igazi Ateista-Liberalista – Bolsevista értékrend megtestesítője a kis Robika. Erre bízták a Nemzeti Színházat hajdanán! Ezekkel kellene párbeszédet folytatni, akkor hajrá,mert a Nemzetek eltűnése után az emberiség teljessége fog következni! Igazi romboló hatású a darab. Olyan modern mint akik részt vettek benne.,Szerep,költség ,támogatók Stb. Vikidál Gyula jól tette,hogy ezekkel nem vállalta! Szegény Szörényi Levente! Mi be léptél? … Vagy léptettek? Tudjátok isten nélkül lehet élni,de meghalni már nem biztos! Bocsássatok meg nékik, nem tudják mit cselekednek! Tatabányáról egy nem Ti félétek!

    Domonkos László

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar, be tudja azonosítani), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

  10. Nem láttam a darabot, nem is fogom. Ocsmány? És milyen a kritika stílusa?
    Egyszerüen nem érdekel Pista királyunk. Ennyi!

    Horváth Tivadar

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar, be tudja azonosítani), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

  11. A melegek,az kisebbség,meg másság.Ezért csinálnak többségében provokáló mást.
    Abból a szempontból viszont ők vannak többségben(divat,színház),hogy a múlt utazását remekül elősegítő régi kosztümöket,lecserélik bugyikra,bőr övekre stb:)
    Talán férfi feneket a házon kívül is látni akarnak,vagy nőt is csak így láthatnak meztelenül:)
    De nem a többségnek csinálják ezeket a beállításokat,jelmezeket,ez ennél a botránynál is kiderült.

    attila,the hun

    Kedvelés

  12. Igazodva a “kritikák” színvonalához:
    Azoknak az alpári hozzászólásoknak írói is, akik feltételezhetően az autójuk hátulján árpádsávos rántott bordára emlékeztető országjelzéssel róják az uniós utakat, igazolják Alföldi koncepciójának időszerűségét. De a darab nem is nekik, hanem a gondolkodásra igényt formáló közönségnek szól.

    Takács Zsolt

    Takács Úr, ne gúnyolódjon ősi zászlónkon, mert ezzel semmivé teszi hozzászólását. Első félmondata után senkit nem érdekel, mit ír!

    Viszont kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

    1. XY Hölgy, estleg Úr!
      Sajnos én sem tudom megszólítani Önt, mivel moderálása végéről szintén lemaradt az aláírás.
      Hozzászólásomnál a portál elvárásait elfogadva megadtam a valódi nevemet, mint az láthatóan Ön előtt sem maradt titokban.
      Amúgy azzal, hogy zsigerből el tudja dönteni, hogy véleményem érdekel-e valakit, vagy sem, Ön is az általam leírtakat igazolja.
      “Ősi zászlónk”-at illető történelmi ismeretei bővítéséhez pedig hosszú életet, és jó egészséget kívánok.
      Takács Zsolt

      Kedvelés

      1. Takács, te egy nagyképű hülye libsi fasz vagy! Nyalj be csontig alföldinek! (Elég választékos voltam?)

        Aramis Patmosz

        Nos, nem mondható,…. 😀 😀 (H)

        Kedvelés

Hozzászólások lezárva.