Diktatúra az Országgyűlésben (sajtótájékoztató)

irodaház1Pár perce az alábbi levelet kapta szerkesztőségünk! (NIF):

Tisztelt Sajtómunkatársak!

Kérjük, szíveskedjenek ma 2013. június 29-én 17 órakor a Képviselők Háza előtt, rendkívüli sajtó tájékoztatónkon részt venni, amelyet a 15 órakor kezdődő bejelentett és visszaigazolt tüntetés kapcsán tartunk, és melynek indokoltságát az alábbiak adják.

Az Országgyűlés működését negatívan befolyásolja a mindennaposan megmutatkozó hatalmi önkény.

Azzal, hogy a Jobbik szakértőit nem engedik be a Képviselők Házába, legalább 1 millió magyar Jobbik-ot támogató állampolgár képviseletét akadályozzák.

Ezzel olyan irány indult el, ami a totális diktatúra irányába mutat. Ha holnap egy MSZP-s vagy LMP-s képviselő nem tetsző javaslatot tesz, vagy egy Fidesz-KDNP-s képviselő újabb leleplező tényt szivárogtat ki, előfordulhat, hogy őket is ilyen adminisztratív módon megpróbálják majd akadályozni a munkájukban, esetlegesen elhiteltelenítve, lejáratva vagy talán akár bármikor kitiltva a Fidesz-KDNP törekvéseivel szembemenő képviselőket!…

Az egyéni mandátummal Parlamentbe bejutott képviselőket nem szankcionálhatják azzal, hogy megvonják a fizetésüket, mert a képviselők nem a parlamenti pártok vezetőit, és a mögöttük lévő lobbikat kötelesek képviselni, hanem azokat a szavazókat, akik őket az Országgyűlésbe bejuttatták. Legalábbis az Alaptörvény még ezt írja le, így véleményünk szerint az Alkotmány szellemében kell eljárni most is, és a jövőben is, megtiltva a “frakció fegyelem” megkövetelését, ami jogilag akár értelmezhető hivatali visszaélésnek és/ vagy kényszerítésnek is (pl. pénzügyi szankciók bevetése abban az esetben, ha az országgyűlési képviselő meri a párt érdekeivel szemben a választók érdekeit képviselni).

Amennyiben valaki egyénként valóban megszegte a Házszabályt, őt lehet ezért megbüntetni, de a „kollektív bűnösség” elvét nem lehet gyakorolni a 21-ik században sem Európa közepén, sem a világon máshol!

A képviselőket a további munkájukban nem lehet korlátozni, ha esetlegesen egy hibát netán elkövettek, mert ez által nemcsak a képviselőket szankcionálják, hanem azokat az embereket is, akik a képviselőket beszavazták a Parlamentbe, érdekeik képviseltetése céljából, és akik nem felelősek az esetlegesen elkövetett képviselői hibáért.

Kérjük szíves közreműködésüket: leplezzük le közösen az önkényt, ami Magyarország normális, demokratikus működését akadályozza!

Arra szeretnénk választ kapni, hogy a szakértők kizárása az épületből, valamint a belföldi, és külföldi vendégek Jobbik által történő bevitelének megtiltása a Parlamentbe kimeríti-e a hivatali visszaélés bűncselekményét, a képviselők kényszerítését, illetve Magyarország érdekérvényesítésének korlátozását a diplomáciai kapcsolatok erőszakos módon történő szűkítése által?

Kérem szépen, hogy a lelkiismeretük által vezérelve a sajtótájékoztatón VEGYENEK RÉSZT!

 Tóth Ildikó sajtóreferens és

dr. Fórizs Eszter rendező

Nemzeti InternetFigyelő

8 című bejegyzés “Diktatúra az Országgyűlésben (sajtótájékoztató)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. A kormány nem élhet vissza a 2/3-os többségével. Ahol nem szavazhat az egyik párt, ott nincs demokrácia!!! Ilyen szankciót egyetlen kormányzóképes párt sem hozhat. Szőke Györgyi

    Kedvelés

  2. Néztem a parlamenti közvetítést. A levezető elnök Latorczai (talán jól írtam a nevét) felszólította a Jobbikot, hogy hagyja el a pulpitust, foglalja el a helyét. Nem mentek vissza a helyükre! Balhét, botrányt akartak! Így akarnak jövőre több mandátumot? Nálunk az eddigi jobbikosok is elítélték Vonáék magatartását! Szóval, ha közösen követték el a rendbontást, akkor közösen legyenek megbüntetve. Nem lettek kivezetve, maguktól mentek ki! Szavazhattak volna, ha akarnak. Mit várunk az ifjúságtól, ha azt látják, hogy az ország házában ilyen rendbontás előfordulhat büntetés nélkül?
    Ilona

    Kedvelés

    1. Lehet, és kell is büntetni azt a ki bűnt követ el! De a büntetést csakis a megfelelő és semmiképpen nem kettős mércének mondható módon, a vonatkozó törvények alkalmazásával lehet kiszabni. Lehet, hogy nem mindenki osztja a Jobbik országgyűlési magatartását, de semmi kétség a felől, hogy ma semmilyen lehetősége nincs a választók által a törvényhozásba juttatott képviselők szankcionálására. Vagyis nincs visszahívhatóságra lehetőség, ha pl. egy képviselő, vagy egy teljes frakció, a választási ígéreteivel ellentétes törvényeket alkot, ráadásul kétharmados többségi erejét elvtelen módon kihasználja.
      A földtörvény az ország sorsát fogja meghatározni, s ezért az egyik legfontosabb törvény! Ennek szándékosan, a termőföld eladhatatlanságát megkerülő törvény beiktatása tehát bizony minősíthető hazaárulásnak, s ezért minden lehetőséget ki kell használni a tiltakozásra.

      Ha pl. az EU tagállamok polgárai megvehetik a termőföldet, akkor a társult országok polgárait sem lehet diszkriminálni. A helybelakás mérhetetlenül gyenge akadály, s a “bizottságok” összetétele nem kétséges.

      Egyébként amennyiben a Fidesznek valóban az lett volna a szándéka, amit hirdetett, jelesen a magyar föld megvédése, akkor egyszerűen csak le kellett volna fordítani a francia földtörvényt, amely már évtizedek óta Eu-konform.

      Petráss László

      Kedvelés

    2. Kedves Ilona! Gondolkodott-e már azon, hogy az igazi botrányt az okozta, aki az ősi magyar földet eladhatóvá tette? Próbáljuk meg egy példával illusztrálni: az Ön kertjét valaki el akarja adni az Ön beleegyezése nélkül. Jön pár másik ember, aki pedig ezt meg kívánja akadályozni mindenáron – Önnek segítve ezzel, bár még nem látszik, hogy bajban van, ezt ma még nem érzi. Ön szerint ki a botrányos?
      Nagy Péter

      Kedvelés

    3. Ilona! A szakértők munkáját nem akadályozhatja a Ház Elnöke, mert a képviselők nem a Ház szabályai szerint viselkedtek. Szakértőket az orvosok is használnak, ha egy beteg beteg, senkit nem érdekel, hogy az orvos, aki dönt felőle, előtte éppen loptt-e, vagy gyorshajtásét követett el. Mindenkit az érdekel, meg van-e szaktudása, behívta-e a kollégáit konzultálásra, mielőtt a beteg operálásáról dönt. Magyarország is beteg, meg kell gyógyítani, és az érdekel mindenkit, szakmailag felkészült orvosok gyógyítják-e meg a beteget. Kövér lászló küldje el a gyorshajtást elkövető orvost a bíróság elé, de ne akadályozza szakmai felkészülésében. EHHEZ NINCS JOGA, mert a bedelegáló személyek érdekképviseleti lehetőségét csökkenti. Azok meg nem tehetnek képviselőoik hibás magatartásáról.

      dr. Fórizs Eszter

      Kedvelés

  3. tessék felelni ha lehetséges,,,,,Hul van az Urbán Viktor tisztelt elnökúr igérete,hogy mi devizahitelesek,nem leszünk kilakoltatva kérem hol a megoldás.Készpénzböl kifizetni hát nem gondolják akkor törleszteni is tudnánk itt diplomások nem tudnak számolni mi ez megölik a szegényembert hát maguk ezt akarják………..

    sági ilona

    Kedvelés

  4. Jövőre már nem kell ilyen kicsinységeken marakodni,hogy a likudos eladta a hazánkat….mert már nem lesz Magyarország,köszönjük,a fityesz,maszop-ra szavazóknak!Most már csak egy kérdésem van;mitől nemzeti ez a kormány?
    Mária.

    Kedvelés

  5. Kedves Petráss László!
    Azért valami törvényi lehetőségnek kell lennie arra, ha egyértelműen kiderül,hogy az adott kormány a nemzet érdekei ellen következetesen és tudatosan cselekszik,ne adj’isten a nemzet jövö fennmaradását is veszélyezteti akár…. Nem visszahívható…??!!! Rendben van! De a HAZAÁRULÁS az bűncselekmény és főbenjáró! Tud nekem valaki segíteni, hogy ilyenkor milyen jogi lépéseket kell tenni??…..
    Biztos van számonkérési lehetőség! Kell hogy legyen!
    Szakács Katalin

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.