Katasztrofális aszály! Kiszáradt a Tisza! (animációval)

Záhonynál térdig érő vízben át lehet kelni a Tiszán, ráadásul továbbra sem várható jelentős csapadék. Riasztó képek jelentek meg pár napja az interneten, melyeken a Tisza záhonyi vízállását mutatják. Térdig érő vízben át lehet kelni a folyón.

Az Országos Vízjelző Szolgálat jelentése szerint a vízállás kedd reggel a hivatalos mérőponton -332 centiméter volt, mely mindössze 21 centiméterrel magasabb a valaha mért legalacsonyabb vízállásnál.

Fotó: Csépke Csaba (2012. szeptember 2.) – a víz csak a kép bal szélén csordogál…

Az elmúlt időszakban a csapadékszegény időjárás miatt nem hullott számottevő mennyiségű eső a Tisza vízgyűjtőjének a területén, ezért a mellékfolyók sem szállítottak kellő mennyiségű vizet a folyóba. A nyár nagy részében pedig nemcsak száraz volt az idő, hanem nagyon meleg is, ezért jelentős mértékben párolgott el a víz a Tiszából. Kedden reggel másodpercenkénti 58 köbméteres vízhozamot mértek, összehasonlítva normális esetben Szegednél 820 köbméter az átlagos érték, ahol szintén alacsony jelenleg a vízállás, ezzel együtt a vízhozam is, melynek értéke jelenleg 115 köbméter másodpercenként. A Tiszán leállt a hajóközlekedés emiatt.

Nemcsak Záhonynál, hanem más településeknél is rekordalacsony vízállást regisztráltak. Tiszabecsnél eddig 276 cm volt a legalacsonyabb vízállás, melyet 1992-ben mértek, hétfőn viszont csak 269 cm-en állt a folyó szintje. A mederteltség 0%-os Tivadarnál és Tiszabecsnél, az 1%-ot pedig nem éri el Záhonynál.

Az elmúlt napok animálva (forrás):

A jövőbeni kilátások sem túl bíztatóak, előrejelzésünk szerint a következő egy hétben sem várható jelentős mennyiségű csapadék a Tisza vízgyűjtő területén, így tovább romolhat a helyzet Kelet-Magyarország legnagyobb folyóján. A csütörtöki hidegfront is csak záporokat, zivatarokat okoz a vízgyűjtőjén, melyek inkább lokális jellegűek lesznek, így kiadósabb eső nem várható, és az ezt követő időszakban ismét száraz időjárás köszönt be a Tisza felső szakaszán és annak mellékfolyóin.

További információk a szon.hu-n.

Forrás: Időkép.hu

Nemzeti InternetFigyelő

5 című bejegyzés “Katasztrofális aszály! Kiszáradt a Tisza! (animációval)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nyugi! Nem kell túlhisztizni. A természet “tudja ” mit csinál. Jövőre majd a tiszai árvíz lesz “katasztrofális”. Néhány éve a Balatont akarták feltölteni a Rábával az okosok, aztán szépen minden helyrejött beavatkozás nélkül. Ma is 65-70 cm hiányzik a Balcsiból, de ez sem katasztrófa, csak a természet változatos működése.
    A katasztrófa egészen más irányból fenyeget, de arról meg a nagy többség nem akar, (vagy már képtelen) tudomást venni. Miért nem azon problémázunk, hogy néhány száz gazember miatt az életterünk, a HAZÁNK forog halálos veszélyben.

    Patmosz

    No, igen, azzal a katasztrófával komolyabban kellene törődni! (H)

    Kedvelés

  2. Semmi katasztrófa – sokszor történt már ilyen – csak a zsidók fújják fel,hogy erre fogják az áremeléseket.
    H.B.

    Ebben van valami, mert akár van eső, akár nincs, akár meleg van, akár téli hideg, egy biztos, hogy az árak őrült tempóban emelkednek! (H)

    Kedvelés

  3. No, igen, azzal a katasztrofaval komolyabban kellene torodni! A kerdesem csak az: KINEK?
    delvideki

    Kedvelés

    1. Kedves delvideki!
      Minden magyar hazafinak!
      H.B.
      “Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének – nem derék ember.”
      (Gróf Széchenyi István)

      Kedvelés

  4. Egyértelmű, hogy Magyarország ellen támadás történik és ezt a Haarp rendszerrel, valamint a Chamitral permetezéssel érik el. Ezzel a technikával képesek nagy folyók teljes vizmennyiségét feltölteni elektromosséggal, s ezáltal a légkörbe emelni, majd a Föld egy tetszőleges pontján lezúdítani. Csak gondoljuk a vörösiszap katasztrófára egy nappal a választás után történt az egész, és a tényfeltáró bizottság munkájában az egyik fizikus állította, hogy robbantás történt, de ezt elsumákolták, egyszerű ember ezt meg sem hallotta. EGy spanyol titkosszolgálati ember mondta, hogy ez nem a véletlen műve, hanem felülről jött, vagyis a Haarp rendszerrel. Aki nem hiszi olvasson utána, de most már a TV-ben is lehet hallani róla, igaz nem a szabadkőműves csatornákon. Elkéne gondolkodni, hogy a Világkormány, amit létre szeretnének hozzni, hogy akarják elpusztítani az embereket.

    haarp

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.