Molnár Tamás: ÉVFORDULÓ / Másnaposan (1989. június 16.)

Molnár Tamás Facebook bejegyzése

A “rendszerváltás” 30 éves évfordulóját nagy csinnadrattával ünnepli az ország. Azokról az ismeretlenekről -akik mindezt előkészítették és szinte az egész életüket feláldozták a kommunizmus elleni harcban-, természetesen egy szó sem esik. Nem látom sehol Rácz Sándor, Krassó György vagy az Inconnu csoport életútjáról szóló tanulmányokat és beszámolókat.

Persze, mert nekünk ez az akkori színpadias és képmutató hacacáré a posztkommunizmus gyalázatos újjáéledését és arculatváltását jelentette. Az állampárti pufajkások, tartótisztek és ügynökök démoni demokratizálódását. Egy háttérhatalmi és nagyhatalmi alkut, egy titkosszolgálati játszmát, egy új gyarmatosítás kezdetét, vagyis a GENGSZTERVÁLTÁST! Egy újabb véres történelmi keresztet, amelyet mind a mai napig cipelünk a hátunkon.

A történelmet persze mindig a győztesek írják. Mi, akkori naiv fiatalok mindössze a lelkiismeretünkre és szabadságvágyunkra hallgattunk. Nem csináltunk semmi különöset csak tettük a dolgunkat: -Tükröt tartottunk a diktatúra megkövesedett arca elé, bemutattuk a Harcoló várost, szabadegyetemeken majd az utcákon vittük tovább ’56 lyukas, véreres zászlaját. Aztán megfaragtuk névtelen hőseink korhadó kopjafáit. A felkiáltójelet. Az örök mementót!

Aztán eljött a Nagynak nevezett nap. Bennünket -az akkori antikommunista ellenzék tagjait-, még a saját kopjafáink közelébe sem engedtek. Már akkor végleg kitöröltek bennünket a nemzet amnéziás emlékezetéből, hiszen egy előre megkonstruált globális hatalom- és vagyonátmentés útjában álltunk. Betegesen hittünk az erkölcsi rendben, az igazságosságban, a szeretet, az összetartozás és a szabadság mindent elsöprő erejében. Akkoriban szép és romantikus álomnak tűnt az egész.

Ennyi évtized elmúltával viszont őszintén be kell ismernünk: -Tényleg hülyék, nagyon hülyék voltunk. Bedőltünk egy lázas látomásnak! Belefeküdtünk a számunkra felkínált Hatodik koporsóba…

Wikipedia: https://hu.wikipedia.org/wiki/Inconnu_Csoport
Fotók: http://www.rev.hu/ords/f…
Videó:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Egy gondolat a(z) “Molnár Tamás: ÉVFORDULÓ / Másnaposan (1989. június 16.)” című bejegyzésnél

  1. József Attila – HAZÁM
    Hol vannak ma már azok,akiknek “ez jelent valamit is..?
    És hol vannak azok,akiknek tenni is kéne valamit érte..?
    És miért vannak ott azok,akiknek egész máshol kellene lenniük.. ?

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.