HATALMAS megtiszteltetés érte a bükki füvesembert!

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a maguk területén kiemelkedőt alkotó – nyújtó szakembereknek, tudósoknak és művészeknek. A kitüntetettek között volt Szabó Gyuri bácsi, a népi magyar gyógyászat kiemelkedő alakja, aki több évtizedes munkássága elismeréseként vehette át a rangos állami kitüntetést.

 A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át Szabó Györgynek, ezzel ismerve el a bükki füvesember több évtizedes munkáját, mellyel a magyar lakosság egészségének megőrzését, a hazai gyógynövényipar fellendítését, a népi gyógyászati örökség közkinccsé tételét szolgálta.

Miközben a parlagfűről évtizedek óta folyik a vita, a bükki füvesember jó szívvel javasolja a növényből készült tea fogyasztását.

A népi gyógyászat és Szabó György neve mára elválaszthatatlanul összeforrott, hiszen a bükki füvesember több évtizede dolgozik azért, hogy segítse a kiegészítő gyógymódok iránt nyitott embereket. Gyerekkora óta jó ismerője és gyűjtője a gyógynövényeknek, az egyedi receptúrái alapján összeállított gyógyteái számtalan betegségre nyújtanak enyhülést. Könyveivel, előadásaival is sokat tett azért, hogy a természetes gyógymódok iránt érdeklődők hiteles forrásból szerezhessenek információkat. Fontos szerepet töltött be a magyar gyógynövényipar megerősítésében.

A kitüntetéshez szívből gratulálunk! Hosszú és boldog életet kívánunk Gyuri bácsinak!

Forrás: PESTIBULVAR.NEPHANGJA.CLUB

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

6 című bejegyzés “HATALMAS megtiszteltetés érte a bükki füvesembert!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Végre oda jutott egy állami elismerés, ahol és akinél a legméltóbb helyen van. Őszinte szeretettel gratulálok Magyarország “Szabó Gyuri” bácsijának, bőséges egészséget és hosszú boldog életet kívánok neki. Köszönjük szépen áldott munkáját.

  Kedvelés

 2. Isten Éltesse!
  Természetesen vannak kivételek, de amikor a hatalom jutalmaz,azzal fenntartásaim vannak. Mert az azt jelenti,hogy hűséges szolgája voltál. Valamikor HITTEM és ettem a néhai Béres Úr cseppjeit, pedig Őt üldözte az akkori hatalom. Egy Igazi Úri Ember volt. De ma már nem vállalnám be. Ahogy a különböző oltásokat,vagy gyógy(?) szereket sem,mert
  “az állam ha szól,hazug nyelvén szól,bármit mond hazudik,s amije van,lopta azt.”

  Kedvelés

  1. Gratulálunk és jó egészségben hosszú életet kívánunk! Hála Istennek Ő is azon kevesek közé tartozik, akik jobbító szándékkal élnek és tesznek embertársaikért a mindennapokban is!! Ezzel valóban az állam, és az itt élő egyes emberek érdekeit is szolgálja! Sajnos csak kevesen vannak, mert a többség önző módon csak önmagára, s a sajátjaira figyel! Ezért vagyunk ott, ahol….

   Kedvelés

 3. Egy Ember, aki nem árt “csak” használ másoknak. Ritka! Hosszú életet Gyuri bátyám!

  Kedvelés

 4. Balogtól kitüntetést kapni inkább szégyen, mint dicsőség. Gyuri Bácsi a “Nemzeti Glóriát” is megérdemelné, ha volna, de amit ezek adnak, az már mind mocskos. A Kossuth-díjat is hogy lejáratták. Meg a lovagkeresztet is. Bayernak odaadták, Szaniszlótól visszakunyizták.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.