A miskolciak fogják megfizetni a Holding milliárdos kötelezettségeit.

„Mint a miskolci közgyűlésben többször szóvá tettem, hosszú távon súlyos fizetési problémákat okozhat a városvezetés által a Miskolc Holdingra rátolt kötelezettség vállalás, amely összességében elérte a 45 milliárd forintot” – kezdte sajtótájékoztatóját Badány Lajos, a Jobbik önkormányzati képviselője.

A Holding 2016. évi mérlegében közzétett 27 milliárdos hosszú távú fizetési kötelezettség a jövőre nézve igen komoly tehertételt jelent a város cégei számára, akiknek ezen kiadásokat – vagyonfelélés nélkül – kellene kigazdálkodniuk, miközben a társaság árbevétele egy év alatt 2 milliárddal csökkent.

A helyzeten sokat rontott a Fidesz-KDNP-s politikusok által sikerpropagandaként tálalt CNG buszbeszerzés, amellyel a népszerűség dicsfényében ünnepeltették magukat, miközben a beruházás kifizetését a következő évekre terhelték rá. A jövő elzálogosításával persze nem nehéz látványos eredményeket elérni, de egy felelős gazdálkodást folytató cégvezetés felméri a kötelezettségvállalás fedezetéül szolgáló bevételek várható alakulását. A Pénzügyi Bizottság jobbikos elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy Holding csoportba tartozó közlekedési vállalat már enélkül is gazdasági mélyrepülésbe kezdett, három év alatt megháromszorozza veszteségét, és 2018-ra már több mint 1 milliárdos deficitet terveztek. A miskolciak pedig már pontosan tudják, hogy ez mit jelent: Felemelik a jegyárakat, felélik a város vagyonát, vagy az adófizetők pénzén kisegítik a bajba jutott cégeket. Abban viszont biztosak lehetnek, hogy a veszteséget előbb vagy utóbb, de nekik kell megfizetniük – összegezte véleményét Badány.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Egy gondolat a(z) “A miskolciak fogják megfizetni a Holding milliárdos kötelezettségeit.” című bejegyzésnél

  1. A pécsiek 7 + X milliárd Ft-os tartozását vajon kik fogják megfizetni? Úgy látszik, a F+K vezetésű városok azonos forgatókönyv szerint küldik a bányászbéka ülepe alá a helységüket, melyért jobb helyeken felelősséggel tartoznának. Sőt büntetőjogi felelősséggel..

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.