Aki magyar volt, az mind büszke lehetett

Bevezető

Kanada 150 éves születésnapját a magyarok együtt ünnepelték a kanadaiakkal. A FILI elsöprő sikert aratott Kanadába. Be kell ismerni, hogy az Orbán-kormány szorosra fűzte a kanadai – magyar barátságot. Mi kanadai magyarok a saját hazánkként szeretjük Kanadát. Kanada NATO szövetségesünk, és az egyik legjobb őszinte barátunk. Szeretettel:

Csokai János magyar – kanadai állampolgár. 

A turnéról részletesebben:

Hazajött Kanadából a Gyerekfili, Haáz Sándor tanár urat kifaggattuk a nagy turné részleteiről.

Tizenkét napos turné alatt hódította meg Kanadát a szentegyházi Gyermekfilharmónia 127 tagja. A 35 éves együttes képviselte a magyarságot Kanada 150. születésnapján Torontóban. Hosszas előkészületek után 13 felnőtt kísérővel indultak útnak angol és francia dalokkal a tarsolyukban, és lelket öntöttek a világ másik felére vándorolt honfitársainkba.

Most jutott el először a Fili a tengeren túlra. Hogyan sikerült ezt megvalósítani?

Úgy, hogy a nagyon sikeres brüsszeli filmünk megjárta Kanadát. Farkas Antal készített a 2011-es turnéról egy egyórás anyagot, annyira friss és szemléletes, nagyon jól sikerült film volt, hogy a magyarországi televízió is többször leadta. Farkas Antal barátja, Maros Zoltán pedig tévésként betette a kanadai szórásba is, elkészült egy rövidített változat angol felirattal, óriási érdeklődésnek örvendett a kanadai magyarság körében. Tehát Kanadában így jelent meg a Fili először, virtuális úton.

Aztán később a Kanadai Magyarokért Egyesület vezetője, Takács Kati néni három és fél évvel ezelőtt ide látogatott, felvette velünk a kapcsolatot és meghívott. Sokszor jött még, rengeteget levelezett, sokszor próbált rábeszélni. Számunkra akkor a kanadai utazás elképzelhetetlennek tűnt. Folytatás: ITT

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

3 című bejegyzés “Aki magyar volt, az mind büszke lehetett” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Büszkék vagyunk RÁJUK! Szeretettel gratulálunk, Haáz Sándor tanár úrnak különösen, megköszönve a több évtizedes lelkes munkáját!

  Kedvelés

 2. Köszönjük a kanadai magyaroknak is és az együttesnek is.

  Csokai Jánosnak pedig azért, hogy tudósított az eseményről, nélküle ugyanis semmit sem tudnánk róla.

  Üdvözlettel. Dienes Erzsébet Budapestről, a nemzeti hírektől teljesen elzárt fővárosból.

  Kedvelés

 3. T. Dienes Erzsébet ,, ebben az elzárt városban özönlenek a nemzeti tudósítások , talán nem szakít időt hogy rátaláljon – ezért ez a negatív hozzáállás – szomorú —
  — Gratulálunk és büszkék vagyunk mindazokra akik szeretik és tovább kitartanak a magyarságért

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.