Német miniszter szemlézett a Pride-on

Új sztárja van a pesti demokratáknak: Michael Roth német EU-ügyi miniszter nem csak a Budapest Pride-ra jött el, hanem randizott migránssegítő „civilekkel” és a Momentum vezetőivel is. Ja, és persze megvédte Sorost.

Kellemes dolog, ha az embernek a munkája a hobbija. Így lehetett vele Michael Roth német EU-ügyi miniszter, amikor a hétvégén Budapestre látogatott. A szociáldemokrata politikus felvonult a Pride-on, majd lenyomott néhány tárgyalást is. 

Van ezzel bármi baj? A dolog első része természetesen irreleváns. Roth miniszter szabadideje legfeljebb a férjére, a szintén Michael névre keresztelt Herr Klöppnerre tartozik. Mi csak remélni tudjuk, hogy a miniszter úr megfelelőnek találta a magyar főváros LMBTQ közösségének vendégszeretetét.

Michael Roth és férje

A német miniszter látogatásának többi része azonban már nem magánügy, az mindannyiunkra tartozik. Michael Roth ugyanis – függetlenül attól, hogy vizitjét minek címkézte és számlázta otthon – nem magánemberként, régi országos haverként, kedves német kamerádként tárgyalt Budapesten. Még csak nem is pártpolitikusként, mert akkor minek találkozott volna Takács Szabolcs EU-ügyekért felelős államtitkárral?

Michael Roth, mint miniszter, mint Angela Merkel kancellár és Németország képviselője találkozott Kovács Andrással, a Menedék Egyesület vezetőjével, valamint Urbán Ágnessel, a Mérték Médiaelemző Műhely képviselőjével is.

A két szervezetben két közös platform biztosan van.

Egy: aktív résztvevői a magyar kormány elleni megmozdulásoknak.
Kettő: Soros György különböző érdekeltségeitől kapnak pénzt.

S a német állam képviselője velük tárgyal Budapesten. Úgy, mint civil, „független szakértőkkel”. Miben is „értenek szakot”? Hát mi másban, mint a migráns-kérdésben, és a magyar civil szervezetekre vonatkozó törvényben. A német miniszter az ő „független” véleményük alapján alakítja ki álláspontját rólunk…

Aztán Michael Roth összefut a Momentum Mozgalom vezetőivel. Egy német miniszter – hivatalos minőségben – megbeszéléseket folytat egy parlamentben sem lévő magyar ellenzéki párt képviselőivel.

Hasonlót Edmund Veesenmayer, a Harmadik Birodalom nagykövete, majd Gauleitere engedett meg magának.

Herr Rothnak egyébként nem idegen a „birodalom teljhatalmú képviselőjének” szerepe. Pár éve Angela Merkel Athénba küldte rendet teremteni, „meggyőzni” Alekszisz Ciprasz kormányfőt, hogy ne hepciáskodjon az EU és az IMF diktátumával kapcsolatban. Sikerült. A görög nemzet azóta is hálás neki érte, Athénban százezrek vonultak utcára, hogy személyesen adják át jókívánságaikat Gauleiter Roth-nak.

Michael Roth

De vissza Budapestre. Miről tárgyal Roth a Momentumosokkal? Idézzük Fekete-Győr Andrást: „a találkozójukon a Momentumról és a párt törekvéseiről volt szó”.

Könyörgöm: miért érdekel egy német minisztert bármi is a Momentum törekvéseit illetően? És főleg, mi köze van hozzá? Vagy a szemét Orbán-rezsim „rendszerszintű korrupciójához és oligarchakormányzásához”? Amiről véleményt is alkot a magyar fővárosban.

Esetleg arról van szó, amit érteni vélünk? Michael Roth német szociáldemokrata miniszter beleavatkozik a magyar belügyekbe? Helytartóként viselkedve legitimálja a Soros György pénzelte „civileket”, majd kvázi Németország támogatásáról biztosítja a Momentumot?

Vagy rosszul értjük, és Herr Roth német miniszter nem is Németországot képviseli?

Figyelemreméltó mindenesetre, hogy pesti szemle-útját Michael Roth egy „jópofa” facebook bejegyzéssel zárta arról, hogy őt mennyire megijesztik a Soros-plakátok, amelyek minősítésére egyszerűen „nem talál szavakat”.

S mi milyen szavakat találjunk arra, amit Budapesten csinált?

Máté T. Gyula

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

3 című bejegyzés “Német miniszter szemlézett a Pride-on” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Németországban a cionista-bérenc, áruló deviánsok kerültek hatalomra.
    EZEK mind irányított agyagedények.
    H.B.
    “Évezredek óta a pénz az ö becsületük, az uzsora a fegyverük, és az utálat az értéket előállító népekkel szemben, a vezér csillaguk”

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.