Utólagos normakontrollt akar a civil-törvényről az LMP

Az LMP utólagos alkotmánybírósági normakontrollt akar kérni a kedden elfogadott “civil-törvényről”, és ehhez várja a többi ellenzéki képviselő támogató aláírását.

    A párt társelnöke a szavazást követően sajtótájékoztatón azt mondta, semmi nem indokolta, hogy a parlament elfogadja a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt. Ettől a jogszabálytól az ország nem lesz jobb hely, sőt a törvény ellehetetlenít olyan civil szervezeteket, amelyek segítettek, amikor feladatokat vállaltak át az államtól – értékelte Szél Bernadett.

    Ikotity István LMP-s képviselő szerint a kabinet súlyos szereptévesztésben van, mert a kormányzás helyett a társadalmi szervezetek szétverésével foglalkozik. A negyvenes évekre volt jellemző, hogy először felszámolták a pártokat, majd a civil szervezeteket, amivel óriási károkat okoztak a társadalomnak – jelentette ki.

    Azt mondta, ha a kormány az átláthatóságon akar javítani, akkor először saját háza táján kellene söprögetni, mert számos olyan “álcivil” szervezetet létezik, amelyeket a kabinet politikai okokból tart fent.

    A két képviselő Külföldről finanszírozott politikusok vagytok! feliratú transzparenst tartott fel, amely Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt ábrázolta.

MTI 2017. június 13., kedd 14:48

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Egy gondolat a(z) “Utólagos normakontrollt akar a civil-törvényről az LMP” című bejegyzésnél

  1. Ikotity a felmenői révén ilyen tájékozott a ’40-es években történtekről? Vagdalkozás helyett talán elégedjenek meg az 500 ezerig inkognitóban maradó támogatásokhoz. Vagy hármójuknak kevés?

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.