A Fidesz leszavazta a miskolci kórházfejlesztést

A Jobbik az immár összevont megyei és városi kórház fejlesztése érdekében módosította volna a 2018-as költségvetést, a párt javaslatait azonban a Fidesz leszavazta, noha mindössze Mészáros Lőrinc három napi keresetéről lett volna szó.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője Sneider Tamással, az Országgyűlés alelnökével egyeztetve arra tett javaslatot, hogy a Borsod megyei és a miskolci városi kórház által korábban kért, de a kormány által elutasított 770 milliós fejlesztési igényt az állam a 2018-as költségvetésből finanszírozza, számolt be a Jobbik politikusa pénteki sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, többek között a diagnosztika, a sterilizáló és az idegsebészet fejlesztésére különítettek volna el pénzt, a Fidesz azonban nem támogatta a kórházi modernizációt. Annak ellenére sem, hogy az Európai Unió statisztikái szerint Észak-Magyarország egészségügyi szempontból az utolsó előtti helyen áll az unió 263 régiója között, vagyis a fejlesztés elengedhetetlen, tette hozzá Jakab Péter.

A politikus felhívta a figyelmet, a kórházak által megjelölt és a Fidesz által leszavazott 770 millió nem több, mint Mészáros Lőrinc 3 napi vagyongyarapodása, ami önmagában jelzi, mennyivel több jutna egészségügyre, ha a kormány a kórházakat támogatná Orbán Viktor korrupt barátai helyett. Jakab Péter közölte: a Jobbik vissza fogja venni a Mészáros-féléktől a lopott pénzt, hogy legyen miből modernizálni az egészségügyet.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Advertisements

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s