Duterte és Clint Eastwood az ISIS-ről– sajtótájékoztató (VIDEÓVAL)

News

„Ne b***tassatok az ISIS-el”: Duterte Clint Eastwood-ot és Jesse James-t idézte ISIS-ellenes fogadalmában

‘Don’t f**k with me about ISIS’: Duterte invokes Eastwood & Jesse James in anti-ISIS pledge (VIDEO)

Published: 24 May 2017 | 12:03 GMT

Reuters

A VIDEÓ ITT nézhető meg.

Rodrigo Duterte arra figyelmeztetett, hogy a Fülöp-szigetek “összeomolhat”, ha a folytatódó iszlám felkelést nem függesztik fel azonnal. “Hajlandó vagyok katonai közigazgatást bevezetni, és meg fogom állítani őket” – tette hozzá.

Egy csütörtöki sajtókonferencián Duterte a világ azon vezetőinek címezte nyomatékos kijelentését, akik az emberi jogok megsértésével vádolják a Fülöp-szigetek elnökét az ország déli részén zajló iszlamista felkeléssel kapcsolatos politikája miatt.

“Ne b***tassatok az ISIS-el” – jelentette ki Duterte, és nem hagyott kétséget afelől, hogy mit a tervez az Iszlám Állammal szövetkezett gerillákkal szemben, akik ostrom alá vették a déli Marawi várost

Clint Eastwood-ot, Gary Cooper-t, Billy a Kölyköt és Jesse James-t idézve Duterte kijelentette, hogy “boldogan feladná az elnökséget és börtönben töltené hátralévő életét, mindaddig, amíg az a Filippínó népet szolgálja.”

Az elnök nem vesztegette az idejét és bevezette a katonai közigazgatást a szülőföldjén Mindanao szigetén, az ISIS szövetséges militánsok legújabb betörése és a kormányerők kudarcba fulladt csütörtök éjszakai rajtaütése után *Marawi városánál

(Duterte katonái a város utcáin harcolnak az iszlám terroritákkal – az independent.co.uk jelentése szerint: ford.)

A Fülöp szigetek erős embere, Duterte elnök, már régóta fenyeget egy ilyen akcióval a többségi keresztény államban jelenlévő Maute és Sayyaf dzsihádista csoportok ellen, de a legutóbb kitört erőszak a helyzetet a káosz szélére terelte.

„Én állandóan azt hangoztattam, ne kényszerítsetek bele ebbe, mert, ha bevezetem a katonai közigazgatást, akkor meg fogom oldani Mindanao minden törvénnyel és renddel kapcsolatos problémáját” – mondta Duterte hazatérve a Fülöp-szigetekre az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal tartott lerövidített találkozója után.

„Megkérdezték tőlem, hogy mi lenne a terrorizmusra adott válaszom, és azt feleltem, hogy keménynek és könyörtelennek kell lennem a törvény betartatásában” – tette hozzá Duterte, ahogy a Reuters idézte.

Miközben köszönetet mondott az USA kormányának a “technikai segítségért” mind az Obama, mind a Trump adminisztrációt bírálta, hogy akadályozzák fegyverek eladását a Fülöp-szigeteknek, és olyan nemzetközi hírét keltik, hogy “ő megsérti, semmibe veszi az emberi jogokat”, ez pedig nem segít megoldani a felkelést.

Mikor megkérdezték a túszejtésekről a tartományban. Duterte szokatlanul diplomatikus volt.

“Megpróbálunk megmenteni mindenkit, akit lehet” – mondta az elnök. “Hajlandó vagyok odamenni és tárgyalni. . . Amikor azt mondják, hogy tárgyalni akarnak a békéről és (ha) leteszik a fegyvert, én odamegyek és tárgyalok velük”.

Amikor támadták a katonai közigazgatás hatálya és az egész országra való lehetséges kiterjesztése miatt, Duterte kijelentette, “maga a rendőrség és a katonaság mondta, hogy veszélyes szintre érkeztünk… a hadiállapot véget fog érni, amint a rendőrség és a katonaság jelzi nekem, hogy minden stabilizálódott”.

Mostantól a katonai közigazgatás csak az ország déli részére vonatkozik, de esetlegesen a szomszédos Visayas tartományra is kiterjedhet majd.

Szükséges válaszként Duterte elmondta, ha nem így tesz, akkor “a fennmaradó öt évem elteltével úgy fognak emlékezni az elnökségemre, mint egy olyan adminisztrációra, amelyik nem tett semmit sem az erőszak ellen…én nem fogom elfogadni ezt a fajta sz**t”.

Fordította: Urthvas Bethad

Forrás: Russia Today (RT) hírek

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

3 című bejegyzés “Duterte és Clint Eastwood az ISIS-ről– sajtótájékoztató (VIDEÓVAL)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Köszönet a cikkért, így frissen tájékozottak lehetünk a világ dolgaiban, bár egyesek azt mondhatják, hogy mi közünk ehhez a Dutertéhez, viszont az ő ellenállása az európai liberálisokkal szemben példaértékű.
  Jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül a világban.

  egyetlen észrevételem van, egy kódrészlet jelenik meg a címben, ha nem haragszik meg érte a szerkesztőség

  Duterte invokes Eastwood & Jesse James in anti-ISIS pledge (VIDEO)

  Kedvelik 1 személy

 2. Úgy fog járni, mint Assad járt, mert az európai és nemzetközi idióták, diktátornak kiálltották ki, és nem nézik jó szemmel a nemzeti érdekek érvényesítését, az ISIS meg az indonézek erősítést küldenek a dzsihadistáknak, aztán majd jön az USA bombázni

  Kedvelik 1 személy

 3. Nem semmi a bátorsága ,az biztos – mintha azt mondaná , hogy egyedül az ISIS világ ellen –tehát megoldom
  –Valóban,, jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül a világon “- ezzel a kérdéssel

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.