Könnygáz és Molotov koktél Páris központjában

Összefoglaló a május elsejei párizsi zavargásokról, az RT hétfői helyszíni közvetítése, és a Twitter bejegyzések alapján

VIDEÓ

Published: 1 May 2017 | 13:13 GMT

A francia fővárosban összetűzés robban ki Páris központjában a rendőrség és a felvonulók között a május elsejei tiltakozó felvonulás közben. A tüntetők Molotov koktélokat hajigáltak, amelyek több rendőrt is lángba borítottak, a rendőrök könnygázzal válaszoltak.

https://www.youtube.com/watch?v=BOoOpiPWJEc

Az erőszakot feltehetően egy, a békés felvonulóktól elkülönült, radikális tüntető csoport kezdeményezte, akik fekete maszkkal takarták el az arcukat. Legalább négy rendőrtiszt megsérült az összecsapásokon. és egy tiszt súlyos égési sérüléseket szenvedett, jelentette az AFP.

Molotov koktélokkal támadták a rendőröket, adták hírül a Twitteren.

https://twitter.com/CDubenskij_RT/status/859057663740698624/video/1

A tiltakozók füstgránátokat hajigáltak a rendőrökre, aki megpróbálták a tömeget leszorítani az útról.

A Ruptly élőképein ez látható https://www.youtube.com/watch?v=_8TEYab0pXI

A letartóztatottak számáról nincsen információ.

Az RT helyszíni riportere szerint üvegpalackokat dobáltak a rendőrökre és olyan tárgyakat, amelyek gázpalackoknak látszottak.

https://twitter.com/CDubenskij_RT/status/859039684852318208?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Frtmobile%2Fnews%2Fnews%2F386725%2Fhtml

Hétfőn a párizsiak egy békés május elsejei felvonulásra gyűltek össze Párizs központjában.

A francia szakszervezetek tagjai szintén utcára vonultak, hogy tiltakozzanak a francia elnökválasztás első fordulójának eredménye miatt, amely szerint a független jelölt, Emmanuel Macront indul majd a jobboldali Marine Le Pen ellen a második fordulóban május 7-én.

Fordította: Urthvas Bethad

Forrás: RT hírek

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok