Marhaság Németországot rablóállamnak nevezni – mondja a német pénzügyminiszter

Finance Minister Wolfgang Schaeuble. © Stefanie Loos / Reuters

A német pénzügyminiszter, Wolfgang Schaeuble, élesen reagált azokra a vádakra, amelyek azt állították, hogy Németország egy “gazdasági rablóállam,” amely aláássa az Európai Unió stabilitását.

A minisztert a CNBC televízió kérdezte a brit médiában megjelent beszámolókról, amelyek Németországot azzal vádolják, hogy csak saját hasznával törődik és figyelmen kívül hagyja a szomszédait.

“Az Egyesült Királyságban van néhány tollnok, aki marhaságokat ír, már tisztelettel,” válaszolta Schaeuble.

“Marhaságot mondott?” kérdezte a műsorvezető

“Igen, Nem tetszik nekem,” mondta Schaeuble.

Schaeuble wants to convince Trump that Germany’s trade surplus is good for America

Matthew Lynn cikkéről beszéltek, amely (a) The Telegraph-ban jelent meg, és úgy írja le Németországot, mint, “a jelenlegi legnagyobb fenyegetését a világgazdaság stabilitására,” sokkal nagyobb fenyegetést, mint a Brexit, vagy az USA elnőkének, Donald Trump-nak a “fafejű védővámrendszere.”

“Németország kereskedelmi többlete minden egyes hónapban csúcsot dönt, és hatalmas mértékű, eléri a GDP 9%-át. Gyakorlatilag Németország gazdasági rablóállammá vált, lefölözi szomszédjai iparát, hatalmas tőkeáramlást idéz elő és aláássa a pénzügyi rendszer egyensúlyát. Itt az ideje, hogy a világ többi része felálljon és Németország megrendszabályozását követelje,” írta az újságíró.

Trump, ez év elején szintén bírálta Berlint a 253 milliárdos kereskedelmi többletéért, arra figyelmeztetve, hogy esetleg megemeli a Németországból importált áruk vámjait.

Hétfőn Peter Navarro, a Fehér Ház új kereskedelmi tanácsának vezetője, kétoldalú megbeszélésekre hívott fel, hogy csökkenthessék az USA kereskedelmi hiányát Németországgal szemben.

“A kereskedelmi politika az Európai Unió felelőségi körébe tartozik,” válaszolta a Német Gazdasági Minisztérium.

Washingtoni látogatása alatt a német pénzügyminiszter megvédte országának hatalmas kereskedelmi többletét. Schaeuble visszautasította az USA vádjait, hogy országa tisztességtelen kereskedelmi politikát folytat, és sürgette Trump elnököt, hogy továbbra is *vegyen részt a kereskedelem liberalizációjában

*(a Trump által elutasított TTIP.: Ford.)

Russia Today

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 című bejegyzés “Marhaság Németországot rablóállamnak nevezni – mondja a német pénzügyminiszter” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nem ez az angol újságíró az egyetlen, aki így gondolja. A NIF egy régebbi cikkében is egyértelműen állították, hogy kizárólag csak Németország jár jól az Unióval. Ez meglátszik az agresszív EU politikán is, amit Merkel irányít.

  Kedvelés

 2. “Marhaság Németországot rablóállamnak nevezni – mondja a német pénzügyminiszter”
  Pedig igaz – főleg mióta egyre több a zsidó vezető Németországban.
  H.B.
  “A keresztény Európában egyetlen idegenszerű elem van és az a zsidóság. Alig szabadultak meg az európai népek az izlám hatalmától, most ismét a zsidó nép az, amely lázas izgatottsággal és ernyedetlen tevékenységgel azon merész tervet erőlködik megvalósítani, hogy az európai népek felett az uralmat megszerezze és azokat rabigába hajtsa.’ “ (7)

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.