Egyenlő munkáért egyenlő bért! – komolyan gondolja az EU?

Az Európai Parlament Női Jogi (FEMM) Bizottságában téma volt az “egyenlő munkáért egyenlő bért!” követelés. De mit értenek ők ezalatt? Például azt, hogy egy szupermarketben a női dolgozó ugyanazért a munkáért ne kaphasson kevesebb pénzt, mint férfi kollégája.

Ez idáig tökéletesen rendben van. De az nem gond, hogy az EU-n belül, mondjuk Ausztriában egy szupermarketben dolgozó ember (akár nő, akár férfi) háromszor, négyszer többet keres, mint tőle 50 kilométerre egy magyarországi dolgozó? (Akár ugyanazon üzletláncon belül!) Morvai Krisztina felvetése láthatóan el se nagyon jut a képviselőtársak agyáig – de előbb-utóbb kénytelenek lesznek megérteni, mit is kellene az “egyenlő munkáért egyenlő bért!” elvén érteni.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

Egy gondolat a(z) “Egyenlő munkáért egyenlő bért! – komolyan gondolja az EU?” című bejegyzésnél

  1. Persze, hogy nem jut el a fülükig. Csak azt tudnám, hogy Magyarország 21 EU képviselője közül például 12, akik a Néppárt képviselőcsoportjához tartoznak, miért nem szólalnak fel ilyen gyakorisággal? Nem kapnak, nem akarnak teret kapni? Pedig nem ártana, sőt használna, ha ők is – nemcsak a felszólásaikat, hanem a reagálásokat is közvetítenék magyar választóik felé.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.