Március 15: Méltóságot és szabadságot minden magyarnak!

Sinkovits Imre csodálatos tolmácsolásában szóljon a Nemzeti dal nemzeti ünnepünkön minden igaz hazafiért és a nemzetért:

Petőfiék március 15-én alig voltak egytucatnyian, amikor elindultak és mi lett belőle… Áprilisi törvények, majd szabadságharc. Akkor és ott tudták, hogy cselekedni kell, mert a szabadság nem magától jön, azt ki kell vívni. Az akkori követelésekért ma is tenni kell!

Éljünk bárhol magyarként a világban: küldetésünk, hogy az igazságosság és szabadság mellett kiálljunk, ősi jogainkért, méltóságunkért. A csonka országban, elszakított területeken és szórványban. Most egyszerre állunk nemzetközi erők, multik és kiszolgálóik, a magyar területeket megszállva tartó idegen államok, s kiszolgálóik nyomása alatt. De a hazai oligarchák jobbak a külföldieknél ? Nem pont minden önkény és kiváltság ellen üzent hadat 1848-ban a nemzet ?

Aki a nemzetért dolgozik tudja helyét és feladatát. És teszi dolgát, igaza biztos tudatában. Aki szétfütyüli a nemzeti ünnepet az viszont méltatlan. Az is aki lop, csal, hazudik. Az is aki úgy tesz, mintha. Az is, aki idegent szolgál. Igazak az igazért. Ez az üdvös és kívánatos.

Kívánok minden nemzettársamnak méltóságot és szabadságot nemzeti ünnepünkön! Merítsünk együtt erőt eleink máig ható üzenetéből: “rabok tovább nem leszünk!”

Egressy Gábor a nemzeti színésze 169. éve ezen a napon így élte meg Petőfi Nemzeti dalát:

“Ekkor Petőfi fölemelkedik, mint egy túlvilági alak, mint megtestesült népszenvedés, mint ítélet halálangyala. Elüvölti a nemzeti dalát! E hangok leírhatatlanok. Most is látom, hallom azokat. És örökké fogom látni és hallani, mert a kép és hang elválaszthatatlanok. Leírhatatlan e dalnak hatása a népre, mely nőttön nőtt s megesküvék Isten szabad ege alatt. Hangosan dobogott minden kebel, dobogá az érzelmet: “most vagy soha!”

Nagy idők voltak, nagy emberekkel. Legyünk méltók hozzájuk!

Honfitársi köszöntéssel:

dr. Gaudi-Nagy Tamás 

http://www.gaudinagytamas.hu/

Reklámok

Egy gondolat a(z) “Március 15: Méltóságot és szabadságot minden magyarnak!” című bejegyzésnél

  1. Ettől a demokratikusnak hazudott ellenzéktől nem is lehet mást várni, mint amit idén is tett. Halálra rémítették a gyerekeket, megkeserítették mindazok ünnepét, akik békében szerettek volna részt venni a megemlékezéseken.
    Gennyes fekély ez az úgynevezett ellenzék az ország testén.

    Igazat adok Dr. Gaudi Nagy Tamásnak, a méltóság és a tisztesség erőt és erős pajzsot ad a a megmaradáshoz. Különösen akkor, amikor a strasszburgi emberi jogi? bíróság, így kérdőjellel, analfabéta betolakodóknak több milliós kártérítést szavaz meg, mert a magyar kormány nem biztosít nekik Internetet, de a székelyekkel nem törődik, de a katalánokkal sem, és egyetlen őshonos nemzetiséggel sem, akiket a történelem szorított ilyen helyzetbe. Fontosabbak a gender deviánsok és az illegális bevándorlók jogai, mint a család és így tovább

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.