Fizetésemelés után milliós jutalmak a miskolci városvezetésnek?

A Fidesz-KDNP frakció megszavazta a miskolci városvezetők rekordszintű, 30 százalékos fizetésemelését, emellett évek óta milliós jutalmakat is osztogatnak egymás között az adófizetők pénzéből, hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján Badány Lajos.

A Jobbik önkormányzati képviselője kifogásolta, hogy a még csak pár hónapja kinevezett új jegyző rögtön 1,4 millió tehetett zsebre, miközben a kifizetések vizsgálatára benyújtott jobbikos előterjesztést törvényellenesnek minősítette. A néppárti politikus a részletekről elmondta: még a szocialista városvezetés hozott rendeletet arról, hogy az elmaradt adóbefizetések behajtása, bírságolások után jutalékot vehetnek fel nemcsak az adókat beszedő alkalmazottak, de a jegyző, aljegyző, polgármester és az alpolgármesterek is. Ez akár az éves fizetés felét is jelentheti, a polgármester megemelt jövedelme esetében például közel 6 millió forintot.

A képviselő bírálta városvezetést: miközben a jegyző javaslatára a Fidesz folyamatosan akadályozza, hogy a jobbikos vezetésű Pénzügyi Bizottság ellenőrizze, ki milyen mértékében részesül a kifizetésekből, maga a jegyző is felvesz közel másfél milliós jutalmat. „Ezek után érthető, Miskolc jegyzője miért nem kívánja kiadni, melyik városvezető hány milliós jutalmat vesz ki a költségvetésből, az viszont több mint érdekes, hogy valaki elkezdte az országos sajtónak kiszivárogtatni a jegyző szerint titkos információkat” – jegyezte meg Badány.

Közölte azt is: a Jobbik véget fog vetni a mindent elnyelő korrupciónak, és felelősségre fogja vonni a közvagyon elherdálóit. Jelen esetben pedig olyan rendeletmódosítást készül beterjeszteni a közgyűlés elé, amely az arra érdemtelen „haszonlesőket” kizárja a nyerészkedésből.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 című bejegyzés “Fizetésemelés után milliós jutalmak a miskolci városvezetésnek?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. A magyar “urak” mindenkor érzéketlenek voltak a mások nyomorú-
  sága iránt. A zsidó az egyetlen nemzet, amely gondját viseli a
  fajtájának, az is a mi rovásunkra. Miért gyűlöljük a zsidókat , hiszen
  a mieink adnak el emberemlékezet óta, nap,mint nap.

  Kedvelés

 2. A k…a életbe! Ezek még pofátlanabbak ott Miskolcon, mint a haverjaik Pesten (Felcsúton, Debrecenben, stb).
  A Jobbik meg ne bénázzon, hanem röviden, tömören összefoglalva árasszák el a várost A/5-ös szórólapokkal. Tudják meg az ottani birkák, kiket uszítottak a városra.
  A költségvetés számai pedig nyilvános, közérdekű adatok, amit nem lehet titkosítani, és ha nem adják ki, akkor bírósági úton kell kikényszeríteni.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.