Fizetésemelés után milliós jutalmak a miskolci városvezetésnek?

A Fidesz-KDNP frakció megszavazta a miskolci városvezetők rekordszintű, 30 százalékos fizetésemelését, emellett évek óta milliós jutalmakat is osztogatnak egymás között az adófizetők pénzéből, hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján Badány Lajos.

A Jobbik önkormányzati képviselője kifogásolta, hogy a még csak pár hónapja kinevezett új jegyző rögtön 1,4 millió tehetett zsebre, miközben a kifizetések vizsgálatára benyújtott jobbikos előterjesztést törvényellenesnek minősítette. A néppárti politikus a részletekről elmondta: még a szocialista városvezetés hozott rendeletet arról, hogy az elmaradt adóbefizetések behajtása, bírságolások után jutalékot vehetnek fel nemcsak az adókat beszedő alkalmazottak, de a jegyző, aljegyző, polgármester és az alpolgármesterek is. Ez akár az éves fizetés felét is jelentheti, a polgármester megemelt jövedelme esetében például közel 6 millió forintot.

A képviselő bírálta városvezetést: miközben a jegyző javaslatára a Fidesz folyamatosan akadályozza, hogy a jobbikos vezetésű Pénzügyi Bizottság ellenőrizze, ki milyen mértékében részesül a kifizetésekből, maga a jegyző is felvesz közel másfél milliós jutalmat. „Ezek után érthető, Miskolc jegyzője miért nem kívánja kiadni, melyik városvezető hány milliós jutalmat vesz ki a költségvetésből, az viszont több mint érdekes, hogy valaki elkezdte az országos sajtónak kiszivárogtatni a jegyző szerint titkos információkat” – jegyezte meg Badány.

Közölte azt is: a Jobbik véget fog vetni a mindent elnyelő korrupciónak, és felelősségre fogja vonni a közvagyon elherdálóit. Jelen esetben pedig olyan rendeletmódosítást készül beterjeszteni a közgyűlés elé, amely az arra érdemtelen „haszonlesőket” kizárja a nyerészkedésből.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Advertisements

2 gondolat “Fizetésemelés után milliós jutalmak a miskolci városvezetésnek?” bejegyzéshez

 1. A magyar “urak” mindenkor érzéketlenek voltak a mások nyomorú-
  sága iránt. A zsidó az egyetlen nemzet, amely gondját viseli a
  fajtájának, az is a mi rovásunkra. Miért gyűlöljük a zsidókat , hiszen
  a mieink adnak el emberemlékezet óta, nap,mint nap.

  Kedvelés

 2. A k…a életbe! Ezek még pofátlanabbak ott Miskolcon, mint a haverjaik Pesten (Felcsúton, Debrecenben, stb).
  A Jobbik meg ne bénázzon, hanem röviden, tömören összefoglalva árasszák el a várost A/5-ös szórólapokkal. Tudják meg az ottani birkák, kiket uszítottak a városra.
  A költségvetés számai pedig nyilvános, közérdekű adatok, amit nem lehet titkosítani, és ha nem adják ki, akkor bírósági úton kell kikényszeríteni.

  Kedvelés

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s