„Inkább legyen valaki ateista”: Ferenc pápa az álszent katolikusokat veszi célba

Advertisements

4 gondolat “„Inkább legyen valaki ateista”: Ferenc pápa az álszent katolikusokat veszi célba” bejegyzéshez

 1. Több helyen olvasható volt: Minden ötödik percben megölnek egy keresztényt. Ebben a helyzetben az a fontos gondolat, hogy “inkább legyen valaki ateista”?

  Kedvelés

 2. El tetszettek olvasni a cikket?

  mert nem arról van szó, hogy legyenek ateisták, hanem, hogy ne legyenek álkeresztények.
  Persze, ez egy rossz pápa, nem a homokosokat, a pedofil papolat, a herceget játsztó főpapokat és az álszent képmutató, és a maffiában bűnöző látszat-katolikusokat támogatja, hanem pont ellenük beszél. Szövegértés, azért fontos, főleg az utolsó mondatok a cikkben.

  Kedvelés

  1. Győztél. Nálam egyik böngészőben sem jelenik meg a cikk szövege, s azt hittem, hogy a cím az egyetlen közlendő. Nem számoltam azzal, hogy a szöveg hiánya is szövegértési problémákhoz vezethet.

   Az interneten visszakeresve az idézet: “Felháborító valamit állítani, majd annak az ellenkezőjét cselekedni. Vannak, akik azt mondják: én aztán nagyon katolikus vagyok, mert eljárok misére, ilyen meg olyan egyesületekhez tartozom. De amit néhányan nem tesznek hozzá, hogy: egyébként az életem egyáltalán nem keresztényhez méltó, nem fizetem rendesen az alkalmazottaimat, kizsákmányolok másokat, becstelen ügyekben veszek részt és pénz mosok. Rengeteg katolikus ilyen, és sorozatos botrányokat okoznak. Hányszor hallottuk már emberektől, hogy “ha az ilyen emberek katolikusok, akkor inkább már jobb ateistának lenni!” .

   Ennek nyomán már a cím is ferdítés, mint pápai tanács, el sem hangzott.

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.