Nyílt levél Gundel Takács Gábornak, a Jogász – és bankárbál műsorvezetőjének

Mivel Ő lesz a Jogász – és bankárbál műsorvezetője, Őt is megszólítanám. Sajnos nincs hozzá elérhetőségem. Valaki el tudja juttatni neki? Ha gondolod, oszd meg minél több felé, hátha a következő pár nap elég lesz ahhoz, hogy olvassa.

Ha valakinek van kedve, akkor a fellépőknek, és a Gundel étteremnek is lehet írni hasonló leveleket.

jba

Tisztelt Gundel Takács Gábor Úr!

Műsorvezető munkásságát nagyra becsülöm. Különösen a napokban felröppent hírek alapján,  miszerint megalkuvás helyett volt bátorsága egy olyan döntést hozni, hogy gyermekei szemébe tudjon nézni.

 Felhívom a figyelmét, hogy 2017. február 11-én egy olyan bál műsorvezetője lesz, – a bál hivatalos oldala szerint – ahol két díszvendég miatt már többen lettek öngyilkosok. Ezrek veszítették el miattuk az otthonaikat, és százezrek lehetnek hamarosan földönfutók, ha folytathatják aljas tevékenységüket.

Ezek az emberek jogerős bírósági döntések alapján a haverjaikkal 1 000 Milliárd Forintot vettek el az emberektől tisztességtelenül.

Emiatt felelősségre vonásukat sem a bál fővédnöke, az mnb elnöke, sem a bál tiszteletbeli  fővédnöke, a legfőbb ügyész nem kezdeményezte. Inkább együtt buliznak.
Ez a két ember, a két bankár, becsei és kovilevi, főbírákat utasítanak perekben való döntésekre, politikusokat vesznek rá, hogy a bankok számára kedvező törvényeket hozzanak.

Talán ezeket nem tudta. Most már tudja.

 

Bár nem voltam még soha ilyen bálon, – ilyen bűnöző társaságban nem is szeretnék – de el tudom képzelni, hogy Önnek ott feladata lesz köszönteni, méltatni, esetleg bemutatni a díszvendégeket, védnököket.

Mit fog róluk mondani?

– Aljas gyilkosok?

– Csalók?

– Kifosztók?

– Árulók?

Vagy most meg fog alkudni, és szemet huny a felett, hogy az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma okozóit kell méltatnia? És… felolvassa, amit odaírtak Önnek?

Eszébe fog-e jutni a felkonferálás közben annak a két hajléktalannak a tekintete, akit utoljára látott? Elgondolkodik-e azon, hogy jóllehet, ezek miatt kerültek utcára? 

Az Ön családja által készített ételek illata el fogja-e nyomni az aluljárókban érzett bűzt? Mert az ott élő emberek nagy része is az Ön által köszönteni, magasztalni tervezett díszvendégek, védnökök miatt került oda.

 

Én ott leszek 11-én. Na nem bent, hanem kint. Táblákkal, feliratokkal, dudával, hangosítással, Sárgapólóban. Úgy hallottam, mások is terveznek hasonlót.

Még az is lehet, hogy a bálra igyekezve szembetalálja magát egy „Gyilkosok!” felirattal.

Akár gondolhatja, vagy meg is írhatja nekem, hogy „Engem miért…?” – csak elvállata a felkérést, és nem foglalkozott a vendégek társadalmi, vagy gazdasági szerepével. Így tett az egyik védnök is, az ügyvédi kamra elnöke. (poltot, és matolcsyt már levélre sem méltatom. Azok teljesen lepaktáltak a bankárokkal)

 

Dédi mamám az esetlegesen a fentiek szerint felmerülő gondolataira az alábbit mondaná: „Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.”

 

Mátyás Király a híres mondában ezt mondta hasonló helyzetre: „Osztozik a bűnnel, aki vak rá.”

 

Én a bankár díszvendégek miatt, jelen társadalmi helyzetben méltatlannak tartom a bált arra, hogy Ön legyen a műsorvezetője.

 

Tisztelettel: Póka László

pokalaszlo@nemadomahazamat.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Egy gondolat a(z) “Nyílt levél Gundel Takács Gábornak, a Jogász – és bankárbál műsorvezetőjének” című bejegyzésnél

 1. Nem szeretném védeni Gundel úrat, nincs is rá szüksége.
  De nem látom azt a tükröt, amely mutatná a helyes utat.

  Csak érzem Póka úr igazát.

  De érzem Gundel úr lelkét is. Ő egy politika mentes (remélem jól látom), játékvezető, sport riporter, aki igazán szereti a munkáját.

  Ő dolgozni akar.

  Nem hinném, hogy politikai karriert szeretne befutni, ő nem az a politikusi egyéniség.

  Most nem kell, arról beszélni, hogy cirkuszt a népnek.., ez más téma.

  Tisztelem Póka úrat, Tisztelem Gundel úrat is!

  Mind ketten járjanak sikerrel, abban, amire az életüket feltették, segítsék Magyarországot.

  Akár szórakozással, akár boldogulással.

  Mind kettő fontos.

  Atilla

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.