Ki képviseli a vörösiszap-ügy áldozatait (így a magyar lakosságot is)?

Véget ért a másodfokú büntetőeljárás fő része a vörösiszap-katasztrófa ügyében, a Győri Ítélőtábla előtt. Dr. Zólyomi Csilla bíró háromtagú tanácsa február 6-án hirdet majd ítéletet, s foglal állást abban, helyes volt-e a MAL Zrt. vezetőinek, dolgozóinak elsőfokú felmentése az összes vádpont alól.

Hogyan képviselte az ügyészség a vádat, s egyben az áldozatok érdekeit, ideértve voltaképpen a teljes magyar lakosságot is? Milyenek voltak az erőviszonyok a 15 fős sztárügyvédi és az egy fős ügyészi „csapat” között? Melyek voltak a vád és melyek a védelem főbb érvei? Meddig tűrhető, hogy a környezetre és az emberi életre, valamint a munkavállalók egészségére is kirívóan veszélyes üzemek működnek Magyarországon? Milyen hatással lehet a magyar emberek jövőjére a büntetőítélet? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket elemez Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász, közérthető sorozatának újabb részében.

NIF

2 című bejegyzés “Ki képviseli a vörösiszap-ügy áldozatait (így a magyar lakosságot is)?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nagyon tisztelem Dr. Morvai Krisztina képviselőasszonyt, igazán mindent megtesz az igazság, az IGAZSÁG érdekében és védelmében.
  Azt hiszem, ahogy ő is mondta, minden értelmesen gondolkozó ember számára természetes, hogy a, felolvasott jogszabályokat figyelembe kellett volna venniük a vádlottaknak.. Az ügyvédek lehetséges, hogy jó szakemberek, de számomra ez nem a tisztesség mércéje, mert egy igazságra felesküdött jogásznak, ügyvédnek az igazságot kell szolgálnia, akkor is, ha egy feltehetően búnös egyén védelmét látja el.
  Ebben az esetben sem tekinthet el az alapvető igazságtól, ha tisztességes és erkölcsös.Mondom HA
  Ezek az ügyvédek, de maga az úgynevezett Igazságszolgáltatás, vagyis a Bírók maguk is, ezt sok eset szomorúan mutatja (Budaházy, szemkilövők tárgyalásai) azt kell mondjam, embertelen kiszolgálói egy pénzhatalmi csoportnak, és nincs bennük szikrányi tisztesség sem, vagyis aljas és önérdekből cselekvő egyének, akik nem kötődnek az igazsághoz, a nemzethez, azokhoz az erkölcsi normákhoz, melyek egy társadalmat egészségessé tesznek.
  Elgondolkodtató az is, hogy a kiözmédiában – lehet, hogy tévedek, bár úgy lenne – egyáltalán nem, vagy alig esik szó már erről a szörnyű katasztrófáról. Miért is érzem úgy, hogy magunkra hagy minket az állam, a kormányzat, nem az a lényeg, amit megtettek, vagy amit úgy adnak elő, hogy megtettek, hanem az, amit nem tesznek meg, és mindaz, amiért nem állnak ki a nemzet érdekében.

  Isten áldja Morvai Krisztinát

  Kedvelés

 2. Ha az Ember egy regény olvasásába akar kezdeni,előbb az ábc elsajátításába kell fognia.
  Ugyan így az alapoknál kell-ene kezdeni,ha az Ember Igazságos elbírálást akar elvárni ebben az országban. De amíg a Magyar Emberek ügyeit,érdekeit idegen szívűekre,idegen érdekeket szolgálókra bízták júdás vezetőik, az IGAZSÁG csak álom marad.
  E nélkül, Itt az Igazság keresése olyan,mint befagyott tóba fejest ugrani.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.