Emberközpontú gazdaságot, a tudomány, az újítások támogatását, örömteli munkahelyeket! – Morvai az EP-ben

Rosszul fizetett, örömtelen munkahelyek, boldogtalan, fáradt, “kiégett” emberek…Ide vezetett az összeszerelő üzemekre és olcsó munkaerőre épített gazdasági modell Magyarországon a rendszerváltást követően.

morvai20161123

Ideje lenne a radikális változásnak, a tudomány, az innováció (újítások, magyar felfedezések) támogatásának, s ezek magyarországi megvalósításának, tisztességesen megfizetett, örömteli, sikerélményt nyújtó munkahelyeket teremtve – mutatott rá Morvai Krisztina az EP Női Jogi (FEMM) szakbizottságában. A gyarmati sorból történő felszabadulásunkhoz, a valódi, emberközpontú nemzetstratégia és gazdasági stratégia kialakításához olykor az afrikai példák is hasznosak lehetnek…

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

13 című bejegyzés “Emberközpontú gazdaságot, a tudomány, az újítások támogatását, örömteli munkahelyeket! – Morvai az EP-ben” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Szegény képviselőasszony fáradhatatlanul hajigálja a borsót a falra, de ez nem ŐT minősíti, hanem ezt a velejéig rohadt EU-t, meg a magyar kormányt. Figyeljenek csak oda, amikor egy politikus beszél, hogy milyen gesztusai vannak, rögtön kiderül, hogy csak a semmit hámozza.
  Valaha volt Magyarországon egy erős Ganz Mávag, és talán jól tudom, még tengeri hajógyártás is, egy világhírű Ikarusz autobusz gyár, most meg azon ájuldoznak, hogy mennyi befektető jön az országba. Ennek két oldala van, a német autógyárak németországban embereket bocsájtanak el, és Magyarországon meg élő robot-rabszolgaként használják a munkaerőt. Ha egy ország nem saját ipari, mezőgazdasági bázison áll, akkor kézbesíthető a bukás, előbb -utóbb. Figyeljék csak Trump választott elnököt. Az amerikai munkanélküliséget a kihurcolt gyárak adták, de ahová vitték ott sem teremtettek boldogságot, mert elpiszkolták a környezetet, és nagyon kis pénzt fizetnek a munkásoknak.. Most viszont már azon gondolkodnak a supervállalatok, hogy robotizálnak, s akkor még ember sem kell.
  Olvassák el Stephen Hawking írásait.

  http://www.computerworld.com/article/2922442/robotics/stephen-hawking-fears-robots-could-take-over-in-100-years.html

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2618434/Artificial-intelligence-worst-thing-happen-humanity-Stephen-Hawking-warns-rise-robots-disastrous-mankind.html

  Kedvelés

 2. ” ,hogy robotizálnak,s akkor még ember sem kell.
  Ha nem kell az ember,mint értéket előállító,teremtő,akkor ki fog fogyasztani,és miből? Mitől fog a gazdaság pörögni,ha a robotokkal megtermelt javakat nem tudja az állampolgár megvásárolni,mert nem lesz miből. Közmunka bérből nem tud venni tartós “fogyasztási cikket. De még ennivalót sem. Ja,hogy mehetünk a lecsóba! De akkor minek és kinek termelni? Ha nincs vásárló erő,hiába az automatizálás és minden egyéb. A Lényeg az Emberen van,aztán a gépen!

  Kedvelés

 3. Közérdekű bejelentés a Miniszterelnökséghez és az ORFK-hoz Iratjel: betelepuleselosegites161225

  KINEK LESZ JÓ, HA AZ ORBÁN KORMÁNY ELINTÉZI AZ UKRÁNOK MAGYARORSZÁGI VÍZUMMENTESSÉGÉT

  Ukrajnába szakadt magyar testvéreink vízummentéségét igen, de nem magyar „ukránokét” nem támogatom, mert a nem magyar ukránok vízummentességét támogatás hazaárulásban és fajirtásban bűnsegédkezés lenne:

  Az Országgyűlés 2010. október 8-án engedélyezte, hogy izraeli cégek és velük akárhány izraeli vagy más külföldi izraelita liberalizáltan idetelepülhet. Izrael és az Európai Unió megegyezésére hivatkoztak, ami szerint az izraeli cégek bármelyik európai uniós országba liberalizáltan betelepülhetnek annak fejében, hogy ezen országok cégei is liberalizáltan betelepülhessenek Izraelbe. 1990-ben Pozsgay Imre miniszterről azt írta a Szent Korona lap, hogy Izraelben beleegyezett, hogy hazánkba települhessen 1 millió izraelita, akik Ukrajnát kirabolták. Ehhez csak az kell, amit most intéznek, hogy akármelyik ukrajnai polgár vízum nélkül átjöhessen Magyarországra. Ha a külföldi izraeliták bejönnek, az ide szült magyar és vagy kettős állampolgár gyermekeik nevére bármit felvásárolhatnak. Lakóingatlant, termőföldet, céget, akármit. Tévedés, hogy munkaalkalmakat teremtenek a magyaroknak. A Cionkáté előírja, hogy csak izraelita munkavállalókat foglalkozassanak. Ezek a megállapodások lehetővé teszik, hogy az izraeliták néhány évtized alatt végleg és teljesen elbirtokolják hazánk területét, lehetővé teszik, hogy teljesen átvéve a közhatalmat ellehetetlenítsék a magyarok megmaradását. Valójában ez az Izraeliták Szövetsége által 1910-ben közzétett Magyarország elbitorlási „100 éves terv” megvalósítása. Az izraeli parlamentben azt is előadták, hogy ”csökkenteni kell a palesztínok természetes szaporodóképességét”, és meg kell akadályozni a szülőhazájukban megmaradásukat.

  Ezek csökkentik a magyarok természetes szaporodóképességét, élethosszát, miközben el is adósítanak: 1. A mezőgazdasági vegyszerek és a háztartási szennyvíz ivóvízbázis folyókba juttatása. 2. A tiszta ivóvíz, a desztillálással tisztított ivóvíz mérgezőnek hazudása. 3. A „Nemzeti Stop Só Program”, „Chips adó” és „MENZAREFORM” előírások, amelyek felbiztatják az élelmiszer előállítókat, hogy konyhasó helyett kálisóval „sózzák, vagyis mérgezzék a magyarok élelmiszereit. A konyhasópótlás korlátozást nemrég (a bejelentéseim hatására) gyermekeknél visszavonták, de a felnőtteknél nem, s a patkányméreg kálisóval „sózást” továbbra is megengedik a gyerekek étkeztetésében is! 1950-ben Nobel díjat kaptak, akik patkányoknál és embereknél konkrét hatásmérésekkel bebizonyították a káliumtúladagolás és a hiányos konyhasópótlás ivartalanító és életrövidítő, vagyis patkány- és emberirtó hatását. 4. A kálium műtrágyákkal 1960 óta növelik életrövidítő és ivartalanító hatásúra a magyarok élelmiszerei káliumtartalmát. 5. A káliumműtrágyák sokszorosra fokozzák az aszálykárt. 6. Eladósítják a magyarokat a növekvő orvosi kezelési költségekkel, a szennycsatorna-használati díjakkal és a csatornákkal elvitt növénytápláló anyagok műtrágyákkal pótoltatásával, azokat pedig akik nem kötnek rá a szennycsatornára tízszeres vízdíjjal adósítják el. 7. Ráfogják a parlagfűre a káliumtúladagolással és a hiányos konyhasópótlással előidézett allergiát, és súlyos büntetésekkel eladósítják a parlagfüvet irtani már nem képes nyugdíjas ingatlantulajdonosokat is. 8. Tízezerszámra eladósították a magyarokat a hamisan humusztermelőnek nevezett, humuszt termelni képtelen giliszták hitelből vásárlására való felbiztatással. 9. Százezerszámra adósították el a magyarokat a hamisan devizahitelnek nevezett hitel felvételére felbiztatással. Ma valamennyi hazai állami szervezet, de az Európai Unió is ezekhez a hazárulási és fajirtási bűnözésekhez statisztál. 10. Az ivóvíz- és élelmiszerrontással (és betegítő repkedő állatokkal) fajirtás óhéber módszereit lásd: Mózes II. 23/20-33. és V. 7/1-26. és Talmud Baba kamma 93 b. lap és Taanith 10 a. lap. Ezek a fajirtó izraelita terroristák ellenünk bevetett módszerei!

  A hivatkozott dokumentumokat nem mellékelem, mert már régóta közzé vannak téve a http://www.tejfalussy.com honlapomon (Videók, Email könyvek, MEHNAM), és az azon belül működő http://www.aquanet.fw.hu honlapon.

  Verőce, 2016. november 25.

  Jogos önvédelem és jogos védelem (Btk.) és megbízás
  nélküli közérdekű kárelhárítás (Ptk.) keretében
  benyújtja és közzéteszi: Tejfalussy András okl. vill.
  mérnök hatásmérés tudományi szakértő feltaláló
  (1-42-0415-0215, an. Bartha Edit)

  feladó:András Tejfalussy tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com

  címzett:janos.lazar@parlament.hu

  másolatot kap:Orbán Viktor orbanviktor@orbanviktor.hu;
  lu lu@mku.hu;orfktitkarsag@orfk.police.hu

  titkos másolat: . . .

  dátum:2016. november 25. 19:24
  tárgy:KINEK LESZ JÓ, HA AZ ORBÁN KORMÁNY ELINTÉZI AZ UKRÁNOK MAGYARORSZÁGI VÍZUMMENTESSÉGÉT (Közérdekű bejelentés a Miniszterelnökséghez és az ORFK-hoz)
  küldő:gmail.com

  Továbbküldés-1.

  feladó:András Tejfalussy tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com
  címzett:”Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter” miniszter@im.gov.hu
  másolatot kap:”DR. Morvai Krisztina” krisztina.morvai@europarl.europa.eu; JOBBIK info@jobbik.hu
  titkos másolat: . . . . . . .
  dátum:2016. november 26. 8:31
  tárgy:KINEK LESZ JÓ, HA AZ ORBÁN KORMÁNY ELINTÉZI AZ UKRÁNOK MAGYARORSZÁGI VÍZUMMENTESSÉGÉT (Közérdekű bejelentés a Miniszterelnökséghez és az ORFK-hoz)
  küldő:gmail.com

  Kedvelés

 4. Nagyon jó a kérdés, kedves Tóth Ferenc!
  Ezen már én is sokszor elgondolkodtam, amikor egyes műsorokban azon ájuldoztak, hogy milyen nagyszerű, hogy az embert helyettesítik a gépek. A profitéhség elvette a józan eszüket.
  Azt nem értem csak, hogy egy riporter, de magát közgazdásznak mondó szakember sem teszi fel ugyanezt a kérdést.
  Aztán Rot Weller jól mondja, ahonnét elviszik az ipart, a termelést, ott munkanélküliség lesz, ahová viszik, ott meg bér-rabszolgaság.
  Vajon mért nem értik, itthon is, a kormányok, hogy saját nemzeti ipar nélkül kérészéletű a gazdaságuk.
  Trump védővámokat akar bevezetni, mert a nagy haszon reményében valaha jól prosperáló városok ipara költözött át más, olcsóbb munkaerőt kínáló országokba. Ha a védővámok miatt visszamennek az üzemek, akkor azok az országok, ahol erre a befeketetői vékony jégre építették az országuk gazdaságát, nagy bajban lesznek. Mindenhol csak a szenvedés és kilátástalanság uralja majd a térséget.
  Stephen Hawking nagyon érdekes és igaz gondolatokat fogalmaz meg. Kár, hogy az én angolom hagy némi kivánnivalót, de még így is átjött, hogy milyen katasztrófához vezethet, ha a robotizálás átlépi a józan ész határait

  Kedvelés

 5. Megdöbbentő, amit Tejfalussy András ír, és minden tiszteletem, hogy beadványait elküldte, bár lenne pozitív eredménye. Lehet, hogy az Állampolgári Jogok Biztosához is el kellene küldenie, mint közérdekű panaszt.
  Sajnos ilyen témákban, mint ez a vízummentességi ügy, amit én is elfogadhatatlannak tartok, nekem semmi információm nincs, de ha valahol lenne aláírásgyűjtés, petíció ebben a dologban, én is aláírnám.
  Több hozzászólóhoz hasonlóan, én is nagyon furcsállom, hogy a kormány, amely nemzetinek vallja magát, nem tesz semmi kitételt a vízummentesség dolgában. Mondjuk, csak akkor kaphatnának, ha a magyar nyelv ugyanolyan egyenrangú lenne, mint az ukrán, s a magyarok Kárpátalján megkapnának minden jogot, ami a nemzetközi jogok szerint is megilletné őket. Ha ilyen feltételeket támasztott volna, most minden rendben is lehetne.
  Ami a mérgezés ügyeket illeti, némileg szkeptikus vagyok, mert ha feltételezzük, hogy ilyen sunyi módon akarják elfoglalni az országot egy mérgezett környezetet, ami kiirtaná az őslakosokat, szinte lehetetlen lenne helyreállítani.
  A só ügyben pedig mindenki vegyen erdélyi sót, ami természetes és adalékmentes, és a T— nevű szupermarketben lehet kapni. Én csak ezt veszem, a kenyeret is magam sütöm, pofon egyszerű, csak keressenek rá az “ÍR Kenyér” -re, Valaki írta itt, hogy lemondta a televíziót, szégyellem, hogy ez nekem nem jutott az eszembe eddig, mert engem is felháborított a kereskedelmi csatornák erőszakos megfizettetése.
  Holnap én is lemondom a TV-t, amúgy sincs semmi értelmes és egészséges tartalom a TV-k műsoraiban.
  Gandhi és követői elkötelezett nemzeti tudattal buktatták meg az angol gyarmatosítókat, nem vásároltak angol terméket, nekünk is csak a magyar termékeket kellene megvennünk, és nem hagyni szó nélkül azt, ami sérti a nemzet érdekeit. Ha sokan tennék szóvá, akkor nem lehetne megkerülni ezeket. Mint írtam is már, a polgároknak képezniük kellene magukat, hogy meglássák a hamisságot. Illúzióim még most sincsenek, a tömeg nem látszik felfogni ennek a fontosságát, de persze van-e, aki tanítaná őket, egy “Gandhi”?

  Kedvelés

 6. Kedves Kiábrándult!

  Nem akarják érteni. Nem is fogják. A jelen kormány is, és akik voltak eddig mind, és mind zsidó képződmény. Ők nem a Magyarságért vannak, ők önmagukba visszamutató nyíl.

  Amit én nem értek az, hogy ennyit hazudni, mint a fidesz tette a választások előtt, azt nem értem.
  Emberek ennyire aljasak nem lehetnek. Mindig mondom: valaminek történnie kellett, de ha történt is valami, akkor azonnal le kellet volna mondaniuk.
  Sosem voltam fideszes, már mondtam, nem akarom őket védeni, de nem értem a polgárok elleni merényleteiket.
  A min.bér emeléssel ki jár jól? Az állam és a politikai igéret az újonan hazánkba beköltözőknek.
  Mert a kicsike vállalkozók nem tudják ezt kitermelni. Nekik nincs adó könnyítés. Max. a fekete dolgok lesznek népszerübbek.

  Még ilyen sunyi országvezetésre nem emlékszem.

  Tejfalussy úrral teljesen egyet értek az ő felhívásai, feljelentései, valamint Papp professzor úr ráhatásai miatt csak patikai sót veszek.
  A patlagfű csodálatos gyógyszer. Teának. Fűszernek. Reggel 3 dl tea hidegen. Tavasszal zsengén leszedni, szárítani vagy enni, húsokra, szendvicsekre kiváló.
  3-4 hetes kúra, és ki leszünk cserélve. Ambrosia a királyok eledele.
  Próbálják ki, olvassanak utána.

  Ne feledjük egyedül vagyunk
  ….

  Ezt a gyógyszert is írtatják velünk. Csak a gyógyszergyárak használhatják, és milliókért adják el a belöle készült termékeket.
  Nem tudom, hogy igaz-e? Ők hektár számra termelik…állítólag Makó mellett…

  Kedvelés

 7. Kedves Jancsó úr!

  Olyan tanítóra, olyan nemzeti összefogásra, ami Indiában volt, arra nálunk nagyon kicsi az esély.
  Bárcsak érezném a bizsergést.

  Ott nem voltak agymosások, más korszak, más identitás, más történelem, más földrész, más szomszédok, más éghajlat…minden más.

  Nekünk valami különleges recept kell. Biztosan meg lesz, vagy Van.

  Kedvelés

 8. Lehet írni akárhány beadványt,míg nem lesz a Magyaroknak Magyar kormánya,hivatala,addig falra hányt történet az egész. Legfeljebb egy jót röhögnek rajta az idióták, de a Magyarságért ezek nem fognak tenni egy lépést sem,az is biztos. Inkább azon kellene gondolkoznia az írástudóknak,hogy hogyan lehetne szabadulni ebből a kelepcéből. Amíg zsidó nyomás van az országon,semmi nem fog változni. Ezt kellene végre tudomásul vennie azoknak,akik tudnának is valamit kezdeményezni. Ha mást nem is,de minél több hasonló írást,ami felrázza a Magyarságot. Harminc év alatt az “új német medicina eltitkolása végett, amit a zsidók nem engedtek ,nem zsidóknak ,kettő milliárd ember halt . “új medicina.hu Közjegyző előtt hitelesített orvosok aláírásával.

  Kedvelés

 9. “Gandhi? Szeretem a hajnalt!
  Mielőtt hatalomra került az ígérte, nem lesz testvér háború. Aztán mikor hatalomra került ,megáldotta a vadászrepülőket,amik Pakisztán ellen mentek ! Az emberek hajlamosak voltak mindig arra,hogy Isteni tulajdonságokkal embereket ruházzanak fel. Ha lenne tökéletes ember,tökéletes lelkivilággal,egészséggel, akkor nem testesülne meg ezen a síkon. A ember mindig is gyarló volt,és az is marad! Gondolatai,szavai,cselekedetei, önös érdekei mentén halad,azt igyekszik a legjobb színben,önzetlen szolgálatként feltüntetni,eladni.
  Atillának! A helynek az emberhez semmi köze! Ha az arany sárba esik,az akkor is az marad,csak le kell törölni! Soha nem a tanítón, a “mesteren van a hangsúly! A keresőn, a tanítványon. Hogy holnap is azt akarom, amit tegnap,vagy ma. Biztos talpakkal állok az elhatározásom talaján.Nem dülöngélek jobbra,balra, hogy ma ezt akarom,holnap meg mást. EMBERNEK lenni nem törvényszerű, “csak egy lehetőség, vagy sikerül, vagy nem. Azért mindenkinek saját magának kell tennie, parancsra senki nem fog azzá válni,ahhoz előbb fel kell ismernie,hogy valójában ki is ő, hol a helye a világban, mi a feladata. Ha idáig eljutott,már csak azt kell megkérdeznie saját magától, hogy ki az,aki kérdez. India mindig is a világ lelke volt,míg a nyugat be nem tette oda a sáros lábát, és azt a fertőt,amit “kultúrának hív.

  Kedvelés

 10. T. Kiábrándult!
  Olyan ,hogy “közgazdaság tan, közgazdász nem létezik! Az Magyarra lefordítva, spekuláció,és csaló,akár csak a pszichiátria. Nincs tudományos alapja,létjogosultsága, így a felállított diagnózis is,csalás. Ha fikció,amit írok, és a közgazdaság tan tudományos alapokon létezne,akkor a világ nagyobbik hányada,nem nyomorban,vagy éhhalál közelében tengődne. A tudomány az ismeretek elsajátítása,azok tovább fejlesztése,az emberek, a többség hasznára, életminőségének javítására,és nem egy szűk csoport kiváltságának céljaként. Ma a “tudomány(?) nagyobbik hányada a halált szolgálja és nem az életet,hiszen ennyi nyomorult,beteg,skizofrén,alul és túltáplált ember soha nem volt. A pénzvilág ehhez adja a támogatását,a politikusnak,kutatónak, /billgates/ direkt/ . Jelenlegi szemléletet, hozzáállást a hatalom(?) a pénzlobbi részéről megreformálni,megváltoztatni,képtelenség. Egy új Emberfajt kíván a feladat.

  Kedvelés

 11. Tóth úrnak igaza van.

  Vattay úr írta?

  Dr Hamer. Biologika. Olvassák, keressék.

  Minden betegség a lelkünkből indul ki. (ha nem mérgezzük magunkat, ezt én gondolom, sok cigi, sok alkohol..stb) .Megoldatlan csomók az életünkből. A csomókat, problémákat meg kell oldani, meg kell keresni a gyökereket.
  Ha ezeket megtaláljuk, sikerül a konfliktusokat megoldani, akkor gyógyulás várható. A gyógyulásnak sok előjele van. Azt hisszük, hogy rosszabb, de nem…gyógyulunk.

  Kérem, olvassák, aki nem ismeri tanulja. Én is most kezdtem.

  Vattay úr írta.

  A szódabóna, a hidrogén- peroxid és a többi, csak tüneti kezelés, ” amikor”.

  Az elménk és a természet maga a gyógyulás, próbáljuk ki, tudom, hogy működik, sok-sok erő és azonosulás kell a csomók kibontásához.
  Magunk megismeréséhez. Ez a legnehezebb.
  Ha valaki felkészült magához, akkor, közel van a siker.

  Mindekinek sok- sok sikert, higgyenek Magukban.

  Kedvelés

 12. “a természet maga a gyógyulás,Szó szerint ! Az emberi természet.
  Zarathusztra bő kétezer évvel ezelőtt, “jó gondolatok,jó szavak,jó cselekedetek !
  Minden látható fizikai tünet,a láthatatlanban (lelki) világban keletkezik. Csak “ott lehet gyógyítani. Kívétel a mérgezés,csonkolás,baleset. De az emberek(?) gyógyszereket(?) akarnak szedni,mert azt hiszik, ha kifizetik az orv-os és a gyógyszer árát,már a gyógyulás útjára léptek.
  “orvosok gyógyszereket rendelnek,melyekről keveset tudnak,betegségekre,melyekről még kevesebbet tudnak, betegeiknek,akikről semmit sem tudnak.” (Voltaire)

  Kedvelés

 13. Tisztelt Tóth úr!

  Nem csak szerintem, (ez így nagyképüség), de Hegel-re hivatkozva, igaz nem mondtam ki, de én mint kicsike kis pont elismerem idealista filozófiai tudását, mely szerint az emberi tudatot, személyt nem csak a környezetében élők alakitják, pl befolyással bír az élettelen környezet is.

  Ezt nem nehéz elfogadni.

  Pláne az a helyzet, hogy ….a gének nem is olyan örökitők, mint tudtuk, állítólag nekik is kell a környezet sokszínűsége.
  Az alapok a génekbe kódolt üzenet, de nem az alapok határozzák meg a jellemet.

  A fehérhez bármilyen színt keverhetek, a szinezőtöl függő szint kapunk.

  A fehér én vagyok, a pasza: ön, az éghajlat, a föld illata, a szomszéd, a konyhába szaladó hangya…a tücsök..

  Stb.

  Minden és minden hatással van ránk, ami rám az a maoira nincs.

  Ezt így kell érteni. Az usa kultura nem a mi kulturánk, nem is lehet azonosulni a hülye filmjeikkel.
  Nem is lehet vele azonosulni.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.