Borsod fuldoklik

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlésen a Jobbik a légszennyezettség magas szintjére hívta fel a döntéshozók figyelmét. Megdöbbentő, hogy az OECD tanulmánya szerint Kína után hazánkban a legmagasabb a légszennyezettség miatti halálozások száma, évi 8-14 ezer ember hal meg idő előtt emiatt.

Folyamatosan nő megyénkben is a légzőszervi megbetegedések miatti halálozások száma, így ma már ez a negyedik vezető halálozási ok, noha Borsod már rég nem ipari hatalom. Mindezért túlnyomóan a lakossági fűtés a felelős.

Bükkábrányban közvetlenül a kitermelés után, a szállítószalagról történik a lignit árusítása, ami rendkívül nagy károsanyag-kibocsátás mellett égethető el otthoni körülmények között. A keletkező kénsav roncsolja a nyálkahártyát, tüdőt, légutakat, de magát a tüzelőberendezést és a kéményt is néhány év alatt tönkreteszi. Jelzésértékű, hogy a lakosság töredéknyi lignit elégetésével is négyszer több rákkeltő szennyezést bocsát ki, mint a Mátrai Erőmű. Így nagy hibát követ el az az önkormányzat, aki szociális alapon oszt lignitet. Lehet, hogy most ez olcsó, de ilyen körülmények között az egészség megőrzése megfizethetetlen lesz.

Jámbor Márk, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s