Devizahiteles kálváriája – „5 év után sem fizetek”

Ötéves kálvária után úgy döntött a kiskunmajsai devizahiteles asszony, hogy elölről kezdi a perét, az OTP Bank helyett az OTP Faktoring ellen – jelentette a devizahitelesek ügyét felkaroló Magyar Szociális Fórum kedden, az érintett tájékoztatása alapján.

A kecskeméti törvényszék 2014-ben teljesen semmissé nyilvánította a szerződését az összes kereseti pontban, és Horváthné Szalágyi Erzsébetnek adott igazat. Az OTP Faktoring fellebbezett, jóllehet egyetlen tárgyaláson sem vett részt a 2011 óta eltelt öt év alatt. Horváthné úgy érezte, hogy ötévi bizonyítás után nincs többé szükség igazának bizonyítására. Bizonyítsa a bank az igazát, ha tudja! A bíróság befogadta az OTP 2016-ban benyújtott keresetét, és pert indított Horváthné ellen, dacára a kecskeméti ítélőtábla semmisítő ítéletének.

Az asszony szerint a bíróság politikai befolyás alatt áll, és „ki van adva, hogy mit kell ítélni. Nem szabad az adósnak nyerni a pert”.
„Tartom a szavam: az évszázad csalásáért nem fizetek. Nem, hagyom, hogy a politika diktáljon! – közölte az MSZF-el.
Az újabb per első tárgyalása a Kiskunhalasi Járásbíróságon lesz 2016. november 23-án 8.30 órakor egy olyan OTP-s peranyaggal, ahol olyan előzetesen eldöntendő kérdések szerepelnek, amelyek a per megindulását is ellehetetleníthetik az „adós” javára – vélekedett Horváthné.

Kiskunmajsa, 2016. november 22. kedd (MSZF)

NIF

Reklámok

4 című bejegyzés “Devizahiteles kálváriája – „5 év után sem fizetek”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ne feledjük az állam, a kormány, az mnb is hatalmasat kaszál a devizásokon.

  Ebből lehet lopni, kisvasút, stadionok, nagyvasút, dilettánsok miatti károk ellensúlyozása, 1-2%-os bérfejlesztés.

  Ez mind az országban marad, hát akkor?

  Ja, a kastély nem az enyém, a kisvasút nem engem köt össze veled, a stadionok lehetnek neked átnevelő táborok vagy hullaégetők, amerikai mintára, a nagy vasútakat nem mi, …az ország gázszerelője építi, a rossz szerződéseket is kell valakinek fedeznie. És a többi, pl. eu…

  Tehát olyan hasznos polgárok vagyunk, hogy, ha pénzre van szükségetek akkor ránk számíthattok.

  Nevetséges, groteksz, ill. Grotex az egész……, csak ne ellenkezzünk, “szopjanak” le bennünket.

  Kedvelés

 2. Ez a magyar kormányok és különösen a Fidesz szégyene!
  Asszisztálnak egy nyilvánvaló csaláshoz, és emberek tömegeit nyomorítják meg. Varga miniszter úr és a kormányfő ikijelentései, miszerint megmentették a devizahiteleseket, nem fogadhatók el, mert nem mentettek meg senkit. Személyesen is ismerek olyant, aki amúgy jó nyugdíjából sem tudja kifizetni a forintosított hitelrészleteket, és a számláit és a mindennapi megélhetését. És bizony komolyan mondom (Hála legyen az Istennek), hogy az én 78 000 forintos nyugdíjammal tűrhetőbben élek, mint ő.
  Nem mindenki vett fel hitelt luxiscikkekre. Van, akinek létkérdés volt, hogy megvegye a lakását, vagy felújítsa, mielőtt a fejére dől..
  Ha meghallgatom a közszolgálati televíziókat, a híreket, azok egyre inkább liberális hagnemben szólalnak meg, az AFD-t például szélsőséges, és populista és ilyen jelzőkkel illetik, holott azok csak a hazájukat védik. Most, reggel hallottam, hogy a kormány feloldja a vízumkényszert Ukrajnával, de mi van a bezárásra ítélt ukrán magyar iskolákkal, a magyar nyelv diszkriminálásával, ez ellen tesz-e valamit a kormány?
  A Kossuth ‘Hatáton túl’ című műsorában rendre elmondják, hogy milyen nehézségekkel küzdenek az ukrajnai magyarok, de hírt még nem hallottam arról, hogy az ukrán terrorista kormányt felszólították volna Fideszék, hogy változtasson. Na, ettől a kormánytól, mit lehet ezek után várni akár devizahiteles ügyben is?

  Reméle a Jó Isten megsegíti ezt a bátor asszont és végre pontot tehet az ügy végére.

  Kedvelés

 3. Csatlakozom Atillához!!
  Nem csak a hatalmon lévők gusztustalanok és aljasok,akik asszisztáltak ehhez a rabláshoz,hanem azok a bírok, ügyészek is ,akik esküjüket sárba dobva “ítélkeznek,vagy szemet hunynak az efféle gaztettek felett.
  Ha az “ítéletek tükrözik a jogi(?) egyetemen tanultakat,akkor ott a tanárokkal is nagy gond van, ha a hatalom ehhez még asszisztál is,az egyenesen, katasztrófa. Az igazságnak és a jognak,egyet kellene jelentenie,de ma Magyarországon az igazság,jog, bíróság,az három, mint a mesében.A természeti törvények a természetet védik, az ember törvényei,az ember és a természetet ellen vannak.De mint mindig, a fejétől büdösödik a hal!
  “aki ítélkezik,csalhatatlan bírónak képzeli magát,pedig ,ítélni és megítéltetni ugyan az ,csak az érem másik oldala.Aki ma ítélkezik,holnap őt is megítélik,és neki is van takargatni valója.

  Kedvelés

 4. Én -ügyvéd nélkül!- nyertem pert az OTP Faktoring ellen. Csak részletes indoklást kértem a költségekről. Nem tudom, létezik-e olyan jogszabály, rendelet, törvény, amit nem rúg fel az OTP és a hiénája, a Faktoring.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.