Megalázó körülmények a miskolci idősotthonban

A Jobbikhoz olyan jelzések jutottak el, miszerint a miskolci önkormányzat fenntartásában lévő Őszi Napsugár Otthonban megalázó körülmények között kénytelenek élni az idős, magatehetetlen gondozottak. A párt azonnali vizsgálat lefolytatását kezdeményezi az ügyben, közölte keddi tájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője.

Miközben Kriza Ákos és a miskolci Fidesz szinte naponta mondja el, mennyire megbecsülik az időseket a Salkaházi-programmal, addig a Jobbikot arról tájékoztatták a körülményeket jól ismerő források, hogy az önkormányzat legnagyobb idősotthonában embertelen viszonyok között élnek a demens gondozottak: vannak, akik órákon át székletben, vizeletben fekszenek, van, aki a kiszáradás jeleit mutatja, másnak a nyílt sebei nincsenek megfelelően ellátva, de panasz érkezett a fertőtlenítésre és a gyógyszerek beadásának módjára is. Minderről a politikus fényképeket is kapott, amelyek elmondása szerint valóban megdöbbentő, az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen állapotokat tükröznek.

Jakab Péter szégyenletesnek nevezte, hogy a miskolci városvezetés hagyja, hogy azok az idősek, akik egy éltet ledolgoztak a városért, emberhez méltatlan körülmények között éljenek egy önkormányzati intézményben, noha a hozzátartozók súlyos tízezreket fizetnek havonta a gondozásért.

A képviselő közölte: a Jobbik azonnali vizsgálat lefolytatását követeli a városvezetéstől, emellett a párt az alapvető jogok biztosának vizsgálatát is kezdeményezi a jelenlegi állapotok felszámolása és a tisztességes életkörülmények megteremtése érdekében.

Jakab Péter
Jobbik szóvivője,
miskolci frakcióvezetője

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s