Bőröndben hordta a líbiai pénzt Sarkozy kampányára

Egy libanoni üzletember, Ziad Takieddine elismerte, hogy ötmillió eurót szállított Moammer Kadhafitól Franciaországba, ami a líbiai vezető részéről hozzájárulás volt Nicolas Sarkozy 2007-es választási kampányához.

A libanoni-francia kettős állampolgár Takieddine a Mediapart francia lap oknyomozó újságíróinak adott interjút, melyben azt mondta, ő személyesen vitt el ötmillió eurót a líbiai vezetőtől Franciaországba. A Mediapart többek között az ő segítségével újabb részleteket hozott nyilvánosságra Sarkozy 2007-es kampányának finanszírozásáról.

Az üzletember elmondása szerint 2006 novemberétől kezdődően, illetve 2007 első hónapjaiban három alkalommal is látogatást tett az országban, franciaországi útjai során pedig bőröndökben vitte az illegális kampánytámogatást.

A weboldal először 2012 tavaszán hozott nyilvánosságra dokumentumokat, melyek alátámasztották, hogy Líbia 50 millió euróval támogatta Sarkozy 2007-es kampányát. A politikus nemrég jelentette be, hogy 2017-ben is indulna az elnöki posztért.

http://www.hidfo.ru/

2 című bejegyzés “Bőröndben hordta a líbiai pénzt Sarkozy kampányára” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nevet változtathatott volna már ez a részben magyar vérvonalát megtagadó, hiszen a “hálájának” módja egyértelműen a másik, nem tagadott származási ág módszere.
    De legalább nem úgy jelölik, mint Schwartz Györgyöt, ki nem magyar származású, hanem Magyarországon született.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.