1956. november 4. “… a szabad világ igenis beavatkozhatott volna…”

magyar-radio1956

A szabad magyar rádiók utolsó 24 órájának  hiteles  szövegei 

Az 1956-os magyar forradalom sorsa lényegében akkor dőlt el, amikor az Egyesült Államok előbb október 28-án, majd rövid időn belül még kétszer biztosította Moszkvát: nem kíván Magyarország segítségére sietni! Ettől a Szovjetúnió vérszemet kapott, Mao Ce Tung és Tito pedig visszarettent Nagy Imre kormányának támogatásától és fokozatosan ellene fordult.

Sorrendben: október 28-án  az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete: Henry Cabot Lodge felhívta a Biztonsági Tanács figyelmét John Foster Dulles külügyminiszter Texasban elhangzott kijelentésére, miszerint:

“Nem tekintjük ezeket a nemzeteket – Magyarországot és Lengyelországot -potenciális katonai szövetségeseknek.”

 Henry Cabot Lodge                         John Foster Dulles

Másnap, október 29-én az Egyesült Államok moszkvai nagykövete: Charles Bohlen tudatta a Kremllel, hogy Eisenhower elnök megerősítette Dulles álláspontját.

Charles Bohlen

Mit jelentett Eisenhower megerősítése? Ezt pontosan az elnök november 14-i sajtótájékoztatóján tudhatta meg a világ. A következőket mondta:

“Az Egyesült Államok sem most, sem korábban nem támogatta egyetlen védtelen nép nyilt lázadását olyan erő ellen, amely felett várhatóan nem győzedelmeskedhet…”. “…soha nem sürgettük vagy javasoltuk az elmúlt években, amióta ilyen problémákkal küszködünk, olyan fegyveres felkelés kirobbantását, amely csak katasztrófát hozhat barátainkra.”

Eisenhower az USA 34 elnöke

 

Mondta ezt az USA elnöke ahelyett, hogy az Egyesült Államok elismerte volna Nagy Imre forradalmi kormányát, az ENSZ pedig megfigyelőket küldött volna. Ebben az esetben a szovjet vezetés feltehetően nem kockáztatta volna a világháborút.

Így látta ezt két jeles és bátor amerikai politikus is.

Thomas J. Dodd szenátor bírálta az óvatos és habozó amerikai magatartást:

“A magyar forradalom páratlan lehetőséget kínált a szabad világnak, hogy visszaállítsa a szabadság határait a háború előtti alapokon. Elmulasztottuk e kínálkozó alkalom kihasználását és ezzel elkövettük a háború utáni legsúlyosabb politikai hibánkat.”

Thomas J. Dodd

Robert D. Murphy külügyminiszter-helyettes (Dulles mellett):

“A történelem talán bizonyítja, hogy a szabad világ igenis beavatkozhatott volna, s megszerezhette volna a magyaroknak a hőn áhított szabadságot. De itt nálunk a Külügyminisztériumban senkinek sem volt tehetsége vagy fantáziája ahhoz, hogy utat mutasson.”

Robert D. Murphy

A Szovjetunió tehát megkapta a zöld jelzést a forradalom nyílt leverésére. (Október 31-én Moszkvában az SZKP elnökségében már teljes a konszenzus az invázióról, igaz, a Budapestről még haza nem tért Mikojan és Szuszlov nélkül. De Mikojan hamarosan ott terem és roppant csalódott a döntés hallatán, mert meggyőződése, hogy nem szabad fegyveres erőszakot alkalmazni, az erő nem fog megoldani semmit sem. Azzal fenyegetőzik, hogy öngyilkos lesz, ha Hruscsov nem hívja össze másnapra ismét az elnökséget. Hruscsov összehívja, de a november 1-i ülésen  Mikojan egyedül marad: egyéni lázadása  eredménytelen.)

Anasztaz Mikojan

Túl nagy volt a tét a Szovjetúnió számára: 1917 óta előszőr jelent meg az a veszély számára, hogy egy szocialista országból ismét lehet kapitalista rendszerű polgári demokrácia. A példa pedig ragadós lehetett volna  a csatlós országokban. A történelem tanúsága szerint  a kommunisták  soha, sehol nem tudtak hatalomra kerülni külső erők támogatása nélkül: Lenin ésTrockij angol és német bankárok pénzével győzött; Mao Ce Tung azzal, hogy az amerikaiak megvonták támogatásukat a koumintangtól és Csang Kaj Sek visszavonult Tajvanra; Titopedig angolszász fegyverekkel és dollármilliókkal lehetett sikeres partizánvezér.

Elfoglalt szovjet harckocsi

Ezt a veszélyt tűzzel-vérrel el kellett hárítani. A szovjet katonai intervenció vérbeli agresszió volt, háborús bűncselekményekkel; a csaknem 9 ezer milliárd forint értékű anyagi kárért a mai napig nem fizettek kártérítést, jóvátételt, s a nyilvános bocsánatkérés is megkésett és ellentmondásos.

Szétlőtt házak Budapesten

Az alábbiakban 1956. november 4 történelmi eseményeit idézzük fel úgy, ahogy  az azokról szóló híradások a szabad magyar rádiók  (Budapest, Győr, Pécs, Szombathely, Nyíregyháza, Miskolc, Szolnok, Dunapentele, Vác-környéke) adásainak utolsó 24 órájában hitelesen elhangzottak. Köszönöm dr. Révész Béla egyetemi docens segítségét.

 

A rádióadások hiteles szövege

Dr. Ilkei Csaba, tudományos kutató

http://www.utolag.com/

Reklámok

14 című bejegyzés “1956. november 4. “… a szabad világ igenis beavatkozhatott volna…”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Bár kisgyerek voltam, de jól emlékszem nagyszüleim, szüleim reménykedésére, mely az éjszakai Szabad Európa Rádió adásának hallgatása után ébredt bennük. A várakozásukra…A “segítség” 5 kg-os amerikai fémdobozos sózott vaj és a kisiskolásoknak osztott 1-1 tábla holland tejcsoki formájában jelentkezett.

  Kedvelés

 2. Megtanultuk a leckét!
  Akár a fizikai világában de a szellemi világában is a teremtő védi teremtményét mindig és minden időben!
  A pénzvilág urainak teremtményei ki vannak szolgáltatva neki – un. békébe a kötszer ordibálása mellett folytatja a rettegés és félelem beoltását a fegyver piacának – e kettő élteti, és ha potenciálisan létét veszély fenyegeti mindent bevet, hogy megvédje!

  De viszont ez a szellemi teremtő teremtményeire is vonatkozik – ő is közbe lép és legyőzi a fentieket!

  Kedvelés

 3. itt az elsodleges hibások mi vagyunk. Ugyanis nem vesszük, ill. nem akarjuk észrevenni a dolgok tényállását. Beburkolódzunk a magunk
  igazságában … és azt hisszük, hogy ugyanezt mások is így látják. Na
  önön magunkat tévesszük meg így … és másokat rovunk meg e miatt …

  soha, ill. alig-alig beszél is valaki arról, hogy Ausztria miért szabadulhatott meg a szovjet megszállóktól 55-ben ? Egyszeruen tudjuk mi ezt !?
  na e nélkül, nem is érthetjük azt, hogy miért vettünk fegyvert, adtunk vérünket … és végül miért is nem segített bennünket a “szabad világ” …

  nem veszünk soha fáradságot arra, hogy megértsünk másokat. Itt foként az ellenségeinket. Egy Vecsekloy-nek is elobb bele kellett ‘búvárkodnia’ a Washington-i városi levéltárban, hogy egy kicsit belekostoljon abban, hogy az Egyesült Allamoknak milyen véleménye volt, ill. lehetett rólunk és milyen az osztrákokról ?

  ha mi ismerjük az ilyen kérdéseket, akkor nem lepodhetünk meg azon, hogy miért is kaptak még az osztrákok is országunkból, mint azon sem, hogy Ausztriából kivonultak a megszálló csa&patok ….

  tudom, mi képtelenek vagyunk egy jó, egészséges, hasznos … , ‘propagandát’ tennünk érdekünkben. Ilyenek vagyunk … és erre
  még büszkék is lehetünk. Viszont abban már nem, hogy nem próbálunk belenézni az ellenfeleink kártyájában, mikor ilyen fontos
  dolgokról van szó. Azzal, hogy nem veszünk tudomást a mások
  álltal terjesztett, a legtöbbször hamis, ellenséges propagandáról,
  azért az nem szunik meg és továbbra hat !!

  még egyszer ; az 56-os események megértéséhez mindenek elott azt kell megértsük, hogy Ausztria miért szabadulhatott fel egy évvel elobb ?

  szeretettel; L

  Kedvelés

  1. Kedves Lajos ezt fejtsd ki mert nem értem – azt értem, hogy már akkor az osztrák minden nap húst eheted mikor mi csak egyszer vasárnap – személy-gépkocsival járt – meg stb. ami nekünk akkor álom volt , viszont ma mi azon a szinten vagyunk mit az osztrák akkor – illetve voltunk, mert ma 2016- november 4-én éhbért kap az aktív aki maradt dolgozó és mi nyögdiajasok vagyunk akinek két-hétre se elég a nyögdijja – akkor most mi van – megmondom – a magyart ki kell irtani folyamat – mert fél a tudás népétől – ezért!
   id. Kiss László

   Kedvelés

 4. Igen, Kiss úrnak igaza van, Kedves Nagy Lajos a NIF gondolom, szívesen teret adna ennek a kérdésnek a kifejtéséhez,
  Készítsen hát egy elemzést, hogy miért az Osztrákok és miért is nem a Magyarok!
  Ha valamit állítunk, legyen az lényeges, vagy kevéssé lényeges, fontos alátámasztani TÉNYEKKEL, már amennyiben vannak ilyenek az illető birtokában, ha nincsenek, akkor nem kell semmit sem állítani.

  Ami Amerikának ezt a kijelentését illeti; “Az Egyesült Államok sem most, sem korábban nem támogatta egyetlen védtelen nép nyílt lázadását olyan erő ellen, amely felett várhatóan nem győzedelmeskedhet…”. “…soha nem sürgettük vagy javasoltuk az elmúlt években, amióta ilyen problémákkal küszködünk, olyan fegyveres felkelés kirobbantását, amely csak katasztrófát hozhat barátainkra.”
  Egyszerűen arcpirító hazugság, lásd az “arab Tavaszt” és az ukrajnai cirkuszt.
  Az amerikaiak, nagy ívben tettek és tesznek a világra, csak birtokolni akarják, ezt jól mutatja az a cikk a NIF-en, ami egy békeaktivista beszédét tartalmazza Indiában.
  Valahol olvastam, és meglehet, hogy az összeesküvés-elmélet fogalma alá tartozik, hogy az USA kreálta a Szovjetuniót.
  Erre rá lehet keresni a Neten, s aztán mindenki eldöntheti, hogy igaz-e, vagy nem.
  Mindenesetre, ha azt a törekvését nézzük (ceta ttip), hogy a mezőgazdaságot és az ipart, kereskedelmet, központosítsa, multik kezébe adja, az bizony gyanús, mert a komcsik ugyanezt tették kollektivizáltak, felszámolták a falvakat, az egyéni gazdálkodást. Most pedig könnyű dolga van az USA politikájának, nincsenek természetes termelési viszonyok.

  56-ban az utcán harcoló fiatalok és nem fiatalok igazi hősök, vállalták a halált is, és sokan voltak 56 után is, akik a lehetőségeik szerint szembeszálltak az elnyomással. ott van az a fiatalember, Bauer Sándor, aki 1969-ben felgyújtotta magát a rendszer elleni tiltakozásul, áldja meg az Isten!
  A magyarok igenis életképesek, bár kétségtelen, hogy elkábította őket az agymosás, és a “szabad nyugatot” elhozó hamis rendszerváltás, de sokan vannak, akik nem nyiszognak, hanem tesznek is valamit, amire tehetségük képesíti őket.

  Szóval Lajos úr, egy kicsit nézzen körül szélesebb sávban is, ha teheti.

  Üdvözlettel
  Kiábrándult

  Kedvelés

  1. Kuruc.info – Ajtókat lepecsételni, zárakat kicserélni, áramot lekapcsolni – az oroszok bemutatták, hogyan kell lapátra tenni a külföldi felforgató szervezeteket

   You received 1 reply | kuruc.info kuruc.info | 208 comments
   László Kiss

   László Kiss | Wednesday, Nov. 2nd | View on kuruc.info

   Felhívás!
   Zsidók, és akik annak vallják magukat MENJETEK HAZA!
   A magyarhonban nincs helyetek!
   KISZ-titkárokat és segítőiket börtönbe!
   ID. KISS LÁSZLÓ
   Rolid Otilia

   Rolid Otilia replied | Wednesday, Nov. 2nd | View on kuruc.info

   Zsidók, és akik annak vallják magukat felhatalmaztak annak a közlésére, hogy jelenleg nincs kedvük hazamenni.

   vissza írtam neki, hogy ez nem kívánság műsor lesz megyek vagy nem megyek!
   – ezt hallgassátok meg, tehát nem csak én írom sugallom, ha nem egy okos ember is aki egyetemi tanár:

   IGEN kedves Tóth József jó beszélsz – de remélem a küldött videó még jobban rávilágít—— most már én is zsidózók mert 100 közül 99 bűnöző akkor mit mondhatnék rájuk én is?
   Persze ne higgy el mindent László úrnak se – mert én sem mindenben értek vele egyet!
   tisztelettel id. Kiss lÁSZLÓ

   Kedvelés

  2. kedves “Kiábrándult” (és a Többiek, akiket véleményem érdekel) !

   monjuk úgy, hogy halvány ismeretem nincs abban, hogy miért adott a
   gyoztes Entente még az osztrákoknak is Mo-ból ! Mondjuk azt, hogy halvány gozöm nincs abban, hogy 55-ben a szovjet csapatok miért hagyták el Ausztriát, miközben egy évvel késobb ugyanezt nem tették
   meg nálunk !

   na én azt mondom, tanácsolom nektek, magyaroknak …, hogy az ilyent,
   ilyeneket is (IS) tudnunk kellene ezen kérdések vizsgálatánál. Tudnunk
   kell a lehetoségünk határaiig, hogy mi történik, mi a pontos helyzet a
   kulisszák mögött ?

   szerintem ez az ami a legjobban hiányzik nálunk. Sokszor teljesen elzárkózunk ezektol. Mi magunk mondjuk ki … a magunkét a nélkül, hogy valahogy megérdeklodjük az ellenfeleink, sokszor kimondottan ellenségeink véleményét. Ez az egyik jele a mi hatalmas gogünknek,
   amely elsosorban magunknak tesz kárt …

   egy példával (még eggyel) ; hosszú évszázadok óta azon gargalizálunk, hogy mi voltunk nyugat védobástyája. Na ebben még addig is elmegyünk, hogy azt állítjuk, hogy Európa, a kereszténység
   ellen töro kunok, tatárok, majd törökök NEM bennünket akartak
   megsemmisíteni, hanem ‘nyugatot’ …

   na tudjuk-e azt, hogy a török (pl-ul) részrol ebben mit mondtak, írtak
   (maguk között) ? Vagy tudjuk-e azt, hogy nyugat (Bécs, Róma …) mit mondott akkoriban ?

   még eklatánsabb eset a tatár eset. Ott is ‘nagypofával’ állítjuk azt, hogy nem ellenünk jöttek a tatárok, csak mi az utukban voltunk (±).
   Na ennek az események teljesen ellent is mondanak. Ugyanis a tatár hadsereg jobb szárnya a Kárpátokat északról megkerülve (közben az
   ellenálló lengyel király seregét megsemmisítve) Morvao. felol támadt ránk (tehát Ausztria, ill. a Német-római birrodalom felol) …

   na itt is arról van szó, hogy nem veszünk fáradságot arra, hogy megpróbáljuk megtudni azt, hogy a mások, a másikok mit gondolnak,
   mit mondanak ? Pl-ul volt-e ‘Bécs’ és Batu között valami kiegyezés
   (ellenünkben) ?

   szerintem érdeklodnünk kellene arról, hogy mások mit, hogyan is gondolnak rólunk (ill. terveznek esetleg ellenünk) ? Amikor itt ezen témában azt ‘kérdezzük’ (ez már inkább állítás is), hogy a “szabad
   világ” beleszólhatott volna, vagy sem …, ott is (IS !), mint minden esetben ezt is ki kellene zsigerezzÜk. Mit gondoltak, hirdettek …
   velünk szemben ezek ? Csak miután ezt is ismerjük, jöhet az, hogy mit tehettek volna értünk ? Ha tudjuk (ezt magam sem tudom, de feltételezem) azt, hogy ezek inkább ellenséges érzelemmel voltak irányunkban …, akkor egy ilyen kérdést esztelen feltennünk !!!
   Na itt nem csak arról van szó, hogy egy A, meg egy E azt mondta,
   hogy (mert ezek szimpatizáltak velünk, ill. a kommunizmus ellenesek
   voltak) …, hanem a többieket is meg kellene ismernünk ebben (a B-t
   a C-t, a D-t , az F-et ….). Ha a “szabad világ” akkor velünk van,
   az annak a jele, hogy szimpatizál velünk, mivel nem volt …, az
   azt kell jelentse, hogy ok is ELLENSEGESEK voltak irányunkban.
   Na ezt kellene valahogy megismerjük. Hogy mit is gondoltak akkor
   (és MA IS …!) rólunk !?

   én nem akarok nektek ‘agyat’ adni (nekem sincs elég !), hanem arra
   serkentelek benneteket, kedves “Kiábr…”, hogy használjátok a magatokét ! Mivel látjátok (Ti is, mint bárki is), azt, hogy vannak olyan érthetetlen, fura, ellentmondásos dolgok …, hogy az serkentsen benneteket arra, hogy ezek után is nézzetek !

   itt az 56-os dicso forradalmunk kérdése .. késztetett bennünket arra,
   hogy feltegyük a kérdést (±); az ún. “szabad világ” miért nem jött a
   segítségünkre ? Amikor ezek kieszközölték azt (nem tudom, de feltételezem), hogy Ausztria függetlenné váljon, akkor ugyanezt miért nem tették meg velünk !? Itt valami érthetetlen van. Ezt kellene (többek között) megértenünk. Itt úgy tunik, hogy rólunk ezen “szabad világ”-nak rosszabb a véleménye, mint az osztrákokról. Magam is ismerem (±) azt, hogy pl-ul Fr.o. -ban senki sem botránkozott meg azon, hogy a szovjet csapatokat kivonták Ausztriából, miközben a mi szabadságharcunkat
   a többségükben egy fasiszta megmozdulásnak híreszteltek szét.
   Na tudjuk azt, hogy Fr.o. ezen idoszakban eléggé kommunista felfogású volt, de még az sem ad erre magyarázatot. Itt arról van szó,
   hogy miért is kedveltek az osztrákok és mi miért nem ?

   mi azt hisszük, hogy a szabad világ mellettünk volt. Ez olyan, mint amikor 1849-ben is Kossuth elment Londonba, hogy az angolok segítségét kérje számunkra …
   csak 70-80 évvel késobb tudtuk meg azt, hogy ezek … az ellenségeinkkel voltak (persze volt azért néhány, egy pici kisebbség, aki velünk érzett azok közül is) !!
   na remélem ezt már majd megértitek …
   szeretettel; L

   Kedvelés

   1. Köszönöm kedves Lajos VÁLASZOD, Bár ne tudnánk ma már –

    Könnyebb lenne hülyén bután bárgyún a fejükből kinézni és rá csodálkozni – AZ ALJASSÁGUKRA!
    DE MI MAGOK TUDJUK ZSIGEREIKBEN VAN ÉS TOVÁBB ADJUK – EGY FRISS VERSEM -MINDEN BENNE VAN! A SZÍN ÉS A KEVEREDÉS IS ÉS A JÖVŐ IS LÁTHATÓ! ÜZENET AMI KOMOLY SZERINTEM!

    A SZÍNEK ÉRTELME:

    Fehér az ér – benne van a : piros a pír az ős , a zöld a z az öld, a sárga a gas ára, a kék a k az ék, az arany és ezüstszín már csak ráadás! S jön a keveredés, a fehér elszürkül az ül, főszínben világosít az ág, a vörös a V az őr és ős mind ez a feketében eke e tétben!

    Vagyok e színben, ha a fehérben van minden? Fehér vagyok, annak látszok, belülről izzok!
    Amikor először láttam por és hamu gáz volt a látó égben, majd izzó gömb lett a múlt időben!
    Lett majd jéggömb egészben, lakhatatlan még nekem e térben, de bele zuhantam a közepébe!

    Ott voltam a meleg lágy ölében, ahol fejlődtem és a lakhatatlan kezdett kiterjedni a zöldben!
    Felettem kéklett a kékség ég színe mely burkot vont fölém oltalmazva a sárga ártó vörösétől!
    Így lett kint lakható a pont, melyben kár a pátok pannon kéke visszahúzódott, és lettem az ok!

    Múltak a ciklusok a ferdeség beállt a hold egyike itt maradt, mert akkor történik valami!
    A SZÍN SZÍNE SZINTE SZÜNTELEN, SZINTJE FEL LE, INGADOZIK, TÖR ELŐRE!
    Voltam előbb, mint mu és atlantisz e világban az elején amit a feledés fátyla takart még!

    Most már tud, ha érted a fentieket, ha nem, én jobban érthetőbben leírni nem tudom neked!
    Így értünk ide a hullámon, a rezgésen át a mába, az agy mely a magyarban van, ki átad neked!
    Ne utánozd, nem jó az neked, ha azt hiszed, de nem tudod, mert az beléd nem táplálta az ég!

    Elakarod pusztítani az élővilágot újból 2016-án amikor érzem e szándékodat, megteheted!
    De tudd, és ne hidd, ez lesz utolsó létezésed e világban, ha megteszed, a mag erős és csípős!
    Mely a hullámon és rezgésen át fejti ki akaratát, tudd, amikor pusztításod elindul, akkor lebénulsz és kihalsz! Ez hétszentiség és bizonyosság a térben a hullámon és a rezgésben!

    Tisztelettel id. Kiss László

    Kelt : Bázakerettye 2016-11-05

    Kedvelés

 5. “a szabad világ igenis beavatkozhatott volna.
  Igen,ha lett volna szabad világ ! Emlékszik még valaki mikor volt utoljára szabad a világ, amikor nem a pénzvilág diktált? Direkt nem zsidózok! Mert az utóbbi száz évben ők robbantottak háborúkat a világban,ők vezetik orruknál fogva a népeket,döntenek életről,halálról,és viszik pusztulásba a földet.
  “azt hiszitek,hogy szabadok vagytok,pedig csak a ruháitokat váltogatjátok egyik életből a másikba,és a vágyaitokat cserélhetitek.(Nietzsche)

  Kedvelés

 6. “mert fél a tudás népétől- ezért!
  Egész életemben azt hallottam az itteni alja politikai pockoktól,és marxi közgazdászoktól(?),hogy a Magyar Ember nem tud termelni,nem jó semmire. Akkor miért nem küldik haza a világból azt a több mint ötszázezer,vagy inkább egymillió magyart,aki kénytelen volt külföldre szakadni,hogy legyen betevője? Miért nyereséges a mercédes,az audi,a suzuki Magyarországon? Miért nem mennek haza,ha rossz a Magyar munkaerő? A Magyarok tudása előtt a világ csak fejet hajthat,köszönhet nekik, azokért a rendkívüli tettekért, amikkel megkönnyítették,vagy boldoggá tették mások életét. Mert “itthon csak megvetés jutott Nekik is.
  A félelem jogos,mert nagyon sokan a mai napig a Magyarba törölik a csizmájukat,de mégis itt törlik a zsíros bajuszukat.De lassan pirkad és ébredezik a Nép, sokak szedelőzködni kényszerülnek.

  Kedvelés

 7. Elküldött írásom hoz kiegészítésként és érthetősék kedvéért:

  Na jó akkor folytatom: Írásaimnak olyan kell lenni, aki olvassa gondolkodásra, kényszerítse, és e kényszer tettre serkentse! E szellemben írom tovább:

  Meg mondom őszintén elfelejtettem a sorrendet így ahogy vissza emlékezek rá írom le neked:

  SEMMI SEM AZ AMINEK LÁTSZIK…”

  XXI. SZÁZAD AZ EMBERISÉG BÖLCS SZÁZADA”
  ITT MEGAKADTAM – SEMMI NEM JUT ESZEMBE, MEG EZZEL FOGLALKOZOK MOST – TELJESEN LEKÖT:

  https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/11/04/1956-november-4-a-szabad-vilag-igenis-beavatkozhatott-volna/#comment-45948
  PLUSZ ÉSZREVÉTELEM:

  László András – 1848-49-es események helyes megítéléséhez (Kiskunhalas 2007.03.10)

  EZ HÜLYE – DIPLOMATIKUSAN: HABSBURG IMÁDÓ AZAZ ZSIDÓ IMÁDÓ EBBEN A VIDEÓBAN – MAGYARGYŰLÖLŐ ÉS ÓCSÁROLÓ EMBER!

  ITT EBBEN LENT MEG A ZSIDÓKAT OKOLJA ÉS ELÍTÉLI – NA EZ A TIPIKUS ZSIDÓ MEGNYILVÁNULÁS:

  INDENTITÁS ZAVARA VAN?

  ITT:
  dr. László András – Amerikanizmus és bolsevizmus

  NEM NINCS ZAVARA, Ő EGY TUDATOS ÉS OKOS EMBER VÉDI FAJTÁJÁT A ZSIDÓT A MAGYAR ELLENÉBEN AKIT KI AKAR IRTANI, AMI A JELENBEN FOLYAMATOS!

  ÍGY GONDOLTAM, ÉS ÍRTAM LE, HOGY OKOS EMBER – DE NE HIGGY EL NEKI MINDENT, MERT FELE NEM VALÓSÁG AMIT MOND!
  Tiszteletem István majd ha megnyugszok folytatni fogom , vagy megkeresem régi írásaim, hisz abban már egyszer leírtam a a mostanikat meg íród, hogy elszoktad olvasni…

  id. Kiss László

  Kedvelés

 8. Annak a büdös szabad világnak nem volt érdeke beavatkozni. Az a büdös szabad világ sosem volt szabad. Még annyira sem mint mi.
  A rágógumi, a nagy kajak autók, a buli, a drog, a whiski és a többi nem szabadság.

  Mind az összes felfuvalkodott hólyag. Nem a népek, a “vezetőik”.

  Valamennyi népnek vannak sajátosságai.

  A németek sok gondolkodót adtak, Hegel, Kant.., a rengeteg fizikust, kémikust, írókat. Ők realisták, a másik felük humánok. Bár hideg nemzetnek tartom őket.

  A franciák, angolok remek írókat adtak, a maguk korában.

  Az oroszok a lassú megfontolt embereket adtak a világnak. Ha nem lett volna ott is zsidó befolyás, nem ölették volna meg az utolsó cári családot, akkor az, az orosz nemzet magasan verné a szellemi világot. Hiszen a bolsevikok, a zsidók kiirtották náluk a szellemi elitet.

  De nem sorolom, önök talán jobban tudnának párhuzamot vonni a nemzetek között.

  Az usa rengeteg agyat áthelyezett a saját térfelére, ezért is lehet ott zsidó konfiguráció, uralom, ezért lehet náluk tudományos világhatalom.

  A Magyarok adták a világnak a legtöbbet. A Magyarok a világnak lelket adtak. A megértést, a szeretetet, a szabad gondolkodást, az univerzumban való eligadozást adták. Ezekhez nem kell ismerni a fontos fizikai, matematikai, összefüggéseket. A szellemhez, a pszichológiához viszont igen. Ebben a Magyarok verhetetlenek, ez mindannyiunkban benne van.
  Örököljük.

  Ezt a tudást irigylik, félnek tőle.
  Tudják, hogy a Magyarnemzet, már “csak” a nyelvével többre képes valamennyi nemzeztnél.
  Mint tudjuk, a nyelvünk egy sajátos logikával bír, ezt a logikát tanuljuk ébredés

  Kedvelés

 9. Sajnos nem tudtam befejezni gondolataimat. Lefagyott a telefonom. Nem is tudom visszanézni, hogy mi lett volna a folytatás.

  Én csak azt szerettem volna írni, hogy ezek a nemzeti csapások nem véletlenül vannak.
  Bennünket nem szeretnek a más szerepet betöltő népek. Ez nem baj. Mi ettől többek vagyunk, nem kevesebbek.

  Legyünk büszkék Magyarságunkra, még akkor is, ha sorsunk többet érdemelne.

  Soha ne hagyjuk, hogy az elnyomóink győzedelmeskedjenek a világ, s mi felettünk.

  Őseink is ezt szetetnék. Ők karddal és ésszel, Mi ésszel.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.