Pereces-patak: Elúszott a 300 milliós projekt?

„Ócska színjáték, amit a városvezetés művel a Pereces-patak kapcsán” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán. A Jobbik önkormányzati képviselője azt tanácsolta  Hubay György fideszes képviselőnek, ha tényleg érdekli a Perces-patak sorsa, kérdezze meg párttársait, mire költöttek el több száz  millió forintot 2014-ben.

A jobbikos politikus felhívta a figyelmet: a mai napig tábla hirdeti Pereces határában, hogy 2014-ben svájci finanszírozású projekt valósult meg Miskolcon több, mint 300 millió forint értékben, amelynek része volt a Pereces-patak rendezése is. Ezen összeg közel harmadát használták fel patakmeder tisztításra. Mindez kérdések sorát veti fel Pakusza szerint.

eluszott-300-millio

Ha ekkora összegből nem sikerült a városvezetésnek rendezni a problémát, akkor mit várnak a képviselőtől? Milyen szakmai kivitelezés volt akkor, ha már most probléma van? Hol a vállalkozó, és miért nem garanciában csinálja most, alig két év elteltével? Ha 3 millióból is meg lehet oldani a problémát, akkor hóvá lett a többi pénz, hiszen a svájciak felé el kellett számolni? – tette fel kérdéseit az önkormányzati képviselő.

Mint mondta, Hubay úrnak képviselőként illene szakmailag jobban felkészültnek lenni. Ennek hiányában azt javasolta a kormánypárti politikusnak, tanulmányozza a vízgazdálkodásról szóló 1995.évi LVII -es törvényt, amelyből ki fog derülni számára, hogy a patakmeder tisztítása kötelező állami és önkormányzati feladat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s